USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ulaşıma Yapılan Yatırımların Önemi

06-11-2020

Yol medeniyet demektir, imkan demektir. Üstelik şehrimiz gibi göç veren bir şehir olduğu için. Yollar hasret giderir, kültür taşınmasına köprü olur. Toprağa bağlılığın güçlenmesini sağlar. Gurbette yetişen nesillerin asıl coğrafyaları ile olan bağlarını güçlendirir. Bu ise, yol ile mümkün olur. Uçak seferleri artırıldığı zaman, gurbetteki insanımız ile, şehrin bağının ne kadar güçlendiğine şahit olduk. Günümüz şartlarının gerçekliklerini görerek bazı şeyleri değiştiremeyeceğimizi anladığımız zaman, yolların ne kadar önemli olduğunu analarız. Gelişmiş demir yolları demek, şehrin ekonomisinin canlanması demektir. Çünkü, şehrimiz kadim yolların birleştiği bir noktadır. Bunun önemini anacak, kaliteli ve dayanıklı yollar yaparak, daha iyi anlayabiliriz. 

Göz gördüğüne şahit olur. Gurbetteki insanımız, şehrini ziyaret etmeden nasıl şehrinden haberi olacaktır. Bunu sağlayan konforlu yollar olacaktır. Yolculuğun kısa mesafeli olması sağlayacaktır. O nedenle, hızlı tren imkanının önemsiyorum. Ordu mersin hattının bir an önce yapılmasını önemsiyorum. 

Bir diğer konu, çeşitlilik doğa, tarihi eserler, sağlık turizmi,  kaplıca turizmi ve bu çeşitliliğin reklam ve pazarlama şekilleri tespit edilip profesyonellere çalışma yapılması gerekir. Bunun için yolların, ulaşımın önemini söylemeye gerek yoktur. 

Ayrıca Üniversitelerimiz açısından da ulaşımın önemini hatırda tutmamız gerekir. 

Tarihi açıdan baktığımız zaman zaten atalarımız, sürekli hareket eden, varlığını bu hareketliliğe ve canlılığa, borçlu olan bir özelliğe sahiptir. Bu aynı zamanda tarihi bir fırsat sayılabilir. Tüm ulaşım için yapılan yatırımların yanında, Samsun tren hattının yenilenmesi, taşımacılığın denize ulaşması adına önemli bir adımdır. Hayırlı olsun... Aynı çalışmayı, Doğuya uzanan yollar için de bekliyoruz...

Tarihi Ankara Kars yolculuğunda turizm amaçlı bir yolculuk yapılmaktadır. Bu yolculuk süresi içerisinde şehrimizin aktif olarak yararlanılan bir hale getirilmesi gerekir. Yolculara bir mola verilerek bu yolculuğa bir anlam kazandırılabilir. Bu teklif Divriği Ulu Camiinin tanıtılması için de değerlendirilebilir. 

Çalışınca oluyor, sloganı güzel bir slogandır? 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?