Saadet'in Sivas Adayı: Mil­le­te Te­pe­den Bak­ma­ya­ca­ğız

Basın men­sup­la­rıy­la bir araya gelen Sa­adet Par­ti­si (SP) Sivas Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Zeki Kılıç, “Li­ya­kat, eh­li­yet, ada­let, kul hak­kı­na ri­ayet ede­ce­ğiz, adil ola­ca­ğız. İsti­şa­re­ye, da­nış­ma­ya önem ve­re­ce­ğiz. Her türlü is­raf­tan, lüks­ten kaç­ma­ya ça­lı­şa­ca­ğız" dedi.

Politika - 5 ay önce

Sevda ÇİFTÇİ Sa­adet Par­ti­si (SP) Sivas Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Zeki Kılıç, kent­te fa­ali­yet gös­te­ren basın ku­ru­luş­la­rı­nın tem­sil­ci­le­riy­le bir araya geldi.İli­miz­de fa­ali­yet gös­te­ren bir res­to­ran­da dü­zen­le­nen prog­ra­ma SP İl Baş­ka­nı Meh­met Zahit Tok­göz, Mer­kez İlçe Baş­ka­nı Rafet Özı­şık, Kadın Kol­la­rı Baş­ka­nı Mih­ri­ban Geldi’nin yanı sıra teş­ki­lat men­sup­la­rı da ka­tıl­dı.Prog­ra­mın açı­lış ko­nuş­ma­sı­nı ger­çek­leş­ti­ren SP İl Baş­ka­nı Meh­met Zahit Tok­göz, Sivas’ta se­çim­ler­den za­fer­le çı­ka­cak­la­rı­na inanç­la­rı­nın tam ol­du­ğu­nu söy­le­di. Sivas’ın tüm il­çe­le­rin­de aday çı­ka­ra­rak seç­me­ne ter­cih su­na­cak­la­rı­nı be­lir­ten Tok­göz, “İnşal­lah var gü­cü­müz­le ça­lı­şa­ca­ğız. Bu sü­reç­te en önem­li gö­rev­ler­den bi­ri­si­ni üst­le­nen Sivas Be­le­di­ye Baş­ka­nı ada­yı­mız Sivas'ımı­zın kıy­met­li, de­ğer­li bir si­ya­set­çi­si olan Zeki Kılıç Baş­ka­nı­mı­za da tek­rar te­şek­kür edi­yo­rum. Gö­re­vi­ni en ba­şa­rı­lı şe­kil­de ta­mam­la­ya­ca­ğı­na ve be­le­di­ye­mi­zi ken­di­si­nin de ifade ede­ce­ği bir zih­ni­yet de­ği­şi­miy­le yö­ne­te­ce­ği­mi­ze ina­nı­yo­rum. Siz­ler va­sı­ta­sıy­la biz­le­ri des­tek­le­yen, des­tek­le­yecek olan bütün hem­şeh­ri­le­ri­mi­ze de te­şek­kür edi­yor, say­gı­la­rı­mı su­nu­yo­rum” dedi.

