USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivas´a En Yakın İlçelerde Sorun Var

10-12-2018

İrade Gazetesi olarak Sivas´ta gündem belirlemeye devam ediyoruz. Amacımız, Sivas´ın gerçek gündemini Sivas Kamuoyuyla paylaşmak ve Sivaslıları bilgilendirmek.

Kangal, Şarkışla ve Altınyayla İlçelerimizin Belediye Başkanlarının yerel yönetimlerdeki hizmetleriyle haberimiz çok ses getirdi. Cumartesi erken saatlerden itibaren çok sayıda telefon aldım. Teşekkür eden de oldu. Eleştirel yaklaşan da oldu. Hepsine saygılı olduğumuzun bilinmesini isterim. Bizimle ilgili yapılan her eleştiriyi dikkate aldığımızı da söylemek isterim.

Bugün de benzer bir manşet analiz haberle İrade Gazetesi olarak huzurlarınızdayız. Dedik ya Sivas´ın gerçek gündemini,  Sivas Kamuoyuyla paylaşacağız diye. Seçmen nasıl ki, Kangal, Şarkışla ve Altınyayla Belediye Başkanlarına hakkını teslim etmişse benzer özelikleri taşıyan Yıldızeli, Hafik ve Ulaş´ta ise yaşayan yöre insanları belediye hizmetlerinden ve belediye başkanlarından pekte memnun gözükmüyor.

Oysa bu üç ilçemiz de Sivas Merkeze çok yakın ilçeler. Bana göre diğer ilçelerimize göre büyük oranda avantajları var. Şunu söylemek istiyorum; Sivas büyüyecekse, bazı ilçelerimiz bu anlayışa destek olmalı. Yani il merkeziyle birlikte ortak proje çalışmaları yapılabilir. Nitekim bu üç ilçenin de il merkezine uzaklığı en fazla 40 kilometre. Mesela, haberimizde de var. Hızlı tren geliyor ve bu Sivas için Yıldızeli için çok önemli bir gelişme. Acaba Yıldızeli yerel yönetimi bu projeye ayak uyduracak ve Yıldızeli´ne fayda sağlayacak nasıl bir uğraş içerisine girdi? Ya da böyle bir şey düşünüldü mü? Bunu bilmiyoruz. Neyse, bu teknik bir konu ama dediğim gibi belediye başkanları aday olurken sadece başkan olmak istemişler bu ilçelerde.

Görüştüğümüz, sorular yönelttiğimiz yöre insanların pek azı belediye hizmetleri ile ilgili olumlu konuştu. Ağırlıklı  kısmı belediyelerin sadece çalışanlarına maaş verdiğini, ilçelerine yatırım yapacak yeterli kaynaklara sahip olmadığını iddia ettiler. Aslına bakarsanız ve doğruyu da söylemek gerekirse bu ilçe belediyelerinin bugünkü durumlarını bu isimlere bağlamakta yanlış olur. Geçmişten gelen bir döngü var. Bu döngü bu ve benzer ilçelerde belediyelerin yeterli hizmet yapmasına engel oluyor.

Siz,  her şeye rağmen bu durumları bilerek hizmete talip oluyorsanız bu şartları biliyor ve bu durumu kabullenmiş oluyorsunuz demektir. Söylemek istediğim kaynak bulmak, proje yapmakta belediye başkanlarının ve ekiplerinin işi.

Nitekim Bu üç ilçede de diğer ilçelere nazaran aday adayı enflasyonu yaşanıyor. Demek ki, aday adaylarının çok olması bizim ileri sürdüğümüz tezleri de bir bakıma doğruluyor.  Şimdi sorulması gereken soru şu; gerçek manada hizmet edecek insanlar mı yeni dönemde belediyelerimizde, belediye meclislerimizde yer alacak yoksa bu kısır döngü,  olsa da olur olmasa da olur anlayışı devam mı edecek? Bunu hep birlikte göreceğiz.

Son söz, şunu ısrarla hatırlatmak ve altını çizmek isterim, gazete olarak kimseye ya da herhangi bir kuruma karşı ön yargımız yoktur. Bunun böyle bilinmesini arzu ederim. Ama istiyorum ki, yeni dönemde Sivas yeni dönemde yeni ufuklara yelken açsın. Hepsi bu?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?