Tarihi Kale´de Tarihi Bayramlaşma

Tarihi Kale´de Tarihi Bayramlaşma

Gündem - 10 yıl önce

Ramazan Bayramı’nın son gününde Ak Parti tarihinin ilimizdeki en kalabalık Bayramlaşma programı gerçekleştirildi. Tarihi Sivas Kalesi’nde düzenlenen programa parti teşkilatları ve Sivas halkı büyük ilgi gösterdi. Programa katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dikkat çekerek, ‘10 Ağustos’ta da demokrasi Bayramını yaşayacağız’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

İlimizde Ak Parti tarihinin en kalabalık Bayramlaşma programı dün yaşandı. Tarihi Sivas Kalesi’ndeki Çay Bahçesi’nde düzenlenen programa Sivas halkı büyük ilgi gösterdi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı bayramlaşma programına mevcut yönetim ve eski yönetimlerden de birçok isim yer aldı.

Çay bahçesinin ortasındaki sahneye platform kurulurken, Bayramlaşma törenine katılan Parti teşkilatları ve Sivas halkı da platformun etrafında kurulan masalarda ağırlandı. Bayramın 3. günü saat 17.00’da baylaşan programda halkı tatlı ikramında da bulunuldu.

Programa, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eski Bakan ve Ak Parti Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi Musa Demirci, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, eski Milletvekilleri Osman Kılıç ve Selami Uzun, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Başkanı Ziya Şahin, İl ve İlçe Teşkilat Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Bayram programında konuşma yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, tüm Sivas halkının ve parti teşkilatlarının Ramazan Bayramı’nı tebrik ederken, 10 Ağustos tarihinde de Demokrasi Bayramı’nı yaşayacaklarını ifade etti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ‘Recep Tayyip Erdoğan gelirse Türkiye'ye huzur, barış gelecek, 21. asır Türkiye'nin asrı olacak. İnşallah, Recep Tayyip Erdoğan Çankaya'ya çıktığında 2023 hedeflerimizi yakalayacağız’ dedi.

Bayramların dayanışma, paylaşma ve kardeşlik günü olduğuna dikkati çeken Yılmaz, kimsesizlerin, yoksulların, gariplerin ziyaret edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı seçimine değinen Yılmaz, Türk milletinin tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanını halk oyuyla seçeceğini ifade etti.

Seçimlerde millettin 3 adayı değerlendireceğini dile getiren Yılmaz, son 80 yılda yapılan hizmetlerin daha fazlasının Recep Tayyip Erdoğan döneminde yapıldığını ve Sivas halkının bunu dikkate alacağına inandığını söyledi.

Bakan Yılmaz, yeni Türkiye’nin yardım alan durumdan yardım eder duruma geldiğini, IMF’ye borcu olmadığını, bunun bağımsız ekonomi politikaları için önemli olduğunu vurgulayarak sandıkta eski Türkiye ile yeni Türkiye’nin kıyaslanacağını belirtti.

Bugünkü Türkiye ile geçmişteki Türkiye'den örnekler veren Yılmaz, Türkiye’den yurt dışına göçlerin azaldığını, bölünmüş yolların yapıldığını, yatırımların tamamlandığını, çok sayıda hava alanı açıldığını, bağımsız dış politika izlendiğini belirtti.

Yılmaz şöyle devam etti:

