USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Tamer Tuna´nın İlk Sınavı Bakkal´a Karşı

11-08-2018

Futbolseverlerin özlemle beklediği lig heyecanı başlıyor. Takımlar bir taraftan transfer koşturmasını devam ederken, diğer taraftan ligin elindeki mevcut kadrolarla hafta veya haftaları en az kayıpla kapatmaya çalışacaklar. UEFA´nın mali denetim kurallarına göre tüm takımlar azda olsa alt yapılara biraz daha önem vermeye başladılar. Her takım, transfer politikasını bu kurallara göre şekillendirmeye başladı.

Türkiye´nin 13 ilinden 18 takım, 290 gün sürecek toplam 306 maçlık sezonda, yeni transferlerle güçlendirdikleri kadrolarıyla belirledikleri hedeflere ulaşmaya çalışacak. Türkiye´nin en kariyerli hakemi Cüneyt Çakır´ın yanı sıra, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Mete Kalkavan, Ali Palabıyık, Alper Ulusoy ve Halil Umut Meler, FIFA kokartlı hakemler olarak ligde maç yönetecek. Süper Lig kulüpleri teknik direktör konusunda tercihlerini çok büyük oranda Türk teknik adamlardan yana kullandı. 18 takımlı ligde yeni sezonda sadece 2 yabancı teknik adam çalışacak.

Geçtiğimiz Pazar günü süper kupa maçında Galatasaray´la Akhisarspor´un kapışmasını izledim. Süper ligin kalitesini ortaya koyan bir maç olmasa da aşağı yukarı 2018-2019 futbol sezonunun nasıl geçeceği konusunda biraz olsun ipuçları verdi. Bir yandan video hakem uygulaması, diğer taraftan takım kalitelerinde ki çöküş nedeniyle, çok heyecanlı bir sezon olmayacağını düşünüyorum. Özellikle üç büyüklerin yıllara damgasını vuran şampiyonluk çekişmesi, bu yıl sürpriz bir şekilde Anadolu takımlarının da ortak olacağını gösterdi.

Tamer Tuna´lı Sivasspor yaptığı takviyelerle, beklenmedik bir puan sıralamasına imza atabilir. İlk sınav her zaman önemlidir. Sivasspor ilk sınavını yabancısı olmadığı bir isme karşı verecek. Sivas ve Sivasspor aşığı olan Mesut Bakkal´ı ağırlayacak. Bakkal Sivasspor taraftarını ve takımını iyi bilen bir teknik adam. Elbette ki buna göre bir strateji izleyecektir. Sivasspor ilk maçta kendi taraftarı önünde oynamanın avantajını iyi kullanacaktır. Ancak unutmaması gereken en önemli faktör, karşısında iyi bir takım ve iyi bir taktisyen var. Alanyaspor´un en büyük silahı hücum hattı. Takım halinde savunma yapıp, takım halinde hücuma çabuk çıkabilen bir özelliğe sahip. Ancak savunmasında zaman zaman hatalar yapabilen bir takım.

Mesut BAKKAL´a ayrı bir paragraf açmak gerek. Bugün olmuş Sivasspor ismini duyduğunda duygusal yaklaşımı olan bir insan. Ancak her teknik adam gibi O´da profesyonel. Kazanmak için ne gerekiyorsa yapacaktır. Ancak ligin henüz başlangıcı olması nedeniyle, iki takımın birbirlerini analiz etme şansları yok. Maçın başlamasıyla birlikte, iki teknik adam da taktiklerini veya stratejilerini maç başladıktan sonra geliştirecektir. Diğer takımı çözmek için çok iyi bir gözlem yapmaları gerekiyor. Bakkal bu konuda Tamer Tuna´ya oranla daha kıdemli. İlk golü bulan bana göre daha şanslı olacaktır. Oyuncu kaliteleri elbette ki Sivasspor´un daha iyi. Eğer takım olabilmeyi başarabilirlerse ilk sınavdan başarıyla ayrılan takım Yiğidolar olacaktır.

2018-2019 Futbol sezonu Ülkemize ve Sivassporu´muza başarılar ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?