USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sosyal ve Ekonomik Boyutuyla Sivas´ta Futbol

17-08-2017

Şöyle bir kıssayla başlamak yerinde olur sanırım?

Beyin oğlu, Çingene´nin kızına âşık olmuş, ya kızı alacak ya canına kıyacak...
Oğlanın babası kalkmış, Çingene´nin kulübesine gitmiş, utana, sıkıla, ellerini ovuştura ovuştura halini arz eylemiş:
?Çeribaşı hazretleri, bizim mahdum, sizin pek kıymetli, nadide kerime hanımınızın desti izdivacına taliptirler... Lütfen bu arzumu kabul buyurmanızı hassaten, rica ederim, kerem buyurun efendim!?
Çingene bir celallenmiş ki sormayın gitsin!?Yıkıl git karşımdan be adam, benim senin oğlun gibi züppelere verecek kızım yok, defol, çık dışarı!?
Zavallı adam, bitkin, perişan eve dönerken yolda mahallenin kabadayısına rastlamış; başına gelenleri anlatmış...
Kabadayı teselli etmiş:
?Merak etmeyin beyefendi, siz onu bana bırakın, siz düğün hazırlığına başlayın!?
Kabadayı ertesi sabah yola çıkmış, Çingene´nin kulübesini görür görmez basmış narayı:?Ulan çeribaşı ben geldim!?Çingene fırlamış dışarı:
?Buyurun beyzadem buyurun, hoş geldin, sefa geldin, emret!?
?Ulan sen kim oluyorsun da beyin oğluna sümüklü kızını vermiyorsun! Yakarım lan seni!?Çingene boynunu bükmüş:
?Aman beyzadem, kızını vermemek ne demek, istemesini bilmeli... Kızı gelip böyle isteseydi vermez miydim??

"Biz üç tane daha oyuncu alacağız. İyi oyuncu almak istediğinizde hem sosyal hem de ekonomik anlamda bazı sorunlar çıkıyor. Bunları aşamıyorsunuz. Üç tane daha transferimiz var. Onları da bir an önce gerçekleştirip hemen takıma katmak istiyoruz." Bu açıklamalar teknik direktör Samet Aybaba tarafından antrenman sonrası yapıldı.

Ekonomik açıdan realist yaklaşılırsa  Neymar´ı almanız mümkün değil.Böyle ütopik bir yaklaşım içerisine elbette ki giremeyiz.Ancak biraz geriye gittiğimizde Gençlerbirliği Kulübü nice ismi duyulmamış futbolcuyu Türkiye´ye getirip yıldızlaştırdı ve ciddi paralara tekrar sattı.Takımın sguat ekibi 7/24 bu iş için çalışır.Çok sayıda futbolcu havuzu oluşturulur,oradan teknik direktörün raporu doğrultusunda bir takıma gerekli olan oyuncuya teklif götürülür.

Peki sosyal açıdan zorluk nedir? Profesyonel futbolcunun sosyaliteden beklentisi nedir? Sivas´ta sosyal olarak eksik ya da eksiklikler nelerdir?Gelen bu futbolcular sosyal olarak Sivas şehrini ince eleyip sık dokuyarak mı geldi? Veya yönetici marifetiyle mi geldi? Ya da nasıl ikna edildi?

Sorular sorular sorular?

Profesyonel kelimesinin karşıtı ; bir işten para kazanmak amacıyla o işi meslek edinmiş kişi demektir.

Anadolu´nun en ücra köşesine sadece mesleğini yapmak için ücreti karşılığında transfer olan onlarca futbolcu sayabilirsiniz.Roberto Carlos gibi bir efsane Sivas´a gelip çalışabiliyorsa sosyaliteden bahsetmek en son iş olsa gerek. Cicinho gibi futbol kariyerinde Real Madrid´te zirve yapmış bir futbolcu Sivas ve Sivasspor aşığı olmuşsa sosyal zorluktan bahsetmek nedir? Sivas ili birçok efsaneye ev sahipliği yapmış önemli bir futbol şehridir.

Sezonun çok başındayız.Umut ediyorum ki takımın başında artık tecrübenin doruğunu yaşayan ciddi bir yönetim ve teknik direktör olarak deneyimli bir hoca var.Geçmişte yaşanılan kötü tecrübelerin tekrar yaşanmaması için acilen adım atılmalı ve Sivasspor´un beklenilen özlenilen çoşkusuna tekrar kavuşturulmalıdır.

Yeni Malatyaspor maçı sezon başı olmasına rağmen oldukça önemli bir karşılaşma.Bütün yiğidolar bu maçta destek olmalıdır. Allah korusun kötü bir sonuç ciddi sıkıntılara yol açabilir.Çünkü bir sonraki hafta Galatasaray gibi önemli transferler yapmış şampiyonluk isteyen bir takıma karşı İstanbul´da oynayacak olması mental olarak yıpratabilir.

ismailayhan5806@gmail.com

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?