USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivasspor´da devre arası yaklaşırken?

15-11-2017

Sahadakiler ve Kenardakiler

Günümüz futbolunda takım olabilmek bireysel yeteneklerden daha ön plana çıkmıştır. Özellikle Anadolu kulüpleri bu yüzdendir ki artık astronomik fiyatlarla yıldız transferi yerine takım olabilmek için maddi açıdan daha uygun futbolcu arayışlarına girmiştir. Sezon başlarında otuzlu sayılara ulaşan takımlar, lig başlarken bu sayıyı 24-25 gibi sayılara indirgemektedir. Futbol oyunu herkesin bildiği gibi, 11´e 11 oynanan bir spor müsabakasıdır. Ancak oynayanlar kadar kenarda ve tirübünde forma bekleyen futbolcu bulunmaktadır. Başarılı takımların yedek kulübeleri oynayanlar kadar yeteneklerle dolu olmalıdır.

Teknik adamların zor durumları

Yedek kulübesinin zenginliği acaba avantaj mıdır? Yoksa dezavantaj mıdır? Evet, gerçek olan şu ki her teknik adam elinde birçok yetenekli futbolcu olsun ister. Sahada oynayan futbolcu kalitesinde, kenarda ki futbolcusunun da kaliteli ve yetenekli olmasını ister. Peki, profesyonel futbolcu acaba bu durumdan ne kadar etkilenir? Ligimizde örneklerine sıkça rastladığımız teknik adamlarla sürtüşmeler, oyuna girmek istememeleri, oyundan çıkarken beden dilleri vs, vs? gibi travmatik durumlar hem çalıştırıcı,  hem takım,  hem de yönetim açısından istenmeyen olaylara sebebiyet verebilmektedir. Bu durum karşısında en önemli görev teknik adamlara düşmektedir. Bir futbolcu her ne kadar profesyonelde olsa,  psikolojik ve zihinsel açıdan düşünebilen bir insandır. Takım seçme ve devamında bütün futbolcuları dinamik tutma konusunda teknik adamlar açısından oldukça zor bir süreçtir.

Aybaba´nın devre arası tercihleri

Aybaba devre arasında nerelere takviye yapacak? Kimleri gönderecek? Herkes tarafından merak edilmektedir. Takım son haftaların en formda ekiplerinden biri. Devre arasına altı hafta var. Şu an takımda sorun görünmüyor. Ancak bakıldığında iki ya da üç transfer yapılacak gibi. Özellikle orta alanda halen hücum oyuncusu arkası 10 numara mevkiinde eksik var gibi. İleri üçlünün sağında ve solunda alternatifli ve güçlü bir orta alan oyuncusu takımı çok daha iyi yerlere taşıyabilir. Ligde en beğendiğim kalecilerden biri olan Ali Şaşal´la Aybaba´nın yıldızları bir türlü barışmadı. Öyle tahmin ediyorum ki bu önemli kaleci gözden çıkarılmış gibi. Rochet özellikle yan toplarda zafiyet yaşayan bir kaleci. Küskünlükleri süren John Boye ve Leandrinho devre arası takıma veda edenler arasında olabilir. Son dönemlerde takımda yer bulamayan Galip ve Ergin Keleş´te bu kervanda yerini alacaklardan diye tahmin ediyorum.

Aybaba´dan son sözler

Basın toplantısında teknik Direktör Aybaba´ya ?Hocam takım olarak iyi gidiyoruz. Sahadakiler bu durumdan memnun. Muhammed gibi, John Boye gibi, Ali Şaşal gibi önemli isimler yedek kalmaktan dolayı problem oluşturur mu?? diye sordum. Kendisinin soruya vermiş olduğu cevap ? Sahadakiler sahada görevini yapacak, kenardakiler dışarıda görevlerini yapacak. Formayı aldığınızda bırakmayacaksınız. Şu an oynayanlar bırakmıyorlar? oldu. Bizde sayın Aybaba´ya bu dinamiği devam ettirdiği sürece teşekkür ediyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?