USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Engellilerimiz Evlerinde Hapis?

?Engellilerimiz Evlerinde Hapis?

?Engellilerimiz Evlerinde Hapis?
04-12-2015 09:55
Google News


ERSAN ARSLAN

Sivas’ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi. Sivas Engelliler Derneği tarafından düzenlenen programa 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği (ÜNİFEB) Cumhuriyet Üniversitesi üyeleri ve Dost Eli Derneği destek verdi. Kent Merkezindeki Fasıl Kafe’de düzenlenen programa, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Sivas’ta misafir edilen zihinsel engelli çocuklar ve aileleri katıldı.

‘ENGELLİLERİMİZ

EVLERİNDE HAPİS’

Sivas Engelliler Derneği Başkanı Mehmet İmre, programda yaptığı konuşmada, engelli bireylerin sosyal hayata yeterince adapte olamadığını söyledi. Kentte 20 bin civarında engelli yaşadığını ancak, sokaklara bakıldığında hiçbir engelliye rastlanmadığını belirten İmre, ‘Engellilerimiz evlerinde hapis’ dedi. İmre, bu nedenle engellilerin sosyal hayatın içerisinde yer almalarını sağlayacak çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Sivas Engelliler Derneği olarak engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek, engelli bireylerle ilgili farkındalık oluşturmak için bu programı organize ettiklerini belirten İmre, şu şekilde konuştu:

‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla dernek olarak bir farkındalık oluşturmak istedik. Kırsal kesimde yaşayan 20 zihinsel engelli çocuğumuzu alarak Sivas’ımızda güzel bir gün yaşatmak istedik. İl merkezinde yaşayan engellilerimiz bazı olanaklardan çok güzel faydalanıyor ama kırsal kesimde yaşayan engelli çocuklarımız birçok şeyden mahrum kalıyor. Biz, dernek olarak böyle bir farkındalığı oluşturmak istedik. Artık STK’ların kendini geliştirmesi, ileriye dönük planlar yapması gerekmektedir. Bir tekerlekli sandalyeyi bir engelliye verip evine hapsetmek, dört duvar arasında o engelliyi bırakmak çok yanlış bir şey. Engellilerimizin sosyal hayatın