USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Toplumun Dürüst İnsanlara İhtiyacı Var

19-09-2019

Özü sözü doğru olmak her an sözünün arkasında olan kişi demektir. Dürüst insan her zaman doğruyu  söyler ve verdiği sözde durur. Şartlar ne olursa olsun, hatta bazen kişinin aleyhine gelişen bir durum dahi olsa dürüstlüğünden ödün vermeyerek aynı duruşunu sergiler.

Her insan elbette çevresinde olan kişilerin dürüst  ve  güvenilir olmasını  ister. Fakat kişi toplumda her zaman doğru insanlarla karşılaşmayabiliyor. Bununla beraber insan hata yaparak, hatalarından ders çıkarmayı da öğrenmiş oluyor.

Söyledikleri tutarsız ve çeşitli yalanlarla dolu olan insanlar,   hiçbir zaman  güven vermez. Günümüzde dürüstlük kavramı çok daha fazla önem kazanmıştır. Çünkü artık dürüst insanlara rastlamak eskiye oranla daha zor. Bu nedenle toplumuzun dürüst insanlara ihtiyacı var. 

Karekterine inandığımız, doğruluğuna emin olduğumuz insanlar kişiye inanılmaz bir güven verir. Kişinin gözü arkada kalmaz. Gönül rahatlığı ile bir işi o doğru insana hiç çekinmeden emanet edebilir.

Her zaman doğruyu konuşmak insanı vicdanen de rahatlatır. Özü sözü doğru olan kişiler toplum içerisinde sevilen saygı duyulan bir kişi kavramını da beraberinde  kazanır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?