?>

Zelenskiy: "Trump ile bugün görüşeceğiz"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Finlandiyalı mevkidaşı Alexander Stubb ile düzenlediği basın toplantısında, "ABD Başkanı Trump ile bugün görüşeceğiz " dedi.

Politika - 6 saat önce

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Finlandiya temaslarını sürdürüyor. Zelenskiy başkent Helsinki’deki temasları çerçevesinde Finlandiyalı Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Konuşmasının başında Rusya’nın saldırılarına başladığı 2022’den bu yana askeri ve insani yardım sağladıkları için Finlandiyalı mevkidaşına teşekkür eden Zelenskiy, "ABD Başkanı Donald Trump ile bugün görüşeceğiz. Kendisiyle sonraki adımların detaylarını ele alacağız" dedi."Saldırılar, Rusya’nın savaşı bitirmeye hazır olmadığını gösteriyor"
Zelensky, Putin'in enerji altyapısını vurmayı durdurma anlaşmasının ülke genelinde insansız hava araçlarıyla gerçekleştirdikleri saldırıların ardından "gerçeklikle çok çeliştiğini" söyledi. Zelenskiy, Rusya’nın müzakereler devam etmesine rağmen saldırılarını sürdürdüğünü vurgulayarak, "Bu saldırılar, Rusya’nın savaşı bitirmeye hazır olmadığını gösteriyor. Rusya’nın söyledikleri ve yaptıkları uyuşmuyor" dedi.

"Ukrayna kendisini Finlandiya ile aynı durumda bulmamalı"

Bir basın mensubunun Ukrayna’nın "kırmızı çizgisi" sorusunu yanıtlayan Ukraynalı lider, gelecekteki müzakerelerdeki en zor konulardan birinin toprak imtiyazlar meselesi olduğunu kaydederek "Ukrayna’nın işgal edilen topraklarının Rus toprağı olarak tanınması, kırmızı çizgimizdir. Bunu kabul etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Zelenskiy, Ukrayna’nın herhangi bir toprağı Rusya’ya verme niyetinde olmadığını dile getirdi.
Aynı soruya yanıt veren Finlandiya Cumhurbaşkanı ise, Finlandiya'nın 1940'lardaki Kış Savaşı olarak da bilinen Fin-Sovyet Savaşı ile Devam Savaşları sonrasında vermek zorunda kaldığı tavizlere atıfta bulunarak, "Ukrayna kendisini savaşlardan sonra egemenliğini ve topraklarını kaybeden Finlandiya ile aynı durumda bulmamalı" dedi."Rusya, ateşkesi şartsız kabul etmesi gerek"
Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb, "Rusya gerçekten bir barışa ulaşmak istiyorsa ABD Başkanı Donald Trump tarafından sunulan ateşkesi şartsız olarak kabul etmeli. Trump’ın teklifine yanıt vermenin sadece iki yolu var. Evet ya da hayır, ama şartsız. Ukrayna hiçbir şart öne sürmeden ateşkesi kabul etti" dedi.
"Dünyanın bir dönüm noktasında" olduğunu belirten Stubb, Ukrayna'da "adil ve sürdürülebilir bir barış" çağrısında bulundu ve bunun da Rusya'nın saldırılarına son vermesine bağlı olduğunu söyledi. Stubb, "Ukrayna barış istiyor, Finlandiya barış istiyor, Avrupa barış istiyor, ABD barış istiyor. Rusya’nın ise diğer taraftan gerçek bir barış istediğini göstermesi gerekiyor" dedi.
Finlandiya’nın Ukrayna’yı desteklemeye devam ettiğini kaydeden Finlandiya Cumhurbaşkanı, "Ukrayna, Avrupa’nın bir parçası. Ukrayna, Avrupalı. En kısa sürede Avrupa birliği ve NATO’da da birlikte olacağız" ifadesini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı, Sivas'a Yeni Atama!

2025-03-15 09:21 - Politika

Sivas Belediyesinden Çifte Standart!

2025-03-14 12:22 - Gündem

Sivas'ta miniklerden anlamlı ziyaret

2025-03-15 08:00 - Yaşam

SBTÜ’lü öğrenciler yaşadıkları sorunları iftar programında anlattı

2025-03-15 09:30 - Gündem

Sivaslılar yarın bu saatlerde dışarı çıkmayın!

2025-03-16 13:38 - Yaşam

Sivasspor’a Yazık Oldu!

2025-03-16 18:02 - Spor

Zabıta Müdürü Nuri Çayır: İlla dükkan mı kapatalım?

2025-03-17 14:33 - Gündem

Erdoğan "felaket" olarak açıklamıştı! Sivas'ta 13 bin azaldı!

2025-03-15 15:05 - Gündem

Adem Uzun’a “YÖNETMEN” dedi, “Görüntülerin Tamamını Neden Yayınlamıyorlar?” diye sordu

2025-03-18 14:05 - Gündem

Karakurt son yolculuğuna uğurlandı

2025-03-15 15:20 - Yaşam

İlgili Haberler

Adalet Bakanı Tunç: "Yargı kimseden emir ve talimat almaz''

15:43 - Politika

Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına Sivas’tan Tepki: Bu Bir Darbedir

14:25 - Politika

Soruşturma listesinde isimler belli oldu, 2 sürpriz isim var!

14:12 - Politika

Bahçeli'den İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına ilişkin açıklama

13:58 - Politika

CHP'den vatandaşlara çağrı

13:22 - Politika

Günün Manşetleri

Sivas'ta uzun aradan sonra bayram pazarı kurulacak!

15:34 - Gündem

Son nefesinizde kimi ararsınız?

15:29 - Röportajlar

Sivas'ta Gazze'ye destek konvoyu

14:53 - Yaşam

Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına Sivas’tan Tepki: Bu Bir Darbedir

14:25 - Politika

Sivas’ta gönüller dualarla, sofralar bereketle doldu

14:14 - Gündem