USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SPOR YAPMANIN FAYDALARI

25-06-2018

Spor, belli kurallara ve tekniklere uyularak yapılan, bedensel gelişmeye yararlı eğlenmek ve yarışmak amacıda bulunan beden hareketlerinin tümünün ortak adıdır. Vücudun organik direncini artıran, sistemlerin fizyolojik kapasitesini geliştiren ve bu kapasiteyi sürekli büyüten faaliyetler spor kavramına girer.

Düzenli spor yapmanın vücuda sayısız faydaları vardır. Spor yapmanın kendimizi ruhen iyi hissettirmesinin yanında fiziksel yönden de sağlıklı kılacağı hiç şüphesiz gerçekler arasındadır. Spor yapıldığı takdirde kalp-damar sağlığımız korunmuş olur, iyi huylu kolesterol değeri artış gösterir, mutluluk hormonları artış gösterir. Belli kurallara bağlı kalınarak yapılan spor olsun, basit kardiyo egzersizleri olsun küçümsenmeden mutlaka spor yapılmalıdır. İşte spor yapmak için 10 önemli neden;

- Fiziksel performansı geliştirir.

- Dinlenme kalp atımını düşürür.

- Kanın kan plazma hacmini genişletir.

- Çarpıntı riskini azaltır.

- Zihinsel uyanıklık sağlar.

- Kandaki yoğunlaşmayı azaltır.

- Endişe ve kuruntularınızı azaltır.

- Kilo kontrolünü sağlar.

- Kolay ve iyi uyumanızı sağlar.

- Kassal direncinizi artırır.

Spor yapmamak için üreteceğimiz bahanelerin hiç biri geçerli neden değildir. Hiçbir bahane bizi doğru şeyler yapmaktan alıkoymamalıdır. Vücudumuzun kendini toparlaması yenilemesi spor yapma ile doğru orantılıdır. Hastalıklardan kurtuluş spor yapma ile orantılıdır. Fizik tedavi veya diğer hastalıklar kan değerinin güzel olmasına bağlı kalarak yine spor ile bağlantılıdır. Hareketin olduğu yerde bereket vardır ve vücudumuz için bereketli yaptığımız her şey bizlere sağlık olarak geri döner. Spor büyük yaş grubu için de küçük yaş grubu içinde ayrı önem taşır.

Spor yapmanın ruhsal yönden iyi geldiği yine göz ardı edilmemelidir. Stres, sinir ruh beyin hastalıklarının hepsinin tedavi kaynaklarından en önemlisi spor yapmadır. Spor yapıldığı takdirde mutluluk hormonu salgılanır ve bizi içinde bulunduğumuz agresif durumlardan hızla uzaklaştırır. Bizi kötü alışkanlıklardan uzak tutar birey ve nesil olarak aydınlığa ve sağlığa gitmek spor sayesinde mümkündür. Gelecek nesillerimizi, çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için onları spora teşvik etmeliyiz.

 Hepinize iyi günler dilerim kıymetli okuyucularımız?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?