USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SİVAS´TA SPOR VE SPOR EKONOMİSİ

06-07-2018

 

            Sivas Anadolu´nun ortasında havası ve zor şartları gereği spora dayanıklı nesiller yetiştiren fakat garibanlık ve ilgisizlikten dolayı  potansiyelin  çok  altında sporcu yetiştiren nadir ve asil bir şehirdir . Bu şehrin geleceği üniversite ,İslami turizm ,spor ve festivaller olacaktır.

         Elbette ki organize sanayi lazımdır. Fakat hiçbir zaman üretimde cazibe merkezi olmaya talip olamayacak bir coğrafyada yaşamaktayız. hedeflerimizi doğru koyamadığımız zaman gelecekten siyasetten hak ettiğimiz değeri ve desteği alamayız.

       Bu şehirde spor denince yalnızca futbol düşünülür. Oda profesyonel bir sektör olarak ticari düşünülmüyor.  Trabzon örneği hiçbir zaman göz önüne alınamıyor. Bireysel sporlarda güreş, boks, judo ve uzak doğu sporlarında imkan verilse mahalle ilçe ve köylerde küçük yaştaki çocuklarımız araştırılsa geleceğin şampiyonlarının sayısı artacaktır.

Şehrimizde miniklerde şampiyon olan güreşçilerimize gerekli imkanlar ve kontrol destek verilmediği       müddetçe güreşteki gerçek başarı grafiği   yakalanamayacaktır.Bu şehirdeki şampiyon güreşçi sayısı ülke geneline göre çok yüksekte olsa bu potansiyel bu şehirde şu anki durumun en az on katı fazla olacaktır .

 Yine bu şehirde yetişen boksörler, judocular tost ekmekle veya evlerinde çıkan hamur işi ağırlıklı besinlerle çıkmıştır. Ayakkabı , forma ve salon imkanları verilmemektedir.

Tabi ki futbolda Sivas spor bir marka , 4 Eylül Belediye spor da hem marka hem de sporcu üretim merkezi görevi yapmaktadır. Fakat bu Sivas şehrinin potansiyeline yetmemektedir.Bizler gerçekten spora ve sporcuya değer verebilsek sporcunun başarı grafiklerine göre şehrimiz tanınmışlığı ve alt yapıdaki ülke geneli yapılan müsabakalar ve kamplar şehrimize ekonomik ve kültürel fayda verecektir. Üniversitemiz nasıl şehrimizde ekonomik ve kültür farklılığı ortaya koymuş ise sporu da bu anlamda kullanmalıyız. Sporcunun  başarı grafiğine göre kazancı ,işi ,itibarı artıkça Sivas´taki sosyal yaşam statüsü  de artacaktır .

Sivas´ta çocuklar ve gençler arasındaki kavgalar dövüşler çekişmeler deli akan kanlarındandır.  Bu çocuk ve gençleri spora yönlendirebilirsek fazla enerjilerini spor salonlarında sahalarda harcayacaklardır.

Hem şehrimizin asayiş sorunu hem de memleket evlatlarının geleceği kendine güvenen sporcu kimlikleri öne çıkan geçlerimiz geleceğe daha güvenli daha faydalı hizmet edecek bürokrat ,siyasetçi ,esnaf ,tüccar ,memur ,işçi  olacaklardır. Görüşüm ve 53 yıllık Sivas´taki yaşantımdan gördüğüm tek gerçek budur...

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?