USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Siyaset Mi Sivas Mı?

08-09-2018

Sivas´ımızın yönetilme kaderinin belirleneceği yerel seçimler yaklaştı.

Artık Sivas´ta yaşamanın heyecan vereceği ?geri göç? dönüşümünün yapılabileceği çalışmaların şehir siyasetçilerinin samimiyetlerinin görüleceği bir zaman dilimidir.

Evet hepimiz Sivas´ta yaşayarak hayatımızı devam ettiriyoruz. Kimimiz çok rahat kimimiz zor şartlar altında hayat mücadelesi veriyoruz. Fakat hepimiz ortak noktalarda bu şehirde sıkıntılar yaşıyoruz.

Siyaset ülkemiz ve demokrasi anlamında olmazsa olmazımızdır. Fakat biz bu şehirde yaşanan siyasi çekişmelerin çok tabana indirilerek halkımıza rahatsızlık verdiğine şahit oluyoruz.

Siyasi çekişmelerle kimilerinin yolları kapatılmış kimilerinin işyeri ruhsatları sıkıntıya sokulmuş kimilerinin bu şehirde yaşam ve ticaret hakları elinden alınmamışsa da sıkıntılara maruz bıraktırılmıştır.

Geçmişte yaşanan bu zorluklardan adaletsizliklerden ders alarak artık bu yerel seçimlerde ?önce Sivas? diyelim ve Sivas´ta yaşayanlara illa ?bizden değil eziyeti? yerine Sivas´ta yaşamanın ödülü olan insanca eşit adaletli bir yaşam sunacak kaliteli yaşam hakkının verilebileceği ortamlar hazırlanmalı.

Siyasetçilerin ortak aklı ortaya çıkmalı gerekirse genel merkezlerden ittifak arayışları için şehrimizin yerel seçimde ittifak yapması ortamı sağlanmalı belediye encümen üyeleri şehrimizin bir adım ileri gitmesini sağlayabilecek isimlerden tespit edilmeli başkan adayları için şehrimizde siyaset dışı anketler yapılmalı.

Belki çok barışçıl çok iyi niyetli bir beklenti olabilir. Fakat Sivas´ın buna ihtiyacı var. Sivas´ta şehir trafik akışının bile yanlış olduğunu yapılaşmanın yan yana binalarda bile ileri geri çıkıntılar olduğunu mahalle aralarına oto parktan evlere girilemediğini şehirde oto park ruhsatları özendirilmediğini inşaatlardan alınan otopark ruhsatlarının sayısı kadar otopark yapılmadığını şehirde sabah erken iş yerleri açmak özendirilmediği meslek secimi ruhsat için nüfus sayısına göre sınırlama yapılmadığı temel gıda olan ekmek üretimindeki şirketçiliğin önünün kapatılmadığı ekmekte rekabetin önüne geçilmediğini temel gıdada et kesim hanelerinin fiyat tespit komisyonlarının faaliyete geçirilmediğini iş yeri ruhsatlarının takip edilip satışa sunulan malzemelerle ruhsat yeter ruhsatlarda ki ürün çeşidinin dışındaki satışları engellemek şehir içi büyük marketleri şehir dışına çekmek büyük marketlerin yaptığı haksız ürün yelpaze satışında var olan yetkilerini kullanılmadığını görmekteyiz.

Şehirde hobi bahçeleri oluşturmak şehrimizin merkezinde bulunan boş alan ve eski binaların yeni yerleşim alanına çevrilmesine sağlanması büyük şehirlerdeki emeklilerimizin geri dönüşümü için belediye yetkileri dahilinde fırsatlar tanınması şehrimizin en kısa zamanda nüfus artışına nasıl erişeceği çalışmalarının en hızlı şekilde ortaya konacağı ortak akıl belediye yönetimine ihtiyacımız vardır.

Bütün vakıflar dernekler özellikle Sivaslılar vakfı Sivas´a ne katkı sağlayabilecekse şimdi seçim önü hizmet ve siyasilere destek zamanıdır. Hepsini ülke genelinde harekete geçirmeliyiz.

Okullarımız açıldı geleceğimizin teminatları eğitime başladı okullarımız düğün salonları olmak yerine ticareti tüccar ve esnaflara bıraktırılmalı eğitimde geleceğimizin aydınlarının eğitimi Sivas´ımız için olmazsa olmazımız olmalı ve bütün bu çalışmalar belediye seçimlerinde seçeceğimiz seçilmişlerin gayret ve becerileri ile olacağı bilinmeli.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?