USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Trabzon Deplasmanı !!!

16-08-2018

Süper ligin ilk haftasında yeni uygulamalar damga vurdu diyebiliriz. Özellikle Fenerbahçe-Bursa maçının uzatma dakikalarında ?VAR? uygulamasında orta hakem oyunu başlatmayıp, sürekli kulaklıktan olaya gizem katınca, Fenerbahçe taraftarlarının yüreğini ağzına getirdi. Geçen haftalarda yazdığım gibi, lobisi yüksek takımlar için bu uygulamanın çok şey değiştirmeyeceği kanısındayım. Bu hafta Sivasspor Trabzon gibi lobisi yüksek bir deplasmana gidiyor. Aman dikkat!!!

Trabzonspor,  Başakşehir karşısında tel tel döküldü. Oyunun ilk dakikaları hariç, genelinde çok kötü bir görüntü sergiledi. Sivasspor kadro kalitesi olarak daha düşük maliyetli bir takımla kendi seyircisi önünde galip gelmeyi bildi. Ancak yeni transferlerin maçtaki performansları birçok açığı kapattı. Özellikle, Uğur ve Douglas´ın akıllı oyunu, Emre´nin iş bitiriciliği olmasa sonuç bu olmayabilirdi.

Yıllardır Trabzonspor maçları derbi havasında geçer. Özellikle 3 Temmuz sürecindeki Trabzonspor taraftarı ve yönetimlerinin Sivasspor´a karşı takındığı tavır, iki takım taraftarlarını oldukça germiş durumda. Trabzon bu sezon ilk kez seyircisinin önüne çıkacak. İlk maçtaki kötü görüntüyü affettirmek için ne gerekiyorsa yapacak. Mutlak galibiyet için sahaya çıkacak. Tamer hoca sanırım kazanmaktan çok, böyle bir deplasmanda kaybetmemeyi isteyecektir. Tamer Tuna bunu yaparken kadro tercihinde dikkatli olmak zorunda. Eğer geriye yaslanacak bir anlayışla sahaya çıkarsa mağlubiyet kaçınılmaz olur. Taraftar baskısından asla etkilenmemelidir. Akıllı ve sabırlı oynadığı sürece puan ya da puanlar alması zor olmaz.

Tamer Tuna kadro tercihi yaparken, özellikle hücum hattında formsuz Kone yerine ?ısıran?, koşan ve pres yapan Muhammed´i tercih etmelidir diye düşünüyorum. Bloklar arasını kapalı tutar, orta alanda kalabalık olursa, formsuz Trabzon´dan üç puanı alır gelir. Kaleci tercihini bir an önce değiştirmelidir. Ali ŞAŞAL mutlaka takımın birinci kalecisi olması gerekir. Eğer Şaşal´da psikolojik nedenler var ve çalışmıyorsa mutlak bunu çözmesi gerekir. Şaşal bu ligin en iyi kalecilerinden biridir.

Bu sezon, bütün takımların kavgayı bırakıp barışma yılıdır. Bütün takım taraftarları düşmanca yaklaşımları bırakıp, futbolun da bir spor olduğunu ve bir yarışma olduğunu bilerek hareket etmelidirler. Kabul etmek gerekir ki fanatizm tehlikeli boyutlara ulaşmadığı sürece eğlence katar. Ama söz konusu insan olunca, insan gibi davranmak ayrıcalıktır. Bütün statlarda artık, küfür ve şiddet istemiyoruz. Takımlar çılgınca desteklensin. Ama bu çılgınlık başkalarına zarar vermesin, hakaret içermesin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?