USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ülke Batarken Nerede İdiniz?

25-06-2020

Bugün, yeni hasta haneler açılıyor... Ekonomik göstergeler ortada... Bu olağanüstü duruma rağmen; ekonomi çalışıyor. Devlet, tüm gücü ile, bununla baş etmeye uğraşıyor. Nice, nice büyük devletler, salgın karşısında çaresiz kalmaktadır. Devlet kendi çıkarlarını korumak adına; sınır ötesi harekatlarda bile, başarılı oluyor. Barajlar, yollar, yapılıyor. Kısacası, her tarafta bir heyecanlı çalışma var.

Buna rağmen; Bugün yaşanan bazı olaylar karşısında, sanki ortada çok olumsuz şeyler varmış gibi; kükreyen insanlar var. Kükreyen insanlara sormak lazım?

Enflasyon yüzde kırklara dayanmışken, IMF ye borç batağı varken, KEY ödemelerinin bile üzerine yatılırken, Devlet memuruna borçlanırken, Emekli ye yapılan zamlar, 10 lira gibi, gülünç rakamlarla ifade edilirken, Gecelik faiz yüzlü rakamlarla ifade edilirken, birileri tarafından suçlular affedilirken, ekmek, tüp, yağ, mazot, karne ile satılırken,  Devlet memur maaşları Deprem yardımları ile ödenirken, DEVLET YÖNETİCİLERİ, LÜKSEMBURGTAN PARA DİLENİRKEN, Nerede idiniz?

Devletin büyüme oranı bile yok iken; İhracat, ithalat kavramları sadece lügatler da yazarken, nerede idiniz? Her gün elektrikler kesilirken, Haliç leş gibi kokarken, Su günlerce akmaz iken, Hasta hane, ilaç kuyruklarında insanlar, sabahın erken saatlerinde beklerken nerede idiniz? Emekliler, maaş kuyruklarında ölürken, SGK, borç batağında hizmet veremez duruma gelmiş iken, nerede idiniz?

Okullarda kitap yok iken, dersler aylarca boş geçer iken, Buna rağmen; binlerce öğretmen sokakta atama beklerken, nerede idiniz? Gözleriniz görmüyor, kulaklarınız işitmiyor muydu?

Dünya üzerinde itibarımız yokken, ithal bakan gönderilirken, merkez bankasından birileri döviz çalarken, bir devletin başbakanı pijama ile karşılanırken, işçi ve memurun bile maaşı birilerinden borç alınarak ödenirken, para dilenmek için İMF KAPILARINDA BEKLENİRKEN, Koskoca DEVLET FİRMALARI ZARAR ETTİRİLİRKEN, BİRİLERİ ANAYASA KİATPÇIĞINI, BİRİLERİNE ATARKEN; NEREDEYDİNİZ?  

O zaman AKLINIZ YOK MUYDU? YENİ Mİ AKILLANDINIZ...  Şimdi bizi aptal mı sanıyorsunuz! Ya da sizin alnınızda o ifade yazılı da fark etmiyor musunuz? O zaman gerçekleri gösterecek bir aynaya bakın... Bankalar batırılırken, çatırtılarını duymadınız mı? Torbalarla çıkarılan paraları görmediniz mi?

Sokaklar sözde eylemciler tarafından yakılıp, yıkılırken, birileri onları eyleme teşvik ederken, bu adamlar Devlete meydan okurken, nerede idiniz? Hendek kazıp, askerimizi, polisimizi şehit ederken nerde idiniz? Masum insanlar tuzaklarla şehit edilirken, o haberleri hiç duymadınız mı? Bu masum insanların şehit edilmesi, sizin için hangi anlamı taşımaktadır? Evet, bir türlü cevap alamıyoruz... Çünkü soru ağır geliyor birilerine... Cevap verirler ise; birilerini küstürecekler...

Şimdilerde İnsan hakları savunuculuğuna soyunan kimi insanlar. Birileri bu Ülkede ikinci sınıf vatandaş sayılırken, inanç hürriyeti açısından, Dini inanış açısından, giyim ve kuşam, eğitim, öğretim açısından; insanların toplumdan dışlandığı zaman görmemezlikten gelen, hatta onların ezilmeleri ile mutlu olan ve büyük bir zevkle içkilerini yudumlayan insanlara ne oldu?  Birdenbire insanlık taraftarı ve hak arayıcısı oldular. İçkilerini içerek olan biteni seyreden insanlar neden birdenbire sahaya indiler. Köşelerinden, oturdukları yerlerinden harekete geçtiler. Sesleri yükselmeye başladı.    

Yalan yanlış haberlerle toplumu geren ve bir kaosa sürüklemeye çalışan bu adamların amacı ne olabilir? Ey Millet, Bu adamların seni çok sevdiklerini mi sanıyorsun? Kadınına şiddet uygulaması bile; haber olmayan adamları... O Zaman hayatlarına bak bakalım senin gibi kaç tane adam yanlarına yanaşabilmiştir. Yahut kaç tane adam onların desteklemelerine ve YARDIMLARINA NAİL OLMUŞTUR. HATTA KAÇ TANE ADAM ONLARIN YANINDA ADAM YERİNE KONMUŞTUR... Kaçak villalarında kaç tane senin gibi adamı ağırlamışlardır. Yan yana gelmişlerdir.  

Ey vatandaş! Sen onların yanında ancak ikinci sınıf, üçüncü sınıf hatta sınıfı olmayan köle durumundasın, aklını başına al.

Ey insan hakları savunucusu olduğunu iddia eden insanlar; ÇOCUKLARA KURAN OKUYAMAZ hükmü verilirken, İHL mezunları polis olamaz, Üniversitede okuyamaz diye karar verilirken, imanlı nesle gerek olmayacak şekilde müfredat düzenlenirken, Kuran kursları kapatılırken, her alanda baş örtülü kadınlar dışlanırken, İnsanlar inançları yüzünden Devlet memurluklarından atılırken, Dini ve Milli değerlere her türlü hakaret edilirken,  sizler, nerede idiniz?

Amma söz konusu Vatan OLUNCA; ÇOCUKLARI ŞEHİT olan annelere ÖVGÜLER YAPILIP, buna rağmen; YEMİN TÖRENLERİNDE NİZAMİYEDEN İÇERİ SOKULMAZ İKEN NEREDEYDİNİZ? O Zaman insani değerleri, insan haklarını bilmiyor muydunuz? Yeni mi öğrendiniz?

Evet, hafızamızı yenileyelim istedim... Belki ibret alırız...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?