USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yeni Dönemde Sivas Kendi Özhaseki´sini Çıkarabilir Mi?

20-11-2018

AK Parti temayül yoklamasının iptal edilmesi Sivas´ta gündem oldu.

Değişik tepkiler oldu temayülle ilgili. Kimi temayülün gereksizliğinden dem vurdu kimileri ise iptalin yanlış olduğu yönünde görüş bildirdi.

Pazar ve Pazartesi gününün Sivas´taki konusu buydu.

Beni de yazmış olduğum köşe yazısından dolayı arayıp, fikrimi soran eş, dost, arkadaşlarımız oldu.  Dilimin döndüğünce bazı şeyleri anlattım.

Şimdi merak edilen konu; AK Parti´nin Sivas Belediye Başkan adayının kim olacağı! Temayülüm iptal olması gözleri Sami Aydın beye yeniden çevirdi.

Mevcut Belediye Başkanımız Sami Aydın beyle birlikte anılan, kamuoyunda konuşulan kuvvetli bir isim daha var. Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Hilmi Bilgin.  Olabilir mi? Olur. Neden olmasın?

Sayın Hilmi Bilgin´in CV´sinde iki dönem milletvekilliği var. Buna Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı da eklendi. Dolayısıyla kuvvetli bir apolet ve CV ise alın size CV.  Kaldı ki, Hilmi Bilgin Bey teşkilatlardan gelme bir isim. Yani, neden olmasın?

AK Parti her seçim sürpriz yapan bir parti. Anket ve kamuoyu yoklamalarını çok iyi yapan, derinlemesine araştırma yapan, sahayı kontrol eden bir parti. Bazen kızsak da, eleştirsek de hatta içimize sinmese de seçim sonuçları ortada.

Bugüne kadar yapılan her seçimde başarılı olmuş bir parti. Buna Sayın Cumhurbaşkanımızın kitleler üzerindeki güçlü etkinliğini ve güçlü kişiliğini de ilave edersek seçimlerin tartışmasız başarılı partisiydi AK Parti.

Son genel seçimde her zaman ifade ettiğim ve üzerinde durduğum bir gerçek var. O da İl merkezinde kaybedilen yüzde yirmilik bir oy kaybı var. Bu kaybın nedenlerinin iyi sorgulanıp, sorgulanmadığını göreceğiz bu yerel seçimde.  Daha doğrusu sıklıkla telaffuz edilen ama pek konuşulmayan bir konu var. O da nereye kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın tek başına partiyi taşıyacağı(!) Lidere yani genel başkana diğer üst düzey yetkililerin de destek vermesi şart.

Kuşkusuz yerellerde kuvvetli bir belediye başkanı çok önemli. Sözü dinlenilen, ağırlığı olan, şehrin sorumlusu benim diyebilecek ve şehrini her zaman düşündüğünü gösterebilecek, tavır alabilecek ve tabii Ankara´da ağırlığı olan bir belediye başkanı her zaman tercih edilir. Mesela eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özhaseki gibi. Belediyecilik denince Türkiye´de ilk akla gelen isimlerin başında olduğu için Özhaseki örneğini verdim. Umarım bu profilde bir belediye başkanımız olur yeni dönemde.

Şöyle de bakabiliriz olaya; seçmen bu seçimde nasıl davranacak? Aday esaslı mı olacak ya da parti aidiyeti mi öne çıkacak? Bu ve benzeri soruları çoğaltabiliriz. Her şeye rağmen Hilmi Bilgin ismini kimse es geçmesin. Ankara´ya gittikten sonra Sayın Hilmi Bilgin boş vekillik yapmamış. Anlaşılan parti içerisinde kendisine kuvvetli bir yer edinmiş. Yani sıradan bir vekil olmamış. Eğer öyle olsaydı Sayın Bilgin, Adalet Bakanlığı gibi çok önemli bir Bakanlıkta Bakan Yardımcısı yapılmazdı?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?