USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YASAK KİTAPLARDAN KİTAP FUARLARINA

18-09-2017

Şehrimizde yapılan kitap fuarı, sona erdi.
Yetkililerin açıklamalarına göre; bu sene her alandaki katılım, diğer senelerden  daha fazla idi. Bu yönelim, yöneticileri teşvik etmiş olacak ki; Gelecek yıllarda, yapılacak olan fuarlar da; hedefi büyütmek istediklerini belirttiler.
Okumak insan için, bir eylemdir. İçe doğru zenginleşmenin yoludur. Aklın ve fikrin gelişmesinin temelidir. Düşünce; okumak sayesinde, kendini geliştirir ve güzelleştirir.
Bir zamanlar, yasaklı kitapların listesinin kabarık olduğu, yıllardı. O, kitapları; okudular, bulundurdular, sattılar, diye; nice insanımız mahkeme koridorlarında, boy gösterdi. Kimileri ise; demir parmaklıkların arkasına, hapsedildi.
İnsan düşüncesine pranga vurmak; ne ile mümkün...
Benim, kitap okuma heveslilerine; sadece basit bir önerim olacak. Unutmayın, o kitabı yazan kişi de; bir insandır. Yazdıkları, kendi akıl ve fikir dünyasının eseridir. Kısacası, Onun aklı ve fikri ile sınırlıdır. Yazdığı konu ise; sadece onun aklı ile, yorumlanmaktan daha farklı da; yorumlanabilir. Yazdığı konu; sadece, yazan kişinin aklı ile, sınırlandırılamaz. Sonuçta, yazan kişi de; insan, olduğuna göre; yanlış ve hatalı, şeyler de; yazabilir. O nedenle; bir konuda, bir şahsın fikirlerine bağlı kalmaktansa; farklı şahısların da; o konudaki fikirlerinden faydalanmakta, yarar vardır. Fikir ve düşünce kitaplarının, böyle bir ağırlığı vardır.
Son zamanlarda, okunan kitaplar listesinde, başa çıkartılan bazı kitapların; konu ve içerik olarak, bireyin yaşadığı zamanı, olayları, ilişkilerini; karmaşık bir şekilde anlatan, hayal dünyası geniş kapsamlı eserler, olduğunu görmekteyim. Bu tür yayınlar, insanın okuma yeteneğini geliştirmekten başka, bir şeye yaramaz...
Bu tür bireyin yaptıkları; doğru ve yanlış hareketleri, karşı cins ile olan, mahrem konuları, içeren kitapları; daha çok gençlerin okuyor olması da, ayrı bir durumdur.
15 Temmuz gibi bir olayı yaşamış olan, Ülkemizin; Yetişen nesillerine, Vatan sevgisi ve Millet sevgisini öne çıkaran eserlerin tanıtımının yapılması gerekir. Her sene yapılacak olan, bu tür organizelerde; değer yargılarımızın; öne çıkarılarak, hayatın merkezinde ne kadar önemli olduğunun vurgulanması gerekir. Bu değer yargılarının tanıtımının yapılarak, küçük görsellerle; hayatın içerisindeki yerinin anlatılması şarttır. Bu tür davranışları yapan gençler; ödüllendirilmelidir. Böyle davranışlar yapmaya, teşvik edilmelidir, özendirilmelidir...
Gelecek yıllarda; şehrimizin kültür hayatına sunduğu; Ülkemizde kendi alanında isim yapmış, değerlerini, görmek istiyoruz. Şehrimizde yapıldığına göre, bu şehrin yetiştirdiği insanların da; öne çıkarılması gerekir, diye düşünüyorum.
Diğer şehirlerimizde yapılan bu tür organizeler de; kendi şehrinin insanının hep ön planda tutulduğunu hatırlatmak isterim.
Gelecek yıllarda yapılacak, organizelere şimdiden başarılar dilerim. Emeği geçen herkese; teşekkürlerimi sunarım...
Yeni nesillere, Kitap Yasaklı günleri de; hatırlatmak isterim...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?