USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TERÖR YÜRÜYÜŞ FETÖ İLE MÜCADELE

08-07-2017

Terör olayları tırmanırken, bölgede güvenlik güçlerinin gösterdiği olağanüstü çaba ve gayreti  hafife almamak gerekir. Çünkü olaya böyle bakmak; orada canlarını ortaya koyarak bu görevi  yapmaya çalışan insanların,  şevklerini, azimlerini kırmaktan başka bir şeye yaramaz. Hadiseler gösteriyor ki; terör elemanları da büyük kayıplar vermektedirler. Bu mücadele başlayalı beri  belki de; en büyük kayıplarını veriyorlar. Ortada bu kadar önemli bir olaylar varken birilerinin oturdukları yerden kahvelerini yudumlayarak yaptıkları olumsuz değerlendirmeleri ibretle izliyoruz.
Bölgede canları pahasına siyaset yapan, adamların emeklerine saygı duymadan; yapılan açıklamalar, çok acımasız olmaktadır. Zaman içerisinde; bölge insanı, bu yanlışlıklara dur, diyecektir.
Yapılan mücadelede, Terör örgütünün lider kadrosundan insanlar, öldürülmektedir. Var olan bir gerçek vardır. Biz, orada sadece terör örgütü mensupları ile değil; Dünya devletlerinin ajanları ile, savaşmaktayız.
Ülkemizin başka konusu ise; Ana muhalefet partisinin yapmış olduğu, yürüyüş eylemidir. İktidarları zamanında adalet kavramının, içini boşaltanlar; bugün O, kavramın içeriğinden medet umar gibi, eylem yapmaktadırlar.
En üzücü tarafı; malum parti ile; kol, kola girmeleridir. Gerçi, O, partiye mensup bazı vekiller; yakın zamanda onların listelerinden, ilk defa Meclise girmişlerdi. Bugün, beraber, yürüyorlar.
Yürüyüşe eylem yapmak üzere olan, bir aracın yakalanması, belki de; Ülkede olabilecek, olumsuzlukları engellemiştir. Çünkü, sınır ötesinden birileri, bu yürüyüşte bir olay çıksın diye; avuçlarını  OVUŞTURMAKTADIRLAR. Bu fikirlerini, açıkça attıkları twitlerde beyan etmektedirler. Hatta olması için; dua etmektedirler.
Eski Adalet Bakanı  Mehmet Moğoltay, vefat etmiştir. Bakanlığı zamanında, Partisinin delegelerine söylediği şu söz hala kulaklardadır.´´ Adalet Bakanlığı kadrolarına bizim adamlarımızı değil de; MHP nin komandolarını mı, atayayım?´´ Hani, bugünlerde birileri adaletten bahsediyor ya; Hatırlatayım, dedim?
Bir başka konu, fetö ile mücadeledir. Halkımızın temennisi; bir an önce sonuçlanmasıdır. Ancak, unutmayalım, bu yapılanma; yılların birikimi ile gerçekleşmiş, bir yapılanmadır. Bir çırpıda; yok edilmesi beklenemez.
Lider kadrosunun yurt dışında olduğu, yurt içerisinde, önemli bir kısmının tutuklu olduğu veya tutuksuz yargılandığı bir yapılanmadan bahsediyoruz. Halen araştırmaların ve teknik ayrıntıya dayalı, delillerin toplanması gerektiği, bir yapılanmadan bahsediyoruz. Takdir edersiniz ki; teknik ayrıntılara dayalı, bu delil arama işlemi; uzun bir süreç olabilir.
Nitekim ANAYASA MAHKEMESİ, kendi aralarında kullandıkları mesajlaşma sistemini, suç olarak kabul etmiştir.
Bağımsız yargı, bu işin mutlaka üzerine düşen görevi, yerine getirecektir.   Buna olan, inancım; tamdır.
Vatanımız bulunduğu konum itibariyle, hem coğrafi konum açısından hem Dünya siyaseti  ve politikası açısından  hiç de vazgeçilmeyecek bir durumdadır. Hangi Devlet açısından bakarsanız bakın; göz ardı edilemez. Bu kadar öneme haiz olan bir yerin rahat bırakılmaması da; gayet doğaldır. Halkımız bu şuurla olayları değerlendirmeli ve sakin, soğukkanlı olma durumunu korumalıdır.
Almanya´nın Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı; takındığı, tavır ortadadır.
Burada önemli olan Yüce Milletimizin bütün bu olan ve bitenleri sakin bir şekilde takip etmesidir. Ortalıkta olabilecek kışkırtmalara, tahriklere gelmemektir. Onların bütün amacı budur. Böyle, sıkıntılı ve can sıkıcı zamanlarda Milletimizin sakin ve sabırlı olacağına inanıyorum. Allah´a şükür onlarla mücadele edebilecek ve her ortamda onları alt edebilecek, Güvenlik güçlerimiz vardır. Onlar bu işi Vatan aşkıyla yapmaktadırlar. Bize düşen sakin bir şekilde gerektiğinde güvenlik güçlerine yardımcı olmak ve olumsuz davranışlardan anında onları haberdar etmektir.
Bu olaylar devam ederken; her türlü övgü ve takdir sözlerinin üstünde bu uğurda canını feda eden; şehitlerimizi  minnet ve şükranla anıyoruz. Yüce Rabbım mutlaka onlara layık olduğu ödülü  vermektedir. Geride kalanlara ise; sabır ve metanet versin diyoruz? Kelimeler kifayetsiz?                   
Başkalarının çocukları, babası büyümesin diye; kendi çocuklarını babasız bırakmayı, görev bilen; YÜCE  ŞEHİTLERİMİZE  SELAM OLSUN     
Bize düşen, onların emanetlerini; gözümüz gibi koruyarak, gereğini yerine getirmektir.          
Unutmayalım bu günlerde geçecek ve daha nice güzel günler gelecektir.
Sabır? sabır? sabır?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?