USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Terör Suçlarının Kapsamı Tekrar Değerlendirilmelidir -2-

24-04-2019

Kolluk güçlerine verilen yetki kadar, onların denetlenmesine verilecek çaba da çok önemlidir. Unutmayalım, kolluk güçlerindeki arkadaşlarımız da, bir insandır. Hata yapabilirler. O nedenle denetlenmesi ve kontrol edilmesi taraftarıyım.

Bu yasalar, hazırlanırken; birilerinin insan hakları ihlallerinden,  bahsedeceği  malumdur.  Onlara küçücük bir hatırlatma yapalım. Bu Vandallık eylemlerinde hayatını kaybedenler de; bir insandı. Can yakmak; ne adına olursa olsun, doğru değildir. Hele, çevreyi yakıp, yıkmak; bu tür eylemlere alışık olmuş insanlarda başka bir bağımlılık türü olarak, ortaya çıkmaktadır. O tür hasta ruhlu insanlar; böyle bir eylemin olmasını dört gözle beklerler. Bu tür insanların önünün kesilmesi mutlaka şarttır. Yoksa freni boşalmış araba gibidir. Normal şekilde duramayacaktır. Kaza kaçınılmazdır.

Umudumuz, hedeflenen amaç gerçekleşir. Yurdumuz; rahata, huzura, kavuşur. Böyle hastalıklı tiplerin oluşmasına sebep olacak, ortamlar ortadan kaldırılır. Yine tekrar ediyorum: Bu tür olayların olmaması için, en önemli  şart; sağlıklı, düzgün, inançlı nesiller yetiştirmekten geçer. Asıl tedbirleri oralarda almak gerekir.  Alt yapısı Vatan sevgisine dayanan, değer yargılarını özümsemiş, insanca yaşamayı amaç edinmiş, nesiller yetiştirmek  gerekir. O zaman belki bu kadar kargaşa ortamları olmaz. Umarım, yasalar istenilen hedefe ulaşır.

Özellikle, büyük şehirlerde, bir eylem olduğunda;  oraya koşarak gitmeye hazır, guruplar olduğuna inanıyorum. Zaman, zaman bu Vandalizmi spor yöneticileri  de;  farkında olmadan desteklemektedirler. Bu tür açıklamaların, eylemlerinde; bir yasal çerçeve açısından yapılması taraftarıyım.  Böyle bir çalışmanın olmamasını eksiklik olarak görüyorum.  Bu durumun da; tedavi edilmesi gerektiğine inanıyorum. O, sorumsuz  açıklamaları yaparak taraftar guruplarını sokaklara döken, insanların da; sorgulanması  gerektiğine inanıyorum.  Çünkü,  taraftar gurubu çatışmalarının da terör çatışmalarından farkı yoktur.  Hatta, terör çatışmalarının  idman  çalışmaları gibidir.

Bu anlamda stadyumların, birileri tarafından yanlış yönlendirilmesinin de; önüne geçilmelidir. Kontrol edilemeyen güç; her zaman tehlikelidir.

Ülkenin geleceği, huzuru, rahatı için;  Terör kavramının tekrar belirlenmesi, açıklanması gerekir. Terör olaylarının cezalarının tekrar gözden geçirilmesi taraftarıyım. Bunun acilen yapılması gerektiğine inanıyorum. Güçlü bir Devlet yapımız, Güçlü bir Meclisimiz var. Bu görevi yapacaklarından eminim. Ona güçleri yetecek durumdalar...

Hadi hayırlısı...

Bitti? 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?