USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivas´ta Değişim İyi Olmaz Mı?

01-10-2018

Kim ne dedi? Kim ne söyledi? Kim kimi suçladı? Kim haklı çıktı? Kim yanlış yaptı? Kısacası kim anlatılanlara inandı?  İnanmayan ne yaptı? Sessiz kalan ne için konuşmuyor? Kim, kimi ne kadar sömürmekte? Ne gibi menfaatlanmak da, ne kadar komisyon almakta? Her şey para mı oldu?

Yaklaşan seçimler de aslında merak ettiğim, kim, kime ne anlatacak? Kim, bu anlatılanlara inanacak, kim kime ne vaat verecek? Diyecekseniz bu her zaman olmadı mı? Demirel kaç defa geldi, kaç defa gitmedi mi? Belki de Melih Gökçek, AK PARTİ iktidarı olmasaydı Büyükşehir Belediye Başkanlığına yıllarca devam edecekti. Acaba, başkanlığı dönemindeki dedikodulardan aklandı mı? Başkanlıktan inmesi için neler verildi?

Sivas´ta soruyorum değişim iyi olmaz mı? Her alanda değişim, siyasetçi,  esnaf ne aklınıza gelirse. Ya olur mu? Neden olmasın? Bence, mis gibi olur. Her yeni gelen her alanda her şeyiyle sıfır gıcır gıcır,  bazen insanlarda meslek körlüğü oluşur da siyasetçi de oluşmaz mı? Siyasetçi insan değil midir? Lideri SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ bile değişimin tam göbeğinden gelirken yereldeki siyasetçisi niye değişime acık değildir. Devlet de görev alan illa çıkar sağlamalımıdır? Bal tutan parmağını yalamak zorunda mıdır? Bu seferde elindeki balı yalamasa da ıslak mendille silse?..ne olur.

Öyle ki ibadetlerimizi bile kirlettik. Samimiyetsiz davranıyoruz. Kıldığımız namazların secdesin de bile otururken ALLAH´tan onlarca istekte bulunuyoruz. Demiyoruz ki, ne ibadet yaptıkta bu kadar istek de bulunuyoruz. Yaptığımız ibadetlerde bir karşılık arar olduk. Müslümanlığın ilk yıllarındaki sahabenin çektiği çileyi, işkenceyi, teslimiyeti unuttuk. Şimdiler de ise bizler fakire cebimizdeki 1 tl´yi verirken sanki tüm malımızı İSLAMİYET yolunda infak ettik. Yoldaki taşı kaldıran, sokak hayvanına ekmek atan Müslüman hemen cenneti hayal etmekte. Cennette kendine makam beğenmekte. Yani hepimiz ölçüsüz olduk. Her gecen gün cemaatlerin sayısının artması bu yüzden değil midir? Çoğumuz çalışmadan, üretmeden bedava dan geçinmek istemekteyiz. Hep FETÖ mü suçludur? Bu saadet zincirinden faydalananlar niye demiyor ki, hep birlik de yedik içtik gezdik. Hayatımız boyunca alnımız terlemedi. Bizler anlamalıyız ki,  böyle yaparsak her zaman FETÖ, ZETÖ çoooook çıkar.

Özetlemek gerekirse çare bizdedir. İnançlarımızla güvenimizi sınamayalım???.

Saygılarımla.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?