USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Türk Futbolunda Vicdanlar Rahat Mı?

14-05-2019

Son haftalar Türk Futbolu açısından vicdanları rahatsız edecek şekilde sonuçlanmaya başladı. Şampiyon olacak ve küme düşecek takımlar açısından, sadece oyun anlayışları değil, aynı zamanda MHK ve TFF yoğun katkı sağlıyor. Ben kendi köşemde sakin sakin, yiğidoları hafta hafta değerlendirirken, arka planda dönen enteresan olaylar beni umutsuzluğa ve vicdanları sorgulamaya itti.

 Tek cümleyle Sivasspor´u değerlendirebilirim. Hafta sonu izlediğim Sivasspor, Ligin en iyi futbolunu oynayarak iki puan bıraktı. Galibiyeti kaçırmasına üzüldüm. Göztepe´nin çılgın taraftarı önünde panik yapmadan soğukkanlı oynadı. İzmir ekibi son iki haftada aldığı galibiyetlerle lige tutunma mücadelesinde önemli adım atmıştı. Bu motivasyonla sahaya çıkan Göztepe takımından taraftarları mutlak galibiyet bekliyorlardı. Sivasspor´da sevdiğim durumlardan biri; zor maçların zor takımı olmasıdır. Gerçekten stresi yüksek maçlarda, soğukkanlı yapısına bürünerek dezavantajı avantaja dönüştürme işini iyi beceriyorlar. Zor bir deplasmandan galibiyeti kaçırmak önemli bir iştir. Teknik ve taktik açısından çok fazla bir şey anlatmaya gerek yok. Tek eksiğimiz, golü bulduktan sonra oyunu tutamamaktı. Eğer 10-15 dk oyunu domine edebilsek, kimsenin beklemediği bir farkla dönebilirdik. Aldığımız her puan önemliydi ve biz bunu başardık. Bundan sonraki haftalar zannediyorum sadece ekonomik kazanç maçları olacaktır.

VİCDAN YAHU !!!

Sivasspor açısından lig bitti. Ama Türk futbolunda çok konuşulacak şeyler yaşanıyor. Çok kritik maçlara çok kritik hakem atamaları yapılıyor. İnanılmaz hakem hataları !!! Ki kulüp yöneticileri kendi maçlarını yönetse lehlerine bu hataları yapacağını sanmıyorum. 2018-2019 futbol sezonu başlamadan köşemde bir yazı kaleme almıştım. Okuyanlar hatırlayacaktır. Süper ligde Başroller ve figüranları anlatmıştım. Bugün şükürler olsun ki; bu tezimin doğruluğunu bir kez daha gördüm. Özellikle son 5 haftalık süper lig maratonunu maç maç irdeleyin lütfen, birçok şeyin tesadüf olmadığını göreceksiniz. Süper ligin en iyi takım oyununu oynayan Başakşehir´e sihirli bir el değmiş gibi bir anda takım içi huzursuzluk ve kötü oyun. Sonra bir bakıyorsunuz Galatasaray-Beşiktaş maçına Türkiye´nin en forsuz hakemi Bülent Yıldırım´ın atanması. Bu hafta Galatasaray´ın çok kritik Rize deplasmanı hakemi yılsonunda hakemliği bırakacak olan Serkan Çınar?

Bu ülkede futbolseverlere soruyorum; ?Taraflı tarafsız vicdanlarınız rahat mı??

Biz futbolseverler Ülkemde futbola doymak istiyoruz. Temiz, düzgün ve adil bir maraton istiyoruz. Biz Avrupa´da bizi temsil edecek takımlarımızın ezikliğini değil coşkusunu izlemek istiyoruz. Süper lig şampiyonu olmuşun, UEFA´ya katılmışın ceplerini doldurmuşun bunlar seni ilgilendirir. Ben futbolsever olarak, bütün maçların başrolü ve figüranı olmadan, adil bir şekilde ruhumu doyurmasını istiyorum. Maç bitiminde ? iki saat oyalandık, zaman ezdik değil? keşke hiç bitmeseydi dediğimiz zamanlar geçirmek istiyoruz.

Ben bir futbolsever olarak ?ADİL BİR LİG? izlemek istiyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?