Tok­göz’ün ar­dın­dan ko­nu­şan SP Sivas Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Zeki Kılıç ise gö­re­ve se­çil­me­si ha­lin­de ha­ya­ta ge­çi­re­ce­ği pro­je­ler hak­kın­da açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. Şef­faf bir yö­ne­tim an­la­yı­şı ser­gi­le­ye­rek Sivas’ın kal­kın­ma­sı­nı sağ­la­ya­cak pro­je­le­ri birer birer ha­ya­ta ge­çi­re­cek­le­ri­ni dile ge­ti­ren Kılıç, de­ği­şi­min şart ol­du­ğu­nu ifade etti.Yeni bir an­la­yış­la işe baş­la­ya­cak­la­rı­nı be­lir­ten Kılıç, “Yeni bir an­la­yış dev­ri­mi ya­pa­ca­ğız. Be­le­di­ye­ci­lik­te da­ya­na­ca­ğı­mız ana fel­se­fe bu ola­cak. Bu fel­se­fe­mi­zi kı­sa­ca özet­le­me­ye ça­lı­şa­ca­ğım. Bi­rin­ci­si halka hiz­met, Hakk'a hiz­met pren­si­biy­le ha­re­ket ede­ce­ğiz. Li­ya­kat, eh­li­yet, ada­let, kul hak­kı­na ri­ayet ede­ce­ğiz, adil ola­ca­ğız. İsti­şa­re­ye, da­nış­ma­ya önem ve­re­ce­ğiz. Her türlü is­raf­tan, lüks­ten eli­miz­den gel­di­ği kadar kaç­ma­ya ça­lı­şa­ca­ğız. Hiz­me­te alt ka­de­me­ler­den baş­la­ya­ca­ğız. Viz­yon sa­hi­bi ola­ca­ğız. Ay­rım­cı­lık yap­ma­ya­ca­ğız. Kibir, gurur ve mil­le­te te­pe­den bak­ma­ya­ca­ğız. Mü­te­va­zı ola­ca­ğız ar­ka­daş­lar. Te­va­zu bizim şi­arı­mız. İnsaf­lı ve mer­ha­met­li ola­ca­ğız. Her­ke­se eşit dav­ra­na­ca­ğız. Hiç­bir va­tan­da­şı­mı­zı ayır­ma­ya­ca­ğız. Sivas'ın ta­ma­mı­nı ku­cak­la­ya­ca­ğız. Hiç­bir ke­si­me ay­rı­ca­lık ta­nı­ma­ya­ca­ğız. Şeh­ri­mi­zi tem­sil nok­ta­sın­da çok güçlü ola­ca­ğız” dedi.

Sivas’ın tem­sil nok­ta­sın­da çok zayıf ol­du­ğu­nu be­lir­ten Kılıç, “Sivas’ımız si­ya­se­ten zayıf. Sivil top­lum ör­güt­le­ri ola­rak zayıf. An­ka­ra'da adeta esa­me­le­ri yok. Beni çok üzü­yor bu. Ger­çek­ten si­ya­set­te bir dev­rim yap­ma­mız lazım. Bu tem­sil nok­ta­sın­da ger­çek­ten dev­rim yap­ma­mız lazım. Ben ta­bir­le­ri­mi bi­linç­li kul­la­nı­yo­rum. Pi­yon­la­şan, boyun eğen değil, Cum­hur­baş­ka­nı'nın kar­şı­sın­da da ma­kam­la­rın kar­şı­sın­da da mil­le­tin kar­şı­sın­da da dik duran, hiç kim­se­den çe­kin­me­yen bir duruş ol­ma­lı. Ma­ale­sef Sivas'ımız bu nok­ta­da çok dip­ler­de. Si­ya­set ta­ma­men ayağa düş­müş. Önüne gelen mil­let­ve­ki­li olu­yor, be­le­di­ye baş­ka­nı olu­yor. Ar­ka­daş­lar her şeyin se­vi­ye­si var. Hay­ret edi­yo­rum. 50 se­ne­lik tec­rü­be­miz var, bi­ri­ki­mi­miz var, ti­ca­ri ha­ya­tı­mız var, sos­yal ha­ya­tı­mız var, va­kıf­çı­lık ha­ya­tı­mız var. Bu görev ateş­ten göm­lek. Bu yükü kal­dır­mak benim gücüm değil. En başta Allah'a sonra ku­ra­ca­ğı­mız ekibe, teş­ki­la­tı­ma gü­ve­ni­yo­rum ve siz­le­re gü­ve­ni­yo­rum. İnşal­lah on­la­rı ve siz­le­ri mah­cup et­me­ye­ce­ğiz” dedi.Sivas aşığı ol­du­ğu­nu dile ge­ti­ren Kılıç, “Sivas'tan ko­pa­ma­dım. Aile­nin hemen hemen hepsi Sivas'tan göçtü fakat benim iş yer­le­rim bu­ra­da. Sivas'ı Batı'yı gör­dük­ten sonra daha çok sev­dim. Sivas aşı­ğı­yım. Sivas'ın bütün dert­le­riy­le dert­li­yim. Çok fark­lı an­la­yı­şı­mız, kav­ra­yı­şı­mız var. İnşal­lah ba­şa­rı­lı ol­ma­ya ça­lı­şa­ca­ğız. Şehri iyi ta­nı­yo­rum. 68 ya­şın­da­yım. Hemen hemen 63 se­ne­si­nin ta­ma­mı ha­fı­zam­da. Her şe­yiy­le bi­li­yo­ruz. Tabii bizim en büyük prob­le­mi­miz sa­na­yi­leş­me­me ve is­tih­dam. Sa­na­yi nok­ta­sın­da eli­miz­de altın de­ğe­rin­de şir­ket­ler var. Bizim de şir­ke­ti­miz var. Şir­ket­çi­li­ğin ne ol­du­ğu­nu iyi bi­li­yo­ruz. Be­le­di­ye­miz­de altın de­ğe­rin­de­ki şir­ket­ler var. Be­le­di­ye­nin büt­çe­si belli. Orada bir kere ke­sin­lik­le is­ra­fı, yol­suz­lu­ğu ön­le­ye­ce­ğiz; ta­sar­ru­fa gi­de­ce­ğiz. Ta­sar­ru­fa da baş­tan baş­la­ya­ca­ğız. Ken­di­miz­den baş­la­ya­ca­ğız. Fe­da­kar­lı­ğı biz ya­pa­ca­ğız. Sa­ray­lar­da otur­ma­ya­ca­ğız biz. Saray yok bizde. Ka­pı­mız her­ke­se açık ola­cak ve şef­faf ola­ca­ğız. Hangi va­tan­daş ge­lir­se gel­sin, ‘Baş­ka­nım şu­ra­da ben sana hesap sor­mak is­ti­yo­rum’ derse ‘Buyur kar­de­şim’ di­ye­ce­ğiz. Bi­rim­le­re emir ve­re­ce­ğiz, git­sin araş­tır­sın. Bizim pa­ray­la işi­miz yok ar­ka­daş­lar. Biz bu­ra­ya ka­zan­mak için gel­dik. Biz de de­ğer­ler hi­ye­rar­şi­si var” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas'ta Kaldırım Ortasında Bariyer!

2024-02-05 11:19 - Gündem

Fatih Erbakan Sivas’a adaşını aday gösterdi

2024-02-08 09:03 - Politika

SON DAKİKA: Sivas'ta TIR Şoförü Ölü Bulundu

2024-02-07 09:25 - Asayiş

Sivas'ta İşçilere Yüzde 100 Zam

2024-02-03 10:17 - Ekonomi

Sivas'tan İstanbul'a Giden Araç Kaza Yaptı! Çok Sayıda Yaralı Var!

2024-02-02 09:32 - Asayiş

Sivas'ta Şirket İşçilerine Yüzde 150 Zam!

2024-02-06 09:40 - Ekonomi

Sivas'ın İncisi İçin Tepki Çeken Karar! Dalış Turizmine Kapatıldı!

2024-02-05 10:20 - Gündem

Sivasspor’da O İsim Takımdan Ayrıldı

2024-02-02 10:49 - Spor

Sivas’ta Bu Bariyere Tepki Yağıyor!

2024-02-07 10:25 - Gündem

Sivas Nüfusunda Sevindiren Gelişme! 15 Bin 477 Kişi Arttık

2024-02-06 10:15 - Gündem

İlgili Haberler

Murat Kurum Görevi Özhaseki'den Devraldı!

15:13 - Politika

Bakan Güler'den Provokatörlere Net Mesaj!

15:03 - Politika

Sivas'a Yeni Vali Yardımcısı Atandı

14:24 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri Olaylarının Suçunu Muhalefete Attı!

14:50 - Politika

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Anayasa Mahkemesi Başkanlığına Gitti

12:56 - Politika

Günün Manşetleri

Sivas Belediyesi’ne Çağrımız! Altınyayla'nın Haklarını Alın!

10:57 - Spor

Bülent Hoca Açıkladı! Taraftar Grupları Birleşiyor

10:49 - Spor

Sivas'ta Lunaparkta Yumruk Yumruğa Kavga!

10:32 - Asayiş

Sivas’ta İletişim Sorunu Yaşanıyor! Utanmıyor Musunuz?

10:22 - Gündem

Sivas'ta Kağıt Gibi Ezilen Otomobilden Sağ Çıktılar!

10:17 - Asayiş