USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Umarım Uyarıcılık Görevimizi Yapmışızdır

08-04-2020

Yaklaşık 15 yıldır değişik gazetelerde makaleler yazmaya başlamıştık. Öğretmenlik yıllarımızda da; toplumun sosyal olaylarını tanımlamayı, çözüm önerilerimizi sunmayı amaç edinmiştik. Bu amaçla yaptığımız çalışmalarda, araştırmalarda çevremizdeki insanları; bilgilendirmeye, yönlendirmeye çalıştık. Çaba gösterdik. Umarım başarılı olmuşuzdur.

BU ÇABAMIZ, KENDİMİZİ BİLDİK, BİLELİ; VAZ GEÇMEDİĞİMİZ BİZ ÖZELLİĞİMİZDİR.

Sonuçta biz de insanız. Hatalarımız, kusurlarımız, eksiklerimiz, yanlış değerlendirmelerimiz vardır. Cahili olduğumuz konular vardır. Öyle konularda değerlendirme yapmamaya özen gösterdik. Bazen  yanlış bildiğimiz, değerlendirdiğimiz  bir konuda, yanlışlığı ispat edildikten sonra; asla ısrarcı olmadık. Hatamızdan geri döndük, dönmeyi de; bilmeliyiz...

Emekli olmadan önce de, çeşitli alanlarda yaptığımız çalışmalar olmuştu. Kimi zaman söz ile, kimi zaman yazı ile; yaptığımız çalışmaları, toplum ile buluşturmaya çalıştık.

Çeşitli gazetelerde yayınladığımız makalelerimizin de; ana teması, toplumun sosyal hayatını analiz etme ve çözüm önerileri sunma amaçlı idi.

Geriye dönüp baktığımız zaman, sosyal hayatın işleyişi ile ilgili, işlediğimiz konuları şöyle hatırlamaya çalıştım.

İsraf, şiddetle karşı olduğumuz ve toplumun sosyal yapısını, ekonomik dengesini bozan bir hastalıktır. Bu yaraya, ısrarla üzerinde durarak, dikkat çekmişiz. Açlıkla, yoksullukla mücadelemiz birinci önceliğimiz olmalıdır.

Vatan ve Millet  sevgisi, Dini değerlere saygı, değer yargılarımızı koruma çabası için; yüzlerce makalemiz olmuş...

Eğitim sitemimiz, öğrenci yetiştirme metotlarımız, öğrencilerin ve okulların sıkıntıları ve çözüm önerilerimizi oluşturan, yüzlerce makalemiz olmuş...

Toplumumuzun kanayan yarası olan gelir dağılım dengesizliği, onun ortadan kalkmasına yönelik makalelerimiz yayınlanmıştır.

Gençliğin yetişmesi ve sorumsuzluğuna yönelik değerlendirmelerimizi yaptığımız, makalelerimiz olmuştur.

İnsan hayatının vaz geçilmezi olan hatıralarımız, ayrı bir başlıkla değerlendirilecek boyuttadır. Hepsi yaşanmış olaylardır.

Toplumun değer yargılarına bilerek veya bilmeyerek savaş açmış olan Tüm TV yayınlarını, basın ve neşriyatı eleştiren ve nasıl olması gerektiğine dair değerlendirmelerimiz olmuştur.

Yalan habercilikle mücadele, öncelik olmalıdır.

Çalışma hayatı ve aksayan yönlerine yönelik değerlendirmelerimiz olmuştur.

Günlük siyasi hareketlere ve eylemlere yönelik, açıklamalarımız olmuştur.

Devlet yönetiminin aldığı kararlar değerlendirilerek, bize göre iyi ve güzel olan çalışmaların yanında olmuşuzdur. Eksik ve noksan gördüklerimizi, usulune uygun bir dil ile, önerilerimizi belirtmişizdir.

Ülke çoğunluğunun Müslüman kimliği taşıması nedeni ile; Dini konularda, açıklamalar ve değerlendirmelerde bulunmuşuzdur.

Ülkemizin başına bela olan terör konusunda her zaman değerlendirmelerimiz olmuştur. Kökünün kazınmasına yönelik çalışmalara destek verilmiştir. Her alanda terör örgütüne destek veren şahıs ve kurumların daha ağır yaptırımlarla cezalandırılmasından yana olmuşuzdur.

Kimi zaman ülke sporunda yapılan yanlışlara da; sırtımız dönemezdik. O konuda da; ciddi uyarılarımız olmuştur. Sonuçta milyonları ilgilendirmektedir.

Özelde şehrimize yönelik çalışmalar değerlendirilmiştir.

Belediyelerden beklentiler ve daha iyisi, daha güzeli nasıl olabilir? Anlamında fikir yürütmelerimiz olmuştur.

Genelde Devletimizin yararına olan her girişimin arkasında olmuşuzdur. Her metresi şehit kanı ile sulanmış olan bu toprakların; değerini bilmemek olmaz. Kem gözle bakanların, o bakışlarının arkasındaki, gerçek amaçları; görmemek olmaz. ONLARA GÖRE, TEDBİR ALMAMAK OLMAZ. Bu konuda uyanık olmak, VATAN SEVGİSİNDENDİR...

Bundan sonra da, yukarıda sıraladığımız başlıkları içeren konularda; değerlendirmeler ve analizler yapmaya devam etmeye çalışacağız. Bütün bunları yaparken, amacımız; kimseyi kırmak, dökmek değildir. Amaç; daha iyisi ve daha güzeli nasıl olmalıdır? çerçevesi içerisinde değerlendirmelerde bulunmaktır.

Bazı kırmızı çizgiler vardır ki; orada tahammül etmemiz ve belirli sınırlar koymamız mümkün değildir. Örneğin VATAN VE MİLLET SEVGİSİ, İNANÇ VE DEĞER YARGILARIMIZA SAYGI... Bu başlıklar bizim için çok önemlidir. Bu konularda, taviz vermemiz mümkün değildir...

Kalın sağlıcakla...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?