‘Yatırımların bitme süresi 7,5 - 8 yıl. Burada birkaç örnek vereyim. Iğdır Havaalanı başlamış yıllardır bitmiyor. Biz bitirdik. Karadeniz otoyolu. Hükümetler eskitmiş, bitmiyor. Biz bitirdik. Boyu Tüneli hükümetler eskitmiş, bitmiyor. Biz bitirdik. Siz topladığınız 100 liralık verginin yüzde 86 TL’sini faize öderseniz, geri kalanını memura işçine mi vereceksin, yoksa yatırıma mı ayıracaksın. Dolayısıyla eski Türkiye yatırımların bitmediği Türkiye. Yeni Türkiye ise 80 yılda yapılamayanlardan çok daha fazla hizmetin geldiği Türkiye. Aziz Milletim buna bakarak kararını verecek. 80 yılda yapılan bölünmüş yol 6 bin kilometre. Ak Parti iktidarının döneminde yapılan bölünmüş yol ise 17 bin kilometre. 80 yıldan kat kat fazla hizmet edildi. 80 yılda açılan havaalanı 26. Biz 10 yılda 26 Havaalanı açtık. Açtığımız havaalanlarının arasında Sivas gibi pistini 4 bin metreye uzattığımız genişliğini 30 metreden 45 metreye çıkardığımız, eskiden yılda 3 bin kişi ya gelirdi ya gelmezdi Sivas havaalanına. Şimdi ise 250-300 bine yaklaşan bir yolcu sayımız var. Bir eski Türkiye’ye yakın. Biz yeni Türkiye’ye bakın. Ondan sonra kararınızı verin.’

BAĞIMSIZ DIŞ POLİTİKA

Bağımsız dış politikanın önemine dikkat çeken Bakan Yılmaz, Mısır’da yapılan darbeye Dünya’da bir tek Türkiye’nin darbe diyebildiğini kaydetti.

Yılmaz şunları kaydetti:

‘Eğer borçlu olursanız, bağımsız dış politika da izleyemezsiniz. Peki, Türkiye bağımsız dış politika mı izliyor? Nereden belli. Bakınız Mısır’da bir darbe yapıldı doğru mu? Bu darbeye darbe diyen Dünya’daki tek ülke Türkiye’dir. Eğer eski Türkiye olsaydı Mısır’daki darbeye darbe deyip dememek için önce batılı ülkelerin ne dediğine bakılırdı. Onlar darbe derse, darbe derdik. Onlar darbe değil derse darbe değil derdik.  Şimdi biz batıya bakmadık. Cenab-ı Allah göz vermiş, Cenab-ı Allah dil vermiş ki, gördüğünü dilinle söyle diye… Mısır’daki halkın iradesiyle seçilen Cumhurbaşkanı’nı askeri darbeyle devirdiler. Biz buna darbe dedik. Dünya’da buna darbe diyebilen tek ülke Türkiye, işte buna da bağımsız dış politika diyorlar.’

BATI ÜLKELERİ İSRAİL’İN YANLIŞINI GÖREMEZ

İsrail’in Filistin’e karşı saldırılarına da değinen ve İsrail’in ne yaparsa yapsın Batı’nın bunu görmediğine işaret eden Yılmaz, ‘Yaptıkları insan haklarına, evrensel hukuka aykırı bir vahşettir. Bu vahşeti dünyada sesi en gür çıkararak kınayan devlet Türkiye. Bir de bizimle beraber Katar’ı saymak lazım’ diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ‘İsrail ne yaparsa yapsın batının gözleri adeta görmüyor. Neden? Batı ebediyen bir soykırım cezasına mahkûm edilmiş. Dolayısıyla İsrail’in aleyhinde ne söylerse, kendisine antisemitist göstereceğini düşünerekten şimdi İsrail’in yanlış politikalarına yanlış diyemiyor. Avrupa’daki birçok Nato Savunma Bakanlarına gittiğimde, İsrail’in dostu olduğunu söyleyenler yanıma gelip, ‘Türkiye’nin İsrail’e ambargosu var, bunu kaldıralım’ dediğinde ben, ‘Önce siz eğer İsrail’in dostuysanız, İsrail’in yanlış yaptığını söylersiniz. Siz İsrail’in yanlış yaptığını söylemiyorsunuz. Dolayısıyla siz İsrail’in dostu değilsiniz. Bizde güzel bir söz vardır. Dostu olanın aynaya ihtiyacı yoktur. Eğer siz İsrail’in dostuysanız onların yanlış yaptığını da söyleyeceksiniz’ dedi.

Yanlış politika izleyenlere mezhebine bakmaksızın karşı olduklarını dile getiren Yılmaz, Gazze’de, Mısır’da, Suriye’de ve Irak’ta uyguladıkları politikaların Hakk’ın rızasına uygun olduğunu kaydetti.

