USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivasspor En Büyük Şampiyon Adayı

24-02-2020

Bir haftadır Alanyaspor ile yatıp Alanyaspor ile kalkan Sivas heyecanla Cuma akşamını beklerken takımda sakat olan dört as futbolcumuzun durumları kafalarda soru işareti bırakıyordu. Ne olursa olsun üç puana odaklanmıştık. Bir yandan Alanya´yı saf dışı bırakmak diğer yandan bir hafta önce bıraktığımız liderlik koltuğunun sahibi olduğumuzu rakiplerimize hatırlatmamız gerekiyordu.  

Bu maç bizim yolumuzu belirleyecek, söz sahibi olduğumuzu ispatlayacaktı.

Yigidolar asli görevini yapmak için tribünleri doldurdu. Önce VAR´ı ve hakem hatalarını protesto etti sonra takımına 90 dakika destek vererek ayakta kalmasını sağladı.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay da bu müsabakanın çok çetin geçeceğini biliyordu. Elindeki imkanlarla ilk on biri sahaya sürdü. Takım, üç puana odaklamış durumdaydı. 

Yiğidolar hazır, teknik heyet hazır, takım hazır artık tek hedef 90 dakikayı alnının akıyla bitirmekti.

Başlama düdüğüyle heyecan iki katına çıktı. Takım diri ve inançlı bir şekilde ataklarını geliştirmeye başlarken  dakika 9´u gösteriyordu ki ikinci atağımızda penaltı bulduk. Penaltıyı gole çeviren Mert Hakan Sivassporu 1-0 öne geçirdi.

Yiğidolar bu golden sonra galibiyete tamamen  inandı, tam  desteğe  başladı.

Alanyaspor ise yediği golün sokunu atlatmak için atak üzerine atak yapıyor kalemizi tehlikeye sokuyordu. Sivasspor´un önde olması bir avantaj olsa da takımdaki eksiklikler ortaya çıktı. İlk yarı biterken soyunma odasına önde girdi.

İkinci 45 dakikanın daha da zor geçeceği aşikardı ve öyle de oldu. Alanyaspor´un puan ve puanları bırakma niyeti yoktu. Bir sağdan, bir soldan atak üzerine atak yapıyor, defansımızı zora sokuyor, kalemizi abluka altına almış golü kokluyordu.

Alanyaspor´un ümitleri kalecimiz Samassa´nın ellerinde eridi, file bekçisi takıma güven vermeye devam etti.

90 dakika sonunda Alanyaspor bize ecel terleri döktürse de  net pozisyonlar yine Sivasspor´dan geldi.  Bir gol,  bir direk.

Yiğido büyüklüğünü bir kez daha gösterdi. 

Sivasspor ligin en büyük  şampiyon adayıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?