USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yanılmayı Çok İstedim?

24-04-2019

Son sekiz maçta alınan bir galibiyet ve bir beraberlik ?Malumun İlamı?dır. Bilmeyenler soracaktır, ?malumun ilamı? ne demek? Malumun ilamı demek; her türlü etkene rağmen değişmeyecek sonuç demektir. Beşiktaş maçı da bana göre malumun ilamı şeklinde bir maçtı. Sonucu her türlü etken faktöre rağmen değişmeyeceği bir maçtı. Çok iyi mücadele ettiler, müthiş bir direnç gösterdiler, çok koştular, motivasyon çok iyiydi ama ne yazık ki yine kaybettiler. İşte hangi faktör olursa olsun, malumun ilamı oldu.

Gücümüz bu kadar. Maçın başlangıcından sonuna kadar direnen, mücadele eden, çok koşan ve maçı bırakmayan bir takım izledim sahada. Şimdi aklıma bir soru takılıyor? Beşiktaş karşısında böyle savaşan bir takım izlerken, Kayseri maçında, Antalya maçında nerdeydiniz? Takım kadrosunda ne eksik ne fazla vardı. Beşiktaş maçında oynadığınız şu futbolun, direncin ve mücadelenin bir kısmını diğer maçlara yansıtsaydınız, inanın şu an ilk beş için mücadele ediyor olurduk. Biri çıkıp dese ki kardeşim takımı övüyor musun, yeriyor musun anlamadık.  Evet, dolaylı olarak Beşiktaş maçına atıfta bulunarak takımdan övgüyle bahsediyorum. Ancak maçın tamamında üstün oynasanız, rakibin sahasından kendi alanınıza geçmeden oynasanız, üç dört tane topunuz direkten dönse, vurduğunuz toplar kale çizgilerinden çıksa fark etmez, puan veya puanlar almak zorundayız. Şimdi, fikstür oldukça zor ve beş maç kaldı. Her geçen hafta işi biraz daha zora sokuyorsunuz.

TARAFTARIN BURAK TEPKİSİ?

Futbol, biz tribündekiler için duygusal bir serüvendir ama futbolcular için bir iştir öncelikle; duygusal bir iş ama yine de iş... Yani ekmek parasını kazanmanın yolu. Emek vereceksin ve önce kendi emeğine, sonra arkadaşlarının emeğine, sonra da rakiplerinin emeğine saygı göstereceksin. Sahada topla şeytanlık yapacaksın, saha dışının şeytanlarına uymayacaksın.

Burak´ın hemen hemen her maçta kendini yere atması penaltı kazanmaya çalışması ve ya rakipten birinin kırmızı kart görerek hem o maçta hem de diğer haftaki maçta oynamamasına neden olması, sadece kuraldışı değil ahlakdışı da bir harekettir... Burak bu hareketleri fırsat buldukça yapıyor mu, yapıyor. Türkiye liginde bu tür davranışları alışkanlık haline getirmiş futbolcular var mı, var. Bu futbolcular rakipleri kadar kendi arkadaşlarının emeğine gölge düşürüyor, futbol oyununun itibarıyla, adil oyun duygusuyla oynuyor mu? Oynuyor. Önemli olan bu davranışları nasıl karşıladığımız... Peki bu ahlakdışı olaydan ´yarar´ elde edenler ne yapıyor?

Ciddi paralar kazandığınız bu sektörde, emek hırsızlığı yapmayacaksın? Aksi takdirde bu kara lekeyle oynadığın her deplasmanda yüzleşmek zorunda kalırsın.

KALAN HAFTALARDA ALINACAK 2 PUAN BİZİ LİGDE BIRAKIR?

Şampiyon olacak takımlar ve kümede kalma savaşı verenler, bundan sonrada puan kaybetmeye devam edeceklerdir. Diğer takımların birbirleriyle karşılaşacağını göz önünde bulundurursak, ligde kalma puan baremi yanılmıyorsam 37 olacak gibi. Puan açısından kısır bir lig yaşıyoruz. Şampiyon olacak takım bizi bağlamıyor. Ama ligde kalacak takımların yapacağı maçlar, bizimde durumumuzu yakından ilgilendiriyor. Alacağımız 2 puan bizi ligde bırakacaktır. Zorlu bir maç takvimimiz olsa da 2 puandan daha fazlasını alacak güçte bir ekibiz. Biraz motivasyon, biraz mücadele yiğidolara rahat bir nefes aldırır. Bu hafta oynayacağımız Rize deplasmanından umutluyum. En az bir puanla döneceklerini tahmin ediyorum. Bu hafta ki Beşiktaş maçında ki mücadele gücüyle 3 puan almak zor değil.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?