USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Söz Vermek, Vaat Etmek

26-04-2019

Yerel seçimler sona erdi. Başkan adayları vaatlerini sıraladı, projeleri için sözler verdi. Bundan önceki seçimlerde de sözler verilmiş, vaatler sıralanmıştı. Kitapçıklar dağıtılmış, hatta vaatler o kadar artmıştı ki kitaplar basılmıştı. Vaatlerin ne kadarı hayata geçti? Verilen sözler nelerdi? Neler yapıldı?

Yeni dönemde güzel çalışmaların ortaya çıkmasını ümit ediyor, ilimizdeki tüm belediye başkanlarına başarı diliyorum. Tabi ki verilen sözlerin de yerine getirilmesini bekliyoruz.

***

Cumhurbaşkanı R. Tayyib Erdoğan´ın talimatı ile seçimler öncesinde vatandaşa verilen vaatler ve seçimden sonra manifestoda yer alan başlıkların uygulanıp uygulanmadığı artık kontrol edilecek. Vatandaşa verilen sözlerin tutulup tutulmadığının, ne kadarının gerçekleştirildiğinin kontrol edilmesi yani takibin yansıması neler olacak bunu hep birlikte göreceğiz? Söz vermekle iş bitmiyor tabi?

***

12 Mart 2019 tarihli Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece´de düzenlenen mitinglerinde halka hitap Cumhurbaşkanı R. Tayyib Erdoğan şu cümleleri kullanmıştı;

"Her zaman söylediğim gibi, belediyecilik vizyon işidir. Belediyecilik proje, gönül işidir. Belediyecilik birikim ister, dinamizm ve bir araya gelme becerisidir. Belediyecilik tecrübeyle, heyecanı buluşturma sanatıdır. Vaat etmek, söz vermek kolaydır. Seçim meydanlarında ´cek´li, ´cak´lı cümleler kurmak kolaydır. Zor olan meydanda verdiğin sözü, görevi teslim alınca unutmamaktır. Mesele meydanlarda vaat ettiğini millet yetki verince yerine getirmektir. Yani asıl mesele sözünün eri olabilmektir??

***

Allahü Zülcelâl bir ayeti kerimede şöyle buyurmuştur: ?Ey iman edenler! Sözlerinizi yerine getirin.?

Söz verilen vaatlerin yerine getirilmesi ve başarılı bir 5 yılın ülkeye damga vurmasını temenni ediyor, yeni belediye başkanlarını kutluyorum...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?