USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Trabzon Aybaba´ya Teşekkür Borçlu?

28-11-2017

Haftalardır taraftar beklide bu maçı bekliyordu. Yıllardır süregelen rekabet iki takım için oldukça önemliydi. Taraftarlar bu maça ayrı bir önem veriyordu. Ama Aybaba sanırım Sivas´lı olmadığı için olsa gerek ki bizler kadar ciddiye almamış. Yaptığı hatalar maalesef yine kendi evimizde puansız ayrılmamıza neden oldu.

Igor Tudor´dan süper lig gerçeği?

Galatasaray teknik direktörü Tudor Cumartesi oynadıkları Alanya Maçından sonra yaptığı basın açıklamasıyla süper ligin gerçek yüzünü özetledi.?Bugün 1,5 puan kazandığımızı söyledim. Çünkü siz öyle bir algı oluşturuyorsunuz ki, bugün kazanılan galibiyet 1,5 puan kazandırıyor?bu açıklama aslında Türkiye Süper liginin bir gerçeği. Figüranlar ve başrol oynayanlar. Sözüm ona ?Bazı kesimler?büyük takım küçük takım algısını öyle güzel yapıyor ki, taraftarlara da bu algıyı empoze ediyorlar. Büyük takımı tanımlarken neye göre, kime göre tanımlıyorlar? Igor Tudor bir yerde ironi yaparak aslında gerçekleri gün yüzüne çıkardı. İşte geçen hafta Fenerbahçe karşısında Sivasspor´un kazanma ihtimalinin çok zayıf olduğunu herkes adı gibi biliyordu. Neden? Çünkü Fenerbahçe kaybetmiş olsaydı, onlar için her şey bitmiş olacaktı. Bu duruma hangi çevreler izin vermedi? İşte figüranlar ve Başroldekiler rollerini oynuyorlar. Tudor´da bu duruma açıklık getirmiş oldu.

?Sivasspor Başrole karşı mı oynadı?...

            Trabzon takımı sözüm ona ?BÜYÜK? diye nitelendirilen takımlar arasında kendisine yer bulabilmişmiydi? Basın organlarına göre evet. Özellikle görsel medyada bir programı dörde, bilemediniz beş kısma ayırarak, süper ligin Başrol takımları !.. konuşulmaktadır. Dünkü karşılaşma böyle bir atmosferde oynandı. Sözde ligde kendine ?Büyük? olarak yer edinmiş bir takım ile oynadı Sivasspor. Bu durum hakem kararlarına da etki etmesi anlamına geliyordu. İki takım oyuncuları da bu algı niteliğinde oyuna başladı.

Bıfouma yerine Muhammed Demir?

Aybaba defans bloğunda Vıtalı´nın yerine Medjani, Fenerbahçe maçında kırmızı kart gören Bıfouma´nın yerine ise Muhammed´le başlamayı tercih etmişti.Muhammed Demir ilk defa bir süper lig karşılaşmasında kendine ilk onbirde yer bulmuştu. Eski takımı Trabzonspor´a karşı oyunda kaldığı süre içerisinde oldukça etkiliydi. Ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu attığı beraberlik golüyle göstermiş oldu.

Aybaba´dan yine büyük hata?

İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Sivasspor atak üstüne atak geliştirdi. Hırslı mücadeleci ve kazanmayı arzu eden bir futbol ortaya koyuyordu. Maçın 65. Dakikasında Aybaba sahne aldı. Beklide kazanmak için en fazla mücadele eden, hırsıyla zekasıyla maçı koparacak olan Muhammed Demir´i oyundan alarak, sanki sadece egosunu tatmin etmek isteyen vurdumduymaz bir futbol sergileyen Rıdvan Şimşek´i oyuna soktu. O yetmezmiş gibi son dakikalarda gol bulman gereken maçta Emre Kılınç´ı oyundan alarak forma şansı bulamayan Ergin Keleş´i kurtarıcı olarak oyuna aldı. Akıl tutulması bu olsa gerek. Sivasspor için, Sivas için ve en önemlisi Sivaslı için en önemli maçımızda bizlere yaşattığın bu üzüntü için teşekkürler AYBABA?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?