ÇANKAYA’YA ‘MİLLET’ ÇIKACAK

Cumhurbaşkanı seçiminde ‘Milletin Çankaya'ya çıkacağını’ aktaran Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şunları kaydetti:

‘İnşallah, 10 Ağustos'ta Recep Tayyip Erdoğan'ı seçerseniz barış süreci devam edecek. Barış sürecinin devam etmesi huzurun gelmesi, huzurun gelmesi refahın gelmesi demek. Kavga olan yerde gelişme, yatırım, huzur olmaz, huzurun olmadığı yerde yatırım yapılmaz, refah gelmez. Refahın şartı mutlaka huzurun gelmesi. İşte Recep Tayyip Erdoğan gelirse Türkiye'ye huzur, barış gelecek, 21. asır Türkiye'nin asrı olacak. İnşallah, Recep Tayyip Erdoğan Çankaya'ya çıktığında 2023 hedeflerimizi yakalayacağız. Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye'nin milli gelirini 2 trilyon dolara çıkaracağız. Kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkaracağız.’

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’da yaptığı konuşmada AK Parti teşkilatlarının, Belediye çalışanlarının ve Sivas halkının Ramazan Bayramını tebrik etti.

Ramazan Bayramı’nı büyük bir huzur ve sükûnet içerisinde geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Aydın, Ramazan ayı boyunca çok güzel organizasyonların gerçekleştirildiğini belirtti.

Dünya üzerindeki Türkiye haricindeki Müslüman ülkelerde huzurla Bayramı geçirmenin mümkün olmadığını belirten Başkan Aydın şunları kaydetti:

‘Özellikle Gazze’de, Mısır’da, Suriye’de ve birçok Müslüman ülkelerinde kardeşlerimiz ibadetlerini sığınıklarda yapmak zorunda kaldı. Her an başlarına bombaların düşeceği endişesiyle bu Ramazan ayını geçirdi. Şöyle bir baktığımızda Dünya’da Türkiye hariç neredeyse bütün Müslüman ülkelerde sorunlar ve sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Allah’a çok şükür, geçmiş dönemlerde bizde belli sorunları yaşadık. Ama son 12-13 yıldır hamdolsun ülkemiz her geçen gün istikrarını geliştirerek, her geçen gün ekonomisini geliştirerek, he geçen gün Dünya’da hatırı sayılır lider ülke olma yolunda ilerleyerek bugünlere geldik. Bu durumdan hiç şüphesiz hükümetimizin çok büyük katkıları oldu. Başbakanımızın çok büyük katkısı var. Eğer biz bugün huzur içerisindeysek, kafamıza bombalar düşmüyorsa, çocuklarımız ölmüyorsa, kadınlar ölmüyorsa, yaşlılarımız ölmüyorsa bu yönetime hepimizin borcu var. Hepimizin siyasi görüşü farklı olabilir. Biz her farklı görüşe saygı duyuyoruz. Herkes, her şeyi aynı düşünmek zorunda değil. Ama biz bu ülkede yaşıyoruz. Allah korusun bir bomba düştüğü zaman belli bir düşüncede olanların üzerine düşmüyor. Hepsinin üzerine düşüyor. O yüzden fikirlerimizi düşüncelerimizi her zaman savunacağız. Ama Türkiye huzurlu olursa, biz huzurlu olursa biz huzurlu oluruz. Türkiye mutlu olursa gece umutla bakarız. Allah ülkemizi inşallah daha iyi yerlere taşısın.

İSLAM’DA İŞKENCE YOK

Bizim ecdadımızın esir alınan gayrimüslimlere bile işkence etmediğini, İslam’da işkencenin yeri olmadığını kaydeden Başkan Aydın şöyle devam etti:

‘Televizyonlarda belki sizlerde izlemişsinizdir. Bir Müslüman diğer bir Müslüman’ı yere yüzüstü yatırıyor. Sırtını bıçakla çiziyor. Üzerine tuz dökerek onu ayaklarıyla eziyor. Yerde yatan Allahu ekber diye haykırıyor. Onu ezen de Allahu ekber diye bağırıyor. İşte bu noktada bizim Müslümanlığımızı sorgulamamız gerekiyor. İslamiyet’te böyle bir şey yok. Bizim ecdadımız bırakın Müslüman’ı esir aldığı gayrimüslimlere bile işkence yapmamıştır. İşte bunun için bugün Müslümanlar paramparça. Biz bir buçuk milyarlık İslam âlemi birlik ve beraberlik içerisinde olsak. Birbirimizin her zaman yanında olabilsek. Emin olun Dünya’da yaşanan birçok zulümler yaşanmaz.

Gazze’de bin 200’ün üzerinde insan öldü. Dünya’daki Müslüman coğrafyasından buna bir tek 75 Milyonluk Türkiye ses çıkarabildi. İyi ki bizi temsil eden Başbakanımız devlet başkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Bu haksızlığa karşı duruyor. Sesini yükseltiyor. Biz de bundan mutluluk duyuyoruz, onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz.’

TÜRKİYE’NİN SEÇİMİ

10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de dikkat çeken Başkan Aydın ‘Önümüzde bir seçim var. Bu hepimizin seçimi. Bu ülkede yaşayan her insanın seçimi. Türkiye’nin Dünya’da lider ülke olması için. Türkiye’nin İslam ülkelerinin önderi olması için. İstikrarın devam etmesi için hepimize büyük görev düşüyor. Doğru karar vermek her birimizin görevidir. Sadece Ak Parti’li olanlara söylemiyorum. CHP’li seçmene de, MHP’li seçmene de, BBP’li seçmene de ve diğer bütün partilere gönül vermiş seçmen kardeşlerime de bunu ifade etmek istiyorum’ dedi.

Eski Bakan Musa Demirci, Ak Parti Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan ve Osman Boyraz, Eski Milletvekilleri Selami Uzun, Osman Kılıç ve Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin’de birer konuşma yaptı.

Konuşmalarında Sivas halkının ve tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik eden siyasiler, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de dikkat çekerek, büyük Türkiye için Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklenmesi gerektiğini belirttiler.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milletvekilleri ve teşkilat yöneticileri konuşmaların ardından partililerle bayramlaştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Navruz ve İşleyen AK Parti´ye Geçti

2014-07-31 09:46 - Gündem

Belirsizlik Sürüyor

2014-07-31 09:47 - Gündem

01-08-2014 T.C. SİVAS 3. İCRA DAİRESİ 2014/86 TLMT. TAŞINIRIN AÇIK ARTIRMA İLANI

2014-07-31 17:03 - Gündem

Kaptan´ın Mutluluğu

2014-07-31 17:34 - Gündem

Birinci Etap Sona Erdi

2014-07-31 09:43 - Gündem

Hedefi, A Milli Takım

2014-07-31 09:42 - Gündem

Kabirler Doldu Taştı

2014-07-31 09:44 - Gündem

Tarihi Kale´de Tarihi Bayramlaşma

2014-07-31 18:01 - Gündem

?PATLAMA YAPACAĞIM?

2014-07-31 17:35 - Gündem

01-08-2014 UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ

2014-07-31 17:04 - Gündem

İlgili Haberler

Başkan Geçkil Güven Tazeledi

15:04 - Gündem

Yeniden Refah Partisi Sivas'ta Divanı Topladı

14:31 - Gündem

Yargıtay'dan Emsal Karar

14:21 - Gündem

Sivas'ta Bugün Nöbetçi Eczane Hangisi? 30 Haziran 2024

13:37 - Gündem

MSB Açıkladı, Başvurular Bugün Sona Eriyor

12:44 - Gündem

Günün Manşetleri

Son Dakika: Sivasspor’un Beklediği Transfer İstanbul’a Geldi

21:33 - Spor

Sivas'ta Otomobil Devrildi: 2'si Çocuk 5 Kişi Yaralandı

17:53 - Asayiş

Son Dakika: Sivasspor'da Flaş Ayrılık!

14:49 - Spor

Sivas'ta Bugün Aramızdan Ayrılanlar- 30 Haziran 2024

13:40 - Yaşam

Sivas'ta Bugün Nöbetçi Eczane Hangisi? 30 Haziran 2024

13:37 - Gündem