Çocukları LGS'ye Giren Sivaslı Velilere Müjde!

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Sonu Değerlendirme Toplantısı, Milli Eğitim Müdürü Necati Yener başkanlığında gerçekleştirildi.  Toplantıda konuşan Yener, LGS tercih sürecinin etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesi gerektiğini ifade ederek "Bu süreçte çocuklarımıza en iyi şekilde rehberlik etmeliyiz. Belirlediğimiz 201 noktada 17 Temmuz'a kadar öğrencilerimize LGS tercih danışmanlığı hizmeti vereceğiz." dedi.

Eğitim - 2 gün önce

Hayrullah AĞKAŞ 

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Sonu Değerlendirme Toplantısı, Sivas Milli Eğitim Müdürü Necati Yener başkanlığında gerçekleştirildi.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, birim amirleri ve il genelindeki okul/kurumların müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda ilk olarak 1. dönem toplantısında alınan kararlar ve bu kararlar doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar ele alındı.

Daha sonra Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yürütülen çalışmalar üzerinde duruldu. Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, Türkiye'nin geleceğine ışık tutan, öğrencilerin becerilerini keşfetmelerini ve her alanda gelişimlerini destekleyen bir anlayışla hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin iyi anlaşılması, anlatılması ve en önemlisi etkin bir şekilde uygulanması gerektiğine vurgu yaptı.  Yener; "Hem çocuklarımızı, hem de ülkemizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için önemli bir adım atıldı. Bu adımı başarıya ulaştıracak, çocuklarımıza yeni ufuklar açacak, bu temel üzerinde; millî ve manevi değerlerine bağlı, bilgili, kültürlü, çağın gereklilikleri ile donanmış, teknolojiyi kullanan, tasarlayan ve üreten, sporda, sanata, bilim de, kısacası hayatın her alanında kendini geliştirmiş nesilleri yetiştirecek olan maarif ailemizdir. Her birinizin bu sorumluluk bilinci ile hareket ettiğini biliyorum. Aynı bilinç ve gayretle, çalışmalarımızı sürdürecek, çocuklarımızı ve ülkemizi en iyi şekilde geleceğe hazırlayacak olan yeni müfredatımızı etkin bir şekilde uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

SİVAS'IN LGS'DEKİ BAŞARISI ARTTI

Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığınca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran'da yapılan merkezi sınav sonuçları ve Sivas'ın başarı grafiği de ele alındı. Milli Eğitim Bakanlığının politikaları doğrultusunda Sivas Valiliği himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğün hayata geçirilen MİRAS Projesi kapsamında yürütülen çalışmaların, öğrencilerin akademik başarısına önemli katkılar sağladığını belirten Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, sınava katılım sağlayan öğrencilerin başarı grafiğinde geçen yıllara oranla önemli bir artış kaydedildiğine vurgu yaptı. Sınavda tam puan alınmasının önemli olduğunu ancak asıl önemli konunun tüm öğrencilerin başarı grafiğinin artması olduğunu belirten Yener, "Maarif ailemizin ve tüm paydaşlarımızın destek ve çalışmaları ile sınava katılım sağlayan öğrencilerimizin başarılı sonuçlar alması bizleri mutlu etmiştir. Moral ve motivasyonumuzu yüksek tutarak, çocuklarımız için gecemizi gündüzümüze katmaya, emek vermeye başarılarımızı artırmaya devam edeceğiz" dedi.

Yener, LGS tercih sürecinin de etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesi gerektiğini belirterek, "Bu süreçte çocuklarımıza en iyi şekilde rehberlik etmeliyiz. Belirlediğimiz 201 noktada 17 Temmuz'a kadar öğrencilerimize LGS tercih danışmanlığı hizmeti vereceğiz." dedi.

Yener'in konuşmasının ardından diğer gündem maddelerine geçildi. Yaz döneminde okullarda dikkat edilmesi gereken hususlar ve yapılması gereken çalışmalar, 2024/2025 eğitim-öğretim yılı ön hazırlık aşamasının planlanması, beceri geliştirme kurs programı kapsamındaki kurs başvurularının artırılması, okul güvenliği/estetiği çalışmaları ve okul ziyaret modülü konu başlıklarında yürütülen ve hayata geçirilmesi planlanan çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıda, birim amirlerimiz de sorumluluk alanlarındaki konularda önemli bilgilendirmelerde bulunarak, okul/kurum müdürlerinin sorularını cevapladı.

Toplantının son bölümünde okul/kurum müdürleri görüş, öneri ve taleplerini dile getirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Sivasspor Kadroya 1 İsim Daha Ekledi

2024-06-26 10:24 - Spor

Emeklilerin Sivas'ta Ücretsiz Kalabileceği Yer Belli Oldu!

2024-06-29 09:23 - Gündem

Hızlı Trende Sefer Saatleri Değişti! Detaylar Haberimizde

2024-07-02 09:55 - Gündem

Sivas'ta Amatör Spor Kulübünden ASKF'ye Tepki! Maça Çıkmayacaklar!

2024-07-01 09:21 - Spor

Sivas'ta İptal Edilen Fuarın Yetkilisi Konuştu: 2 Bin Liralık Ürünü 200 Liraya Sattığımız İçin Şikâyet Edilmek Bizleri Üzdü

2024-06-25 12:40 - Gündem

Sivas’ta Rektörlük Yarışı Kızışıyor! O İsim “Ben de Adayım” dedi

2024-06-28 09:26 - Gündem

Sivas'ın Ateşini O Söndürecek

2024-06-27 10:56 - Gündem

Özbelsan’dan Vatandaşa Darbe!

2024-07-01 10:35 - Ekonomi

Ünlü Popçu Gökhan Akar: Sivas'ın Reklamını Daha Çok Yapmamız Lazım!

2024-06-26 11:13 - Röportajlar

Geri Dönüşümde Nakliye Krizi! İdareciler Necati Yener'e Tepkili

2024-06-26 14:10 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas’ın Gururu Oldu!

11:20 - Eğitim

Sivas’a Robotik Otomasyon Laboratuvarı

10:50 - Eğitim

Yaz Dönemini Dolu Dolu Geçirin

10:42 - Eğitim

SOSAD Başkanı Konuştu: Mesleki Eğitim Çok Önemli

09:49 - Eğitim

Sorumlulukları Çok Büyük

13:22 - Eğitim

Günün Manşetleri

Trafik Kazasına Helikopterli Müdahale

12:05 - Gündem

SCÜ Rektörlüğüne "Dilci" Aday!

11:46 - Gündem

Sivas'ta O Sendikanın Başkanı Tepki Gösterdi: Verilen Zam Kepçeyle Alınıyor! 

11:39 - Ekonomi

Sivas’ın Gururu Oldu!

11:20 - Eğitim

Muhtarlıktan Oldu Ama Hizmet Aşkı Bitmedi

11:16 - Gündem