USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SOSYAL MEDYADA BAŞKANLIK SEÇİMLERİ

26-04-2018

 

Sosyal medyada da, kafa çok karışık...

Her kesimden, herkes kendi fikrini yayınlamaktadır.

İktidar adayını belirledi, ona yönelik değerlendirmeler yapılmaktadır. AKP, MHP, BBP, SEÇMENİ, GENELLİKLE OLUMLU YAKLAŞIMLARDA, BULUNMAKTADIRLAR. AZ DA OLSA; Eleştiri hakkını kullananlar da; bulunmaktadır. Adaydan çok, icraatlar eleştirilmektedir. İktidarın yaptığı, belediyelerin yaptığı; kendilerine göre yanlış şeyleri, eleştirmektedirler...

Muhalefet ise; adayı açıklayacağını Salı günü ilan edeceğim, demesine karşılık; bu süre uzatıldı. Anlaşılan, kafaları karışık...

Bu arada ittifak arayışlarına, sosyal medyada değişik yorumlar yapılmaktadır. Kimi CHP seçmeni, kendi partisinin dışında olacak bir adaya sıcak bakmamaktadır. Kimi CHP seçmeni ise; Cumhurbaşkanı, gitsin de, ne olursa olsun; değerlendirmesi ile; her türlü adaya destek vermekten yanadır.

Muhalefetin aday göstermesi düşünülen, varsayımlardan olan, Abdullah Gül, seçeneğine karşı; CHP seçmeninden müthiş bir tepki gelmektedir. Hatta, bazıları yaptıkları değerlendirmelerde; Abdullah Gül seçeneği, öne çıkarsa, diye başlayarak; ağır eleştirilerde bulunmaktadırlar. Hatta, twitter´ de; ´´AbdullahgülCHP2 ye, ihanettir´´ diye bir karşı gurup sayfası oluşturmuşlardır. Oldukça sert ve keskin değerlendirmeler, yapılmaktadır.

Öne çıkan isimlerden Sayın Genel Başkanın ismi geçmesine rağmen; olay netlik kazanmamıştır. Çünkü, vekillikten düşmek, söz konusudur.

Yine üzerinde düşünülen, adaylardan Meral Akşener, ismi; kesinleşmemiştir. Seçime katılıyor olmasına rağmen; CHP li vekillerin saf değiştirmesinin altında yatan gerçeğin; Başkan adayı olabilmesi için; gurup kurmuş bir parti olması, gerçeği yatmaktadır.

Sosyal medyada bu ittifaka karşı da, tepkiler vardır. Özellikle, Meral Akşener´in, emre uslu ile yaptığı yazışmaları, silmesi;  bu hareketin dışarıda bir yerlere bağlı olması, düşüncesini; güçlendirmektedir.

Örneğin İyi parti taraftarı olan bir paylaşımcı, şu ifadeyi kullanmaktadır;´´ Sayın Başkan, bizim adayımız sizsiniz. Sakın çatı, dam, direk adayı çıkarmayın. Hele hele de Abdullah Gül´ü asla. Kesinlikle oy vermeyiz. Benim ikna edeceğim en az 20 kişi var. Abdullah Gül olursa onların hiçbirini ikna edemem. #Cumhurbaşkanı Meral Akeşener olsun.´´

Bu örnekten de, görüleceği gibi; bir netlik söz konusu, değildir.

Saadet cephesi, görüşmelere devam etmektedir. Henüz, aday konusunda bir açıklama yapılmamıştır. Bu günlerde, Erbakan´ı anma toplantısının yankıları konuşulmaktadır. Abdullah Gül´ün toplantıya katılması; çeşitli, değerlendirmeler yapılmasına; zemin hazırlamıştır. Özellikle, Uğur Dündar´ın, çağırılması; tabanda rahatsızlık oluşturmuştur. Ayrıca, Erbakan ailesinden birilerini olmayışı da; toplantının diğer dikkat çeken bir konusudur.

Başkanlık seçimi öncesi; eski ülkücü kadroların, takınacağı tavır da;  merakla beklenmektedir. Buna yönelik, sosyal medyada bir hayli paylaşımlar, yapılmaktadır.

Bence, sosyal medyada asıl gerginlikler, değerlendirmeler, lehte ve aleyhte, keskin fikirler; aday belirlendikten sonra, ortaya çıkacaktır...

Her şeyin hayırlısı, diyerek, belirlenecek adayı; bekliyoruz...

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?