USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kim Engelli?

Kim Engelli?

Kim Engelli?
04-12-2015 09:54
Google News


İlimiz genelindeki engelli rampaları düzensiz olduğu gibi çoğu kez de sağ olsun araç sürücülerinin buna engel olduğunu belirten Bedensel Engelliler Türkiye Bocce Şampiyonu Ferit Kahraman, ‘Sürücülerimizin araçlarını kaldırım rampaları önüne park etmesi nedeniyle kaldırımlara çıkamıyoruz. Duyarsız sürücülerimiz yüzünden biz engelliler olarak kaldırımları kullanamaz hale geldik. Bizim engellerimize duyarsız insanlar engel oluyor yani aslında engel bizde değil, onlarda’ dedi. Bir diğer bedensel engelli Gülseren Geçgin de ‘Araç sürücülerimize seslenmek istiyorum. Ben artık trafik polislerini aramaktan bıktım. Lütfen araçlarını engelli rampalarının önüne park etmesinler’ ifadelerini kullandı.

HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

Dün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü idi. İlimizde birçok kurum, kuruluş ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Engelliler Günü dolayısıyla çeşitli programlar düzenlendi. Biz bu önemli günde objektiflerimizi ilimizdeki engelli vatandaşlarımıza çevirdik. Dünya Engelliler Günü’nde ilimizde karşılaştıkları sıkıntıları onların ağzından dinledik.

Yaşadıkları sorunları gazetemizle paylaşan Bedensel Engelliler Türkiye Bocce Şampiyonu Ferit Kahraman, ilimiz genelinde engellilerin sadece önemli gün ve haftalarda hatırlandığını diğer günlerde ise unutulduğunu söyledi.

Özellikle kış aylarında adeta evlere hapsolduklarını söyleyen Kahraman, araç sürücüleri ile yaşadıkları sorunları gazetemizle paylaştı. Zaman zaman kent merkezinde işleri olduğunu belirten Kahraman, araçların engelli rampaları önüne park edilmesinden ötürü sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Vatandaşların bu konuda duyarlı davranmadığını ifade eden Kahraman, ‘Sivas’ımızda bu gibi engellerle sürekli karşılaşıyoruz. Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü… Yine bir engelli rampası ve yine bir sorun’ dedi.

İlimiz genelindeki engelli rampaları düzensiz olduğu gibi çoğu kez de sağ olsun araç sürücülerinin buna engel olduğunu belirten Kahraman, ‘Sürücülerimizin araçlarını kaldırım rampaları önüne park etmesi nedeniyle kaldırımlara çıkamıyoruz. Bu kadar duyarsız bir toplum olmamalıyız. Sadece 3 Aralık’ta ve Mayıs ayının ilk haftasında Engelliler hatırlanmamalı. Biz her zaman toplumla iç içeyiz. Bizim de çarşıda bankalarda veya diğer mağazalarda işimiz oluyor. Ama duyarsız sürücülerimiz yüzünden biz engelliler olarak kaldırımları kullanamaz hale geldik. Bizim engellerimize duyarsız insanlar engel oluyor yani aslında engel bizde değil, onlarda… Herkesin bir engelli adayı olduğunu unutuyorlar’ dedi.

Yaşadıkları zorluklarla ilgili açıklamalarda bulunan Kahraman şunları kaydetti:

‘Bizler özellikle kış aylarında neredeyse evlere mahkûm oluyoruz. Bir çay içecek olsak, istediğimiz yere gidemiyoruz. Belediyemizin sosyal tesislerine gidiyoruz. Orasının self servis olması nedeniyle orada da bir dönem sıkıntı yaşadık. Orada benim akülü aracımla gidip kendi çayımı almam mümkün değil. Ama sonrasında konuyla ilgili Belediye’ye şikâyetlerimizi bildirdik. Şuanda yardımcı olmaya çalışıyorlar. Sosyal aktiviteler bakımından birçok şeyden mahrum oluyoruz. Örneğin ilimizdeki hangi sinemada engelli girişi var. Biz de birçok şey yapmak istiyoruz. Ama her defasında önümüzde engellerle karşılaşıyoruz. Bizler sadece Engelliler Günlerinde hatırlanıyoruz.’

Bir diğer bedensel engelli vatandaşımız Gülseren Geçgin de, ‘Maalesef yine her zaman olduğu gibi önümüze engeller çıkıyor. Şuanda kaldırımdan geçemiyorum. Trafik yoğunluğu nedeniyle yoldan da gidemiyorum’ dedi.

Artık kaldırımları kullanamaz hale geldiklerini belirten Geçgin, ‘Özellikle araç sürücülerimize seslenmek istiyorum. Ben artık trafik polislerini aramaktan bıktım. Lütfen araçlarını engelli rampalarının önüne park etmesinler. Özellikle Öğretmenler Parkı’nın önündeki engelli rampasıyla Atatürk Caddesi üzerindeki engelli rampalarında her zaman sıkıntı yaşıyoruz. Bu gibi konularda emniyet güçlerimizin de biraz daha duyarlı davranmalarını istiyoruz’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!