USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TSO seçimlerini kim kazandı, kim kaybetti?

12-04-2018

TSO, Sivas´ın ekonomik yüzünü göstermesi bakımından önemli kuruluşumuz. TSO´da 8. Komite dışında seçimler tamamlandı. Başkanlık seçimi de büyük olasılıkla Osman Yıldırım ile Mustafa Eken arasında geçecek. TSO Başkanlığı için üçüncü bir isim çıkar mı, zor gözüküyor. Çıkarsa da sürpriz olur. TSO seçimleri her şeye rağmen Sivaslı Sanayici ve tüccarın demokratik olgunluğunu göstermesi açısından önemliydi. Çok şükür kavga, gürültü olmadı. Zaman zaman tansiyon yükselse de sınırlar zorlanmadı. İki tarafta yoğun mesai harcadı bu seçimler için. Katılımın çok yüksek olduğu bir seçim olması bakımından da önemli bir seçimdi.

Seçim, siyasi malzeme yapılamaması bakımından da önemliydi. En azından bize, falanca siyasetçi falanca kişi lehine taraf oldu diye bir duyum gelmedi.  Umarım, bu seçimler Sivas´ın ekonomisine de katkı sağlaması bakımından hayırlı olur.

Her şeye rağmen seçimlerde gösterdiği gayret ve cesaret dolayısıyla Mustafa Eken, bu seçimlerde en dikkat çeken isim oldu. Eken, çok çalıştı, çok gayret etti. TSO seçimlerine de renk kattı. Hatta Sivas Kamuoyunun, TSO´ya dikkati çekmesinde de başrolü oynayan isimdi. Bastan beri hedefini ?TSO Başkanlığı? olarak açıkladı ve o şekilde stratejisini kurguladı, o yönde gayret etti. 8. Komite sonuçları ne olursa olsun bana göre Mustafa Eken, TSO seçimlerinin gündeme gelmesini sağlayan isim oldu. Peki başarılı oldu mu, hedefine ulaştı mı? Bunun kararını Sivas Kamuoyu verecek. Ama bana göre seçimi, gelecek adına kaybetmediği açık. Hatta biraz daha bazı komitelerde daha farklı isimlerle yola çıkabilmiş olsaydı, sonuç farklı olur muydu? Herhalde farklı olurdu. Biraz daha yelpaze geniş tutulabilse, farklı isimler de bu ekipte yer almış olsaydı, kaybedilen bazı komitelerde daha farklı sonuçlar alınabilirdi diye düşünüyorum.  Mesela bazı komitelerde seçimi kazanamayan duayen, TSO´nun bildik simaları arasında yer almış isimler var ki, bunların kazanamamaları bizim için de sürpriz oldu. Mesela Osman Yıldız gibi.  Mesela Musa Emmioğlu gibi. Böyle birkaç ismi sıralayabiliriz.  Dediğim gibi her şeye rağmen  TSO´da kökleşmiş bir yapıya rağmen bu cesareti ve adımı atması Mustafa Eken adına ve Sivaslı Tüccar ve sanayiciler adına önemlidir. Onun için benim fikrim Mustafa Eken, bu seçimde başarılı olmuştur. TSO´da her şeye rağmen akılcıl, şeffaf davranabilen ve TSO´yu Sivas Kamuoyuna taşıyabilecek bir muhalefetin olmasını da ben, kendi adıma önemsiyorum. Bazen aslında kaybetmiş gibi gözükürsünüz ancak kazanan siz olursunuz. Bu seçime böyle bakmak lazım?

Gelelim Osman Yıldırım´a, öyle gözüküyor ki, büyük olasılıkla bir kez daha başkan olacak. Sanırım bu koltukta en uzun oturan Sivas TSO Başkanı olacak.  Bu seçim diğer seçimlere nazaran kendisi açısından biraz daha zorlu geçti. Ama çoğunluğu yine de elde etti. İşin doğrusu ben, bu kadar eleştirilen, tamam, artık bırakmalı denen ama bir o kadar da hakkının teslim edildiği  bir isim olarak Osman Yıldırım´ı gördüm. Önceki gün seçimi kazanan,  kendisine yakın isimlerle TSO´da yaptığı basın toplantısında Osman Yıldırım´ın, birlik ve beraberlik açısından söyledikleri sözler hoşuma gitti. Karşı tarafa da öyle nahoş sözler sarf etmedi. Belki biraz sitem etti ama sadece sitem etti, o kadar.  Gayet dikkatli bir dil kullandı. Sık sık birlik ve beraberlik mesajları verdi. ?Güçlü Temsil, Güçlü Sivas? ifadesi hoştu. Bunu gerçekleştirebilir mi, bekleyip göreceğiz. Ama artık Osman Yıldırım´ın da mazereti kalmadı. Hülasa, köprüleri atmanın, sen şunu dedin, ben bunu dedim türünden kısır çekişmelere girmenin hiç kimseye bir şey kazandırmayacağını hepimiz biliyoruz. Osman Yıldırım´ın kanaatimce, artık tecrübesini, deneyimini, kazanmış olduğu hafızayı TSO´daki gençlere aktarmasının zamanının geldiğine inanıyorum. O yüzden,    bu dönem TSO, daha kapsayıcı, daha birliktelikçi,  daha objektif ve daha şeffaf yönetilmeli. Bu ifadelerimi Mayıs ayında yapılacak başkanlık seçimlerini düşünmeden ve hesap etmeden söylüyorum. Ha unutmadan biz de gazete olarak bundan sonra TSO´yu daha yakından takip edeceğiz?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?