Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü, Klinik Psikoloji Ana Bilim Dalı’nda görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Canan Çitil Akyol, Avrupa iş birliği çerçevesinde yürütülen “CA23153 - Gençler için Dijital  Ruh Sağlığı (YouthDMH)” başlıklı COST Aksiyonu projesinde çalışma grubu üyesi olarak yer almaya hak kazandı.

GENÇLERİN RUH SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRMEYİ AMAÇLIYOR

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Komisyonu tarafından öncelikli destek grubu olarak belirlenen gençlerin ruh sağlığını iyileştirmeyi hedefleyen proje, dijital teknolojilerin bu alandaki etkisini ele alıyor. YouthDMH COST Aksiyonu, Avrupa çapında disiplinlerarası ve sektörler arası iş birliğine dayalı sürdürülebilir bir ağ oluşturmayı amaçlıyor.

Proje kapsamında, teknolojinin ruh sağlığı alanındaki olumlu etkilerinin artırılması ve olası risklerin en aza indirilmesi hedefleniyor. Bu sayede gençlerin dijital dünyada karşılaştıkları psikolojik zorluklara karşı kapsamlı çözümler geliştirilmesi planlanıyor.

Endonezyalı eğitimciler Sivas'ta Endonezyalı eğitimciler Sivas'ta

Dr. Öğr. Üyesi Canan Çitil Akyol’un dahil olduğu bu uluslararası çalışma, gençlerin dijital çağda daha sağlıklı bir psikolojik gelişim süreci geçirmelerine katkı sunmayı hedefliyor.

COST Aksiyonu Nedir?

COST Aksiyonu (COST Action), Avrupa'daki bilimsel ve teknolojik araştırmaları desteklemek amacıyla kurulan Avrupa İşbirliği Bilim ve Teknoloji (COST - European Cooperation in Science and Technology) programı kapsamında yürütülen ağ oluşturma projeleridir.

YouthDMH COST Aksiyonu Örneği

Dr. Canan Çitil Akyol’un dahil olduğu YouthDMH (Gençler için Dijital Ruh Sağlığı) gibi aksiyonlar, belirli bir soruna (örn. gençlerin dijital dünyada ruh sağlığı) yönelik çözümler üretmek için uzmanları bir araya getirir.

Editör: Bilal Hasdemir