USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SONUCU TAKIMLAR DEĞİL KALİTELİ AYAK BELİRLEDİ

26-02-2018

Göztepe maçıyla ilgili değerlendirmelere geçmeden önce, Cuma günü aldığım üzücü bir olayın taziyesiyle başlamak istiyorum. Uzun yıllar Sivas´ın amatör futboluna gerek futbolcu, gerek yönetici ve gerekse de yorumcu olarak hizmet etmiş kadim dostum Bekir KURT´un muhterem eşlerinin elim vefatı beni derinden üzmüştür. Rahmetli hanımefendiye Allah´tan rahmet, kardeşim Bekir Kurt´a ve geride kalanlara başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Umut ediyorum bu trajik durumun yaratmış olduğu psikolojik etkenleri çabuk atlatır ve bu memlekete hizmet etmeye devam eder.

Pazar günü İzmir deplasmanında kötü olmayan bir Sivasspor izledim. Takım kadrolarını görünce biraz şaşırmadım değil. Dedim AYBABA´nın bir bildiği vardır. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Son haftalarda çok formda olan bir takımı, Aybaba değiştirmiş, farklı bir onbirle sahaya çıkmıştı. Robınho bundan sonraki haftalarda artık sürekli göreceğimiz bir oyuncu oldu. Sezon başından bugüne kadar hemen hemen orta alan kurgusunu değiştirmeyen teknik direktör Samet AYBABA İzmir deplasmanında ara transferde takıma katılan Sawet´i 11 de sahaya sürmüştü. Klasik Hakan, N´Dınga ve Rybalka üçlüsünü ilk kez bozmuştu. Geçen haftanın kötüsü sağ bek Hakan´ın yerine Maçın en iyisi Auremir´i tekrar onbire almıştı. Kone sakatlık sonrası maç kadrosundaydı ama kenarda görev bekledi. Özellikle son haftaların en formda ismi Emre kenardaydı. Rakip Göztepe ve forvet hattında Demba Ba gibi önemli bir isim vardı.

İlk yarının ilk on dakikası gerçekten maçın çok iyi geçeceğinin sinyallerini verdi ve beni yanıltmadı.  Mete Kalkavan son düdüğü çaldığında sadece kaybedilen üç puana üzüldüm. Sivas takımı her geçen gün çok iyi oynamaya devam ediyor. Aybaba´ya hakkını teslim edelim ki takımı iyi hazırlıyor. Ancak her zaman eleştirdiğim yanlış kadro ve yanlış oyuncu değişiklik tercihlerini İzmir deplasmanında da sergiledi. Kadro tercihine ne kadar saygım varsa, oyuncu değişiklik dakika ve tercihlerini bir o kadar eleştiriyorum. İzmir deplasmanı puansız dönülecek bir deplasman değildi. Hele ki maçın geneline baktığımda oynanan oyun sonrası,  kaybedilen üç puana çok üzüldüm. 90 dakika boyunca aslında iki takımda fazla bir pozisyon üretemediler. Ancak oynanan oyun izleyenlere keyf verdi. Bazen sonucu takımlar değil, kaliteli ayaklar belirliyor. Osmanlı maçında Robınho Sivasspor´a 3 puan getirirken, İzmir de Demba Ba sahne aldı.

ROBINHO ETKİLİ OLAMADI

Geçen haftanın flaş ismi Robınho, maalesef Göztepe deplasmanında vasatı geçemedi. Tabi bunun en büyük nedeni fizik gücü olarak henüz hazır olamaması ve artık Türkiye Süper liginde isminin duyulması. Topla her buluşmasında en az iki kişi başında beliriyor. Güçlü bir Robınho çok şeyler yapacaktır. Daha çok topla oynayacak, daha çok insiyatif alacak ve takımı hedefe taşıyacaktır. Şu an için sadece idare eder türde bir oyun anlayışıyla risk almadan oynuyor. Kendi gücünü bildiğinden, adam eksiltmek için sadece pas yapmayı düşünüyor. Ama takıma ve lige çok hızlı bir şekilde adapte olduğu gözden kaçmıyor. Rakip ve hakemle diyaloglarından bunu anlamak zor değil.

HERŞEYE RAĞMEN SİVASSPOR İYİ YOLDA

Kaybedilen 3 puan kimseyi üzmesin. Sivasspor emin adımlarla Avrupa kupalarına katılmak için iyi işler yapıyor. Kim ne derse desin, bu takım bu ligin flaş ekiplerindendir. Aybaba´nın zaman zaman kadro tercihi ve değişikliklerde ki hatalara rağmen, kaybedilen puanları telafi edecek güçtedir. Bu sene Sivasspor´u Avrupa arenasında görmek sürpriz olmayacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?