USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SÜPER LİGİN BAŞROLLERİ VE FİGÜRANLARI

11-07-2018

Her sezon başlamadan önce, futbol sevdalılarını bir heyecan alır sürükler. Hangi takımlar kimleri transfer etti, kim kimin peşinde, fikstür çekilince ?Derbi Maçları? ne zaman olacak vs vs?

Aslına bakarsanız süper ligin başrolleri ve figüranları kendi konumlarını bilir. Geriye dönüp baktığınızda yaklaşık 50 yıllık mazisi olmuş bir ligde bugüne kadar 5 takım şampiyonluğu yakalamış diğer takımlar sadece organizasyona katılmışlar. Hatta bu takımlardan Trabzon ve Bursaspor bu başarılardan sonra geriye doğru gitmişlerdir.

Süper ligin ana temasını Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray oluşturmaktadır. Yayıncı kuruluşa bakın; Bu üç takımın maçlarının aynı güne gelmemesine dikkat ederler. Yanılmıyorsam sözleşmelerinde böyle bir madde olduğunu düşünüyorum. Yine aynı şekilde bu üç takımın maçlarının aynı günde İstanbul´da olmamasına dikkat ediliyor. Yine lig heyecanın 17 haftalık süreye yayılması için, bu üç takımın birbiriyle yapacakları karşılaşmaların, yani ?Derbilerin? arka arkaya olmamasına dikkat ediyorlar. Kısacası, Bursaspor örneğinde olduğu gibi çok büyük sürprizler olmazsa, ligin başrolleri ve figüranları belli gibi.

Anadolu´nun mütevazı takımları kendi öz kaynaklarıyla yetinirken, Ligin büyükleri transfer hovardalığının limitini yaşamaktadır. Bu şekilde ki bir fark sizce kapanır mı? Bu ligdeki bu açı kapanır mı? Gerek ekonomik ve gerek lobi çalışmaları bu durumda olduğu sürece süper lig seyir zevkinden öteye geçemez diye düşünüyorum.

Futbol Federasyonu´nun bu durumda yapması gerekenler elbette ki vardır. Hakem atamalarından tutun da kulüp ve futbolculara verilen cezalara kadar objektif ve adil olmalıdırlar. Taraftarı kalabalık olan takımların baskısı hiçbir zaman verilecek bu kararlara etken sebep olmamalıdır. Asli görevi Türk futbolunun gelişimine katkı sağlamak olan Futbol Federasyonu bu şekilde dinamik durduğu sürece ligde başrol ve figüran kalmayacaktır. İsimler değil mücadele kazanmaya başlayacaktır. İstinalar kaideyi bozmaz yerine hak eden kazanacaktır. İşte o zaman hem Ülke içinde hem de dünya pazarında Türk futbolunu herkes tanır.

Liglerin başlamasına az bir zaman kaldı. Bakalım bu yıl Anadolu´nun mütevazı kahramanları neler yapacaklar.

Bekleyelim görelim. ?Görelim Mevla´m neyler, neylerse güzel eyler??

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?