USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yaptırım Tehdit Boykot

01-11-2019

ABD´nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, ABD Temsilciler Meclisinde oylanan yasa tasarılarıyla ilgili Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Sözde Dünyayı yönetmeye çalışan süper gücün elindeki en önemli silahlar olarak, gözükmektedir. Ya da oturdukları yerden, parmaklarını sallayarak; ´´Hımmm, karışmam ikazını yapmayı´´ çok sevmektedirler.

Zaten Kendi kafalarına göre, belirledikleri  1915 Ermeni olayları meselesi; ısıtılıp üflenip önümüze koydukları, en önemli konudur. Tarihte demek ki; başka önümüze koyacakları, bir konu bulamamışlardır.

İnsan sormadan edemiyor, bu tür davranış içerisinde olan devletlerin, kendi tarihlerindeki  yaptıkları soykırımın, yok etme çabalarının, katliamların hesabını kim soracak?

Böyle ucuz kabadayılıklarla kendi tarihlerindeki vahşeti, ört-bas edemezler. İçlerinde bulunan aklı selim, kendi film şirketleri çevirdikleri senaryolarda bu konuyu işliyorlar. Yazar ve araştırmacıları, hep gündemlerinde tutuyorlar. Belgeler sunuyorlar. Gerçekleri haykırmaya çalışıyorlar.

Evet, kendi iç dünyalarındaki kargaşalıkları gizlemenin başak bir yönetimi; dikkati kendi iç dünyalarından dışarıya çekme manevrasıdır.

Zamanlama da, önemlidir. Rusya ile yapılan anlaşmanın bittiği güne gelmesi, dikkat çekmektedir. Üstelik Rusya, geri çekilen silah ve envanterin sayısını belirtmiştir. Böyle bir olayın gerçekleşmesinin ardından, yine bizim bildiğimiz aynı senaryo; 1915  Olayları...

Ülkeyi yöneten siyasi irade; diplomatik açıdan gerekli tepkiyi ortaya koymuştur. Gelişmeleri hep birlikte takip edeceğiz.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, birileri için; bu sene başka türlü anmalarla kutlanmaya çalışılıyor. Bu da; yurdumun içerisinden değişik bir manzara...

Bakalım bu sefer ABD´nin hangi tehdidi ile karşılaşacağız, hangi boykot kararı alınacak, hangi yaptırım karaları uygulanmaya çalışılacak. Bekliyoruz...

Eeee, Suriye konusu gündemden düşer ise; acil başka bir konu bulmaları gerekir. Öyle ya, nasıl olsa DAEŞ´ in liderini de; öldürdüler... Bakalım yeni filmin baş rol artisti kim olacak?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?