USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Spor ve Obezite

06-11-2018

Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye karşı oranının aşırı artmasıdır veya sağlıksız beslenme sporsuz hayatla ortaya çıkan bir hastalıktır. Günümüzdeki teknolojide yaşanan değişimler hareketsiz yaşam bireyin hareketsiz kalışı kötü beslenmesi obeziteye davetiye çıkarıyor.

Obezite için fiziksel aktiviteler obezite tedavisinin temel unsurlarından biridir. Sadece yürüyerek bile olsa kişiler formlarını koruyabilirler. Egzersiz yaparken kişiye uygun bilinçli hocalar tarafından belirli programlar yapılarak obezite için çok faydalı olacağı kanaatindeyim. Onun için spor yapmak oldukça faydalı bir durumdur. Çünkü tüm vücudun kasların ve kemiklerin çalışmasını sağlayarak kişinin daha sağlıklı ve fit bir görünüme sahip olmasına yardımcı olur. Obezite olan bir kişinin spor yapması da vücudundaki istenmeyen yağların eritilmesi için oldukça etkili bir çözüm olacaktır. Obezite olan kişiler için spor yapmaları aynı zamanda psikolojik olarak kendilerini iyi hissetmesini sağlar.

Sporun obezite insanlara faydaları

1- Daha rahat hareket etmesini sağlar

2- Sosyalleşmesini sağlar

3- Fit bir görünüme sahip olmasını sağlar

4- Daha enerjik olmasını sağlar

5- Beslenmesine dikkat ettirir

6- Spor yaptıkça özgüven sahibi olur

7-Stresini azaltır

Sonuç olarak Obeziteye yakalanmadan önce sağlıklı ve düzenli bir şekilde hayatımızın her alanında spor yapmamız gerekir. Obezite hastalığına yakalanan kişiler en kısa zamanda fiziksel aktivelere başlamaları gerekir. Çekinmeden ?Ben bu işi yapamam zayıflayamam? sözlerini bir kenara bırakarak hızlı bir şekilde spora başlamaları gerekir.

SAĞLIKLI VE SPORLA KALIN?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?