USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sporsal Faaliyetlerle İlimizin Tanımı

05-02-2019

Spor etkinlikleriyle yapılan sporsal alanında yapılacak olan faaliyetler Sivas ilimizi tanıtım amacıyla en büyük rol oynamaktadır yapacağımız her branştaki etkinlik Sivas ilimizin coğrafi, tarihi ve kültürel özelliklere sahip olan Sivas ilimizi yurt içi ve yurt dışı faaliyetler alarak tanıtmaktır. Bilindiği üzere Sivas ilimiz birçok tarihi kültürel eserlere sahiptir. Bu tarihi yer ve eserleri iç ve dış turizmin canlandırma adına sporsal faaliyetler adına iyi bir olanaktır.

İlimizin tarihi eserlerine bir göz atacak olursak bunların başında kentin ilk kuruluş yıllarında bugün kent meydanında toprak tepe adı verilen Roma İmparatorluğu Justionus (527-565) yıllarında yapılan kaledir.

1220 yılında Selçuklu devletinin başkentidir. 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi ile Cumhuriyetin temelleri atılmıştır. Cumhuriyet döneminin önemli şehirlerinden birisidir. Kültürel zenginlikler olan şehrimizin gezilecek ve tanıtılacak öyle yerleri çoktur ki yine bunlar;

Sivas Kalesi, Sivas Atatürk Kongre Müzesi

Kale Cami, Buruciye Medresesi, Çifte Minare Şifaiye Medresesi, Sivas Ulu Cami, Taşhan, Gök Medrese, İnönü Konağı, Abdi Ağa Konağı, Osman Ağa Konağı, Sıcak Çermik Kaplıcaları, Balıklı Kaplıca, Kangal Köpeği, Gemerek Sızır Şelalesi Altınyayla Sarissa Şehri Kalıntıları, Zara Tödürge Gölü, Divriği Ulu Cami.

2020 yıllara girerken Sivas ilimizde yapacağımız sporsal faaliyetler futbol, güreş, atletizm, basketbol, hentbol, Muaythai, Kickboks, Karate bu faaliyetleri yaparak gelen kafileleri geziler düzenleyip bu güzelim buram buram tarihi kokan yerleri tanıtmak için Spor İl Müdürlüğü, Kültür Daire Başkanlığı, İl Özel İdare, Sivas Belediyesi Kamu Kurum özel kulüp ve derneklerine görev düşmektedir. Sivas´ımızı tanıtmak için, şimdiden kolları sıvayıp bu sultan şehri Sivas´ımız için hizmet yarışında olmak gerek çünkü Sivas ilimiz hizmeti hak ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?