USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yeni Valimiz Sivas´ı Biliyor, Sivaslıları Tanıyor?

15-11-2018

Önceki gün Sivas Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu  Üyeleri olarak Sayın Valimiz Salih Ayhan Bey´e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Sayın Valimiz bizi çok sıcak karşıladı. Sivas´ın sporuna ve futbola dair keyifli bir sohbet oldu. Sivasspor´u, Sivas Belediyespor´u ve Şarkışla Belediyespor´u konuştuk. Şarkışla Belediyespor´un mutlaka bu sezon 3. Lige çıkması ya da çıkarılması konusunda hem fikir kaldık. Tabii, öncelik Şarkışlalıların bu bilinç ve istekte olmaları şart. Öce onların istemeleri lazım ki, sonrasında dışarıdan destekler sağlanabilsin.

Sayın Valimizin sporu önemsemesi ve sporun tabana yayılması ve başarı çıtasının yükselmesine dair güzel tespitleri var. Doğrusu bu düşüncesi başta beni olmak üzere tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımı mutlu etti.

Sayın Valim Sivas´ı biliyor, Sivaslıları tanıyor.  Bir defa bu bizim için, Sivas için  çok büyük bir avantaj. Öyle zannediyorum ki, Sayın Valim Sivas´ta çok başarılı olacak. Zaten olmaması için de herhangi bir sebep yoktur. Altınyayla ve Divriği Kaymakamlıkları, peşinden İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve ardından Milli Eğitim Bakanlığındaki Genel Müdürlük görevi. Bu görevlerin hepsi de saha ve icracı görevlerdi. Bugün bu iki ilçede yaşayan insanlarımızın çok sevdiği ve değer verdiği, ismi geçince ?Bizim Salih Bey? dedikleri bir isim yeni valimiz. Sanırım bu söyleyeceklerimi herke kabul edecektir; Salih Bey Özel İdare Genel Sekreterliği döneminde Sivas´a 2 büyük eser; Yıldızdağı Kayak Tesisleri ile Et ve Süt Entegre Tesislerinin yapılmasında ve faaliyete geçmesinde dönemin siyasileri ile birlikte çok büyük katkısı ve emeği var.  Hatta buna ben yeni stadyumun sezona yetiştirilmesi için harcadığı mesaiyi, çabayı da eklemek isterim.

Sayın Vali icracı ve çözümcül bir anlayışa sahip insan. İşin kilitlenmesini sevmeyen, mutlaka bir çözüm yolu olduğuna inanan bir kişilik. Sayın Valimizden Sivaslılar olarak beklentimiz bu 2 tesisin daha rantablı hale getirilmesi ve bunların yanına yeni projelerin eklenmesi. Ben, şahsen Sayın Valimizin Milli eğitim Bakanlığında edindiği deneyim, tecrübe ve dostlukların eğitim alanında da Sivas´a pozitif yansıyacağına inanıyorum.  Bütün bunları zaman gösterecek ancak çalışmayı seven, terlemeyi seven ve insanlarımızla çok rahat iletişim kuran Sayın Valimize bizlerin de başta siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin Sivas için her konuda destek olması lazım.  Biz, hep söylüyorum; Sivas için, Sivaslılar için ve Sivasspor için biz tarafız. Sayın Valimizin, Sivas için yapacağı her çalışmada, atacağı her adımda destek olacağız. Sanırım sorumluluk duygusu taşıyan herkesin benimle bu konuda hem fikir olduklarını düşünüyorum.

Unutmadan önümüzdeki günlerde Sayın Valimizle Sivas´a dair, 2019´a dair çok geniş kapsamlı bir röportaj gerçekleştireceğiz. İkinci üniversite, hızlı tren ve benzeri konular üzerine ne düşünüyor, bunların hepsini konuşacağız?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?