USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Zara´nın Bölgenin Yıldızı Olma Potansiyeli Var -2-

27-08-2019

Yöresel Ürünler Pazarı satış bölümü oluşturulmalı; Zara´nın balı, peskütanı, peyniri, tereyağı, reçeli, turşusu, madımağı, kaymağı, eriştesi, kadayıfı, sac ekmeği daha nice ürünleri orada satışa sunulmalıdır. Zaralı kadınların yaptıkları iğne oyalar, takılar, dantellerin, sanat eserlerinin pazarlandığı bölümler olmalı. Zara Belediyesi, Zara´da isteyen her eve; üzerinde Zara Belediyesi yazan çeşitli ebatlarda cam kavanozlar dağıtmalı, Zaralıların ürettiği ürünleri Tödürge Gölü Tesisleri yöresel ürünler pazarında pazarlamalıdır. Böylece Zara´da her ev gelire kavuşacak, bu pazarlama iyi yapıldığı zaman Zaralı her ev kadını gelir sahibi olacaktır.

Sivas ve çevre ilçelerden gelen ailelerin çocukları yüzme havuzlarında, spor alanlarında, yürüyüş yollarında, parklarda eğlenecek, aile kahvaltısını, akşam yemeğini yiyecek, yöresel ürünler pazarında evinin ihtiyaçlarını temin edecek, otomobiline de yakıt alacaktır. Yazın sıcaktan bunalan Sivaslı hemşehrilerimiz, su dalgalarının sesi eşliğinde akşam yemeklerini yiyip, kahvesini, çayını içecektir. Binlerce insanın uğrak yeri olacaktır.

Zara Belediyesinin en büyük gideri personel maaşı ve belediye araçlarının yakıt giderleridir. Belediyenin ilk yapacağı iş kendi akaryakıt istasyonunu açmaktır. Zara Belediyesi, Tödürge Gölü Tesisleri içine yakıt istasyonu açmalıdır. Böylece yapılacak tesise otomobiller, yolcu otobüsleri, kamyonlar da araçlarına yakıt, yemek ve dinlenmek için konaklayacaktır. Belediye açacağı yakıt istasyonuyla, hem para kazanacak, hem de ucuz yakıt temin etmiş olacaktır. Zara´nın içine kendi araçları için bir yakıt pompası açmalı.

Gürün Gökpınar Gölü ve tesisleri küçük, uzakta ve yolu da çok sıkıntılı olmasına rağmen Sivas merkezden yüzlerce insan gidiyor. Tödürge Gölü, otoban yolun üzerinde, Sivas´a oldukça yakın bir mesafede, Gökpınar Gölünün binlerce kat büyüklüğünde olmasına rağmen boş duruyor. Tödürge Gölü Tesisleri, Zara Belediyesinin ve Zara´nın geleceği olacaktır. Zara büyük bir gelire kavuşacaktır. Kurulacak tesiste çalışacak onlarca genç iş sahibi olacaktır.

Ayrıca Zara´daki Kızılırmak Tesisleri ve millet bahçesi çevre yolundaki köprüye kadar uzatılmalı. Irmağın önüne yapılacak küçük bir setle gençlere ve çocuklara yüzebileceği açık yüzme havuzları ve sahil yapılmalıdır. 30-40 yıl önce Zara´da Kızılırmak´ta insanlar, büyük küçük demeden yüzerlerdi. Küçük köprüden, büyük köprüye oradan Kanlıçayır´daki çevre yolu köprüleri arasına ışıklandırılmış asma köprüler yapılmalı.

Zara´ya beş büyük proje hazırladım.  Bu projeler hayata geçirildiğinde Zaralı hemşehrilerimiz ve Zara Belediyesi büyük bir gelire kavuşacaktır. Zara´dan göç azalacaktır.

Not: Tödürge Gölü Tesisleri için üç ayrı alternatif maddi kaynak Zara´da mevcuttur. Kaynak konusunu da başka bir yazıda değerlendireceğim.

Bitti?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?