USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Tebrikler Belediyespor

05-12-2018

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur ilk maçında Sivas Belediyespor evinde ligin güçlü takımlardan Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldı. Oynanan futbol gerçekten nefes kesti?

Özer hoca Trabzon karşısında kalesinde risk alarak yedek kaleci Osman´a şans verdi. Zaman zaman hatalar yapan Osman, yinede verilen görevi layıkıyla yerine getirdi. Kalede Serkan Demirkol olsaydı sonuç daha farklı olabilirdi.

Trabzonspor da Teknik Direktör Ünal Karaman çoğunluklu yedek oyuncularını sahaya sürerken, Belediyespor karşısında zorlandı.

Maçın analizi?

Sivas Belediyespor müthiş taraftarı önünde erken gol buldu. 9. dakikada Alpay uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak filelerle buluşturdu. Bu gol 5. Tur maçlarının en güzel atılan golü olmaya aday. Golden sonra kendi yarı sahasına kapanan Sivas Belediyespor, çok sayıda pas yaparak zamanı doldurmaya çalıştı.

İlk yarının uzatma dakikalarında Trabzonspor eşitliği sağladı. Ibanez´in soldan kullandığı kornerde ön direğe koşu yapan Hosseini´nin altı pas önünden uzak köşeye kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti ve durum 1-1 oldu, ilk yarıda tamamlandı.

İkinci yarıya da Karadeniz temsilcisi hızlı başladı. Sivas Belediyespor bir anda ne olduğunu bile bilemedi. 46. dakikada Nwakaeme´nin pasında ceza alanında topu kontrol eden Abdulkadir Parmak, yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve skor 1-2 oldu.

Golden sonra Yeşil meydan taraftar grubu takımını motive ederek gol atması için katkıda bulundu. Bu taraftar grubu gerçekten büyük bir alkışı hak ediyor. Hava soğuk demeden stadyuma gelen yeşil meydan taraftar grubu gençlerini ayakta alkışlıyorum.

66. dakikada Güray Gazioğlu´nun pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Aykut Emre Yakut´un bekletmeden nefis vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Esteban´ın üzerinden ağlarla buluştu. 2-2 eşitlenen maç asıl şimdi heyecan aldı. Son 20 dakikası büyük heyecan ve atmosfer içerisinde geçen maçta bitiş düdüğü ile maç 2-2 sona erdi.

4 gol ve sayısız pozisyonun olduğu maçta takımlar turu rövanşa bıraktı. İki takım arasındaki rövanş maçı 18, 19 ve 20 Aralık´ta oynanacak.

Trazonspor gibi güçlü bir takıma karşı ayakta durabilen ve 2-2 berabere kalan Sivas Belediyespor´u da tebrik etmek lazım?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?