USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yeter artık Aybaba?

04-12-2017

Son maçlarda özellile Hakemlere karşı taraftarın tepkisi var. Verilmeyen penaltılar aleyhte çalınan fauller vs vs? Haklılık payları mutlaka var. Öyle bir takım yapacaksınız ki, hakemi de rakibi de mağlup edeceksiniz. Ancak 19 puan toplamış bir takımın son haftalardaki form düşüklüğü gözlerden kaçmayan bir gerçek. Yapılan yanlışlar ve futbolcu tercihleri bu form grafiğinin düşmesinin en etken faktörlerinden biridir.

Gençlerbirliği ile Demir Grup Sivasspor, Süper Lig´de 23. kez puan mücadelesine çıktı. Bu maçlarda Sivasspor´un üstünlüğü göze çarpmaktadır. Kadro kalitesi açısından bakıldığında Sivasspor´un daha oturmuş bir takım olduğu bir gerçek. Kupa maçında Buca karşısında tel tel dökülen Sivasspor´un özellikle lig maçında puan ya da puanlar alacağı umut ediliyordu. Son zamanların çalkantılı takımı Gençlerbirliği´nin ise bu maça çıkarken mutlak 3 puan parolasıyla çıkacağı maçtan önce belliydi. Teknik direktörlüğe yeniden Ümit Özat´ı getiren gençlerbirliği daha çoşkulu daha istekli maça başladı ve ilk yarı boyunca Sivasspor kalesinde daha çok göründü. Her iki takımında oldukça fazla pas hatası yaptığı bir ilk yarı izledi seyirciler. Gençlerbirliği´nin erken gelen golü Sivassporlu oyuncularda moral bozukluğuna neden oldu.

 

Muhammed Demir?

 

İkinci yarıya Aybaba Muhammed´le oyuna başladı. Özellikle hücum gücü yüksek bir oyuncu olması nedeniyle Gençlerbirliği kalesinde tehlikeli oldu. Trabzon maçında 65. dakikasında oyundan anlamsız bir şekilde alınan Muhammed takım için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bu maçta da gösterdi.

 

Gözler yine Ali Şaşal´ı aradı?

 

Teknik direktör Samet Aybaba´nın özellikle vazgeçemediği futbolcular var. Haftalardır yazdım, eğer elinizde Ali Şaşal gibi Türkiye´de ceza sahasına hâkim bir kaleci varken, haftalardır yediği hatalı goller nedeniyle eleştirilen kaleci Rocet´ten vazgeçemedi. Beni hayal kırıklığına uğratan başka bir nokta ise, maç 2-0 Gençlerbirliği lehine devam ederken, kurtarıcı!!! Rıdvan değişikliğini yapmamasıydı. Bu tip maçlarda genellikle Rıdvan Şimşek imdada yetişirdi.

 

Yeter Artık Aybaba?

 

Ben tribünde maç izlerken, senin kenarda benden bir farkın olmalı. sahada mücadele eden oyuncundan daha fazla efor sarf etmezsen, futbolcu olayı ciddiye almaz. Gülümseyerek, etrafına umut dağıtarak nereye kadar. Teknik direktör Futbolcuyu dinamik tutar. Yerine göre hoca, yerine göre baba, yerine göre arkadaş olur. Futbolcular arasında iyi bir uyum sağlar. Herkesle barışık yaşar. Form tutmuş oyuncularda ısrar eder.

 Sayın Aybaba artık yetmez mi?

 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?