USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SOSYAL HAYAT AÇISINDAN EĞİTİM SAĞLIK HİZMETLERİ

12-07-2019

Devletin ilgili kurumlarının açıkladıklarına göre; gelir dağılımı dengesizliğinin biraz azaldığı bildirilmektedir. Bu sevindirici bir haberdir. Gönül ister ki; bu aradaki fark daha da azalsın. İnsanlarımız kimselere muhtaç olmadan hayatlarını devam ettirsinler. Ailesini, geçindirmek adına kimseye muhtaç olmasın. Bir başka sevindirici haber de;  Kişi başına düşen Milli gelirin 12 Bin dolar civarına çıkarılma, çalışmasıdır.  Bu beklentiler;  ÇOK ÖNEMLİDİR. 

Ayrıca, dar gelirliler için, yapılan çalışmalarda; Temel hizmetlerden olan; eğitim, sağlık, barınma ihtiyaçları devlet tarafından karşılanana kadar, hiç değilse büyük bir kısmı devlet tarafından karşılanana kadar, bu çalışmalar devam edecektir.

Dün haber kanallarına düşen bir olay; bizleri çok düşündürmelidir. Ankara´da Pazar artıklarını toplayan Suriyeli Ailenin çocuğu; kanala düşerek, vefat etti. Evet, Devletinizi ve Ülkenizi seviniz, gelişmesine yardımcı olunuz.

Yine aynı Devlet kurumunun belirttiğine göre, Bu Ülkede yoksulluk sınırının altında bir gelire sahip olan aile sayısı; toplumun % 15´ ini oluşturmaktadır. Yaklaşık bir rakamla  altıda biri demektir. 

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı; (açlık sınırı) 2 bin 8 TL olarak belirlendi

Türk-İş araştırmasının 2019 Ocak ayı sonucuna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2 bin 8 TL, gıda harcamasıyla birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 6 bin 542,88 TL, evli olmayan-çocuksuz bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 2 bin 451,97 TL olarak hesaplandı.

Bu kadar yoksulluk sınıra sahip; Ülke vatandaşlarının olduğu bir yerde; insanların gözlerinin önünde her türlü yiyeceğin reklamını yapmak hangi kurala sığar. Büyüklerimiz göz hakkı, derlerdi. Hadi aile büyükleri akıllı ve mantıklı düşünerek o, reklamı yapılan yemeklere ulaşamayacaklarını bilirler amma, çocuklara ne demeli? Erişemeyecekleri her türlü ürünün reklamı yapılırken o çocukların yaşadıkları olumsuzlukları hiç mi düşünmezler?  

Yabancı bir beslenme uzmanına, çocuklarımızı ne ile besleyelim diye sorulunca; ´´Reklamı yapılmayan ürünlerle besleyiniz... Reklamı yapılan ürünleri tercih etmeyiniz.´´ Diyor.

Birde sağlıklı beslenme ve diyet yayınlarına dikkatinizi çekmek istiyorum. Bir yanda açlığını giderme ve temel ihtiyaç maddeleri ile kendilerini beslemek durumunda olan insanlar, öbür yanda fazla yiyerek doyuma ulaştıktan sonra aşırı  şişmanlıktan nasıl kurtulursunuz yayınları?  Çöpten ekmek toplayan veya başkalarının yardımı ile; açlığını gidermeye çalışan insanlara mı üzülesin; Fazlaca yiyip bu kilolardan nasıl kurtulabilirim, çabası içerisindeki insanlara mı, şaşırasın, bilemedim? Sağlıklı beslenme adına sunulan yayınlarda çeşit, çeşit ürün takdimi yapılıyor. O da, yetmiyor; tazesini alın, falan yerlerden alın, El  İnsaf, insanlar kendini anca zor doyuruyor. Bu kadar vurdumduymazlık, bizim ülkemizde olmuyor herhalde; Kapitalizmin, neme lazımcılığın yaygın olduğu her ülkede vardır.

DEVAMI YARIN

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?