USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SONU İYİ OLSUN?.

17-01-2017

Futbolda bir ilke vardır: Yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Rakibimiz Evkur Yeni Malatyaspor bu ligin dişli, diri, heyecanlı ve hedefi olan bir takımı. Yenmek için çıktık sahaya .Karşılıklı ataklarla yokladık birbirimizi. Galip gelebilirdik aslında 1 gol yetecekti. Biz golü bulsaydık onlar açık futbol oynamak durumunda kalacaktı ve biz bunu lehimize kullanabilecektik. Ama olmadı. Sorun değil, önemli olan  içeride-dışarıda yenilmeyen bir takım olmamız. Ciddi rakiplerimizden deplasmanda ve iç sahada iyi puanlar çıkardık bu puanlar bizi lige çıkaracaktır. Malatya dan getirdiğimiz  1 puan önemli  puan aslında. Biz 1 puan alırken en önemli rakibimize 2 puan bıraktırdık. Şimdi üst 3  takım aynı puanda ve biz onların 2 puan gerisindeyiz. Öyle sanıyorum ki bu 4 takım 25.-26. Haftaya kadar at başı gidecekler. O haftalardan sonrada nefesi  yeten kafada kalacak diğerleri yarıştan kopup play-off mücadelesi yapacaklar. İnanıyorum ki yeni transferlerin katkısıyla üstte kalacak takımlardan birisi biz olacağız. Yalnız şu Kırmızı kart görme alışkanlığımıza bir son vermemiz gerekiyor. Artık her hafta maçları 10 kişi bitirmek alışkanlık oldu. Dikkat edelim arkadaşlar. Takımı 10 kişi bırakmak değil, ertesi hafta takımdaki yerini alamamak önemli. Biraz daha dikkatli lütfen. Kırmızı kartlar belki agresif oyun anlayışımızın bir parçasıdır ,bunu kabul ediyorum. Fakat özellikle sarı kartlardan sonra daha dikkatli olunursa kırmızı kartlar çıkmaz.

Önümüzde çok önemli ZTK´da Göztepe maçı ve ligde yine önemli rakiplerimizden Boluspor karşılaşmaları var. Ben ZTK´da da tur atlamak isteyenlerdenim. Dikkatimizi TFF 1.Lige verelim diye ZTK´dan elenmek doğru bir felsefe değil. Bu neden belirtmek istedim: ZTK Maçlarına çıkan oyuncu grubumuz  kazanmayı çok istemeyen, antrenman havasında maçlar oynamaktalar. En iyi antrenman maçdır. Artık takımlar 2-3 günde bir maç oynamak durumundalar ve bu hep böyle olacaktır. Böyle olunca Göztepe yi yenip tur atlamak lazım. Daha doğrusu avantaj sağlamak lazım. Sonrada Boluspor maçına çıkıp galip gelerek ilk yarıdaki o kötü sonucun rövanşını almamız lazım. Boluspor yarı yıl transfer döneminde 9 ? 10 futbolcu gönderip yerine 6-7 futbolcu alarak iç dengesini bozmuş durumda. Bunu iyi kullanmak gerekir. Çok rahat galip geleceğimiz düşünüyorum. Yeni   transferler de bu hafta takıma adapte olmaya başlar ise çok daha rahatlayacağız.

Artık her hafta final haftası. Teknik heyetin maç ? maç hesap yaptığını düşünüyorum ve her hafta süper lige daha fazla yaklaştığımızı hissediyorum. Seyircimiz artık bu takıma daha fazla destek vermeli. Emanet durduğumuz bize yakışmayan bu ligden inşallah layık olduğumuz lige çıkmaya sayılı haftalar kaldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?