USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

STK´lar Sivas İçin Daha Cesur Davranmalı!

12-03-2019

Dün arkadaşım, dostum Mustafa Pakoğlu´nun başkanlığını yaptığı ?Ortak akıl Sabah Kahvaltıları Programının? ilkinde ben de yer aldım. Programın ilk konuğu Ak Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin´di. Program diğer adayların katılımıyla devam edecek. Mesela bugünkü konuğu yanlış hatırlamıyorsam BBP Sivas Belediye Başkan Adayı Sayın Doğan Ürgüp.

Bu tür programları son derece faydalı bulduğumu belirtmek isterim. Diğer öncü, ilde etkinliği ve gücü bulunan sendika, STK ve Vakıfların da bu tür programlara aracılık etmeleri demokrasimiz ve çok seslilik adına son derece önemli olduğunu insanlarımızın kafalarındaki soru işaretlerinin aydınlanması, adayları daha yakından tanımaları ve varsa kararsızlıklarını gidermeleri için önemli bir fırsat olarak görüyorum. Sivil Toplum oluşumlarının şehir adına daha cesur olmaları ve şehirde konuşulan ve istenilen ne varsa hepsini cesurca, korkmadan dile getirmeleri gerekiyor. Bu çok önemli. Zira susunca ne oluyor? Örnek mi? Alın size 10 bin kişilik yurtların tek bir alanda toplanması örneği. Ondan sonra vay yandıma düşüyoruz?

Gelelim dünkü programın özetine. Önce Sayın Pakoğlu´nu kutlamak isterim. Sonra da Bem Bir Sen Üyesi memurlarımızın açık ve cesur davranıp çekinmeden gayet açık bir şekilde sorularını hem Sivas için hem de Belediye ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktardıkları için katılımcılara teşekkür etmek lazım.

Gördüğüm tablo şu; Sanıyorum önce Sivas Belediyesi personelinin işçi- memur ayrımı yapmaksızın bir iç barışın sağlanması gerekiyor. Evet, bu insanlar her sabah işlerine gidip geliyor ama sanki rutine binmiş bir çalışma şekilleri var. Bu da performanslarını düşürüyor.  Belediye Başkanı olacak değerli adaylarımızın bu sorunu çözmeleri gerekiyor diye düşünüyorum.

Sivas Belediyesinde çalışan her personel doğal olarak ilk önce sosyal ve ekonomik haklarını tam olarak almak istiyor. Çalışanların talepleri var ve bu taleplerin de karşılanması gerekiyor. Diğer taraftan hizmetlerin de rutin olarak aksamadan devam etmesi gerekiyor. Yani anlayacağınız Sivas Belediyesinde yeni dönemde güçlü ve etkili bir yönetim anlayışının sergilenmesi gerekiyor. İşçi-memur- şirket çalışanı ayrımı yapılmaksızın Sivas Belediyesinde kimseyi ötekileştirmeyen, ehliyet ve liyakati esas alacak bir yönetim anlayışı ilk günden itibaren Sivas Belediyesi´nde uygulanması gerekiyor. Bir ayrıntı vereyim, zamanında kadrolarını almış iyi de maaş alan fakat yan gelip yatan kişiler anladığım kadarıyla personelin büyük bir çoğunluğunda rahatsızlık oluşturuyor. Bu konunun da bir şekilde çözüme kavuşturulması lazım. Yani illa bu kişilerin 65 yaşına kadar çalıştırılmaları şart mı? Bu da ayrı bir tartışma konusu bence?

Hilmi Bey´in dünkü konuşması ve sorulara verdiği cevaplar gayet samimiydi. Doğal davrandı ve her soruya samimi şekilde cevap verdi. Vücut dili, mimikleri ve kullandığı cümleler ve rahat davranışlar sergilemesi Hilmi Bilgin Beyin bu seçimin en iddialı adayı benim der gibiydi. Hiçbir soruya evet, tamam demedi. Bu da Hilmi Beyin işin ciddiyetini kavradığını gösteriyor. Kolaycılığa kaçıp Bem bir Sencilere yaparız, çözeriz hallederiz demedi. Hilmi Beyin bu yönü hoşuma gitti. Yine toplumsal taleplere sessiz kalmayacağı mesajını verdi ki, bunun da önemli olduğunu düşünüyorum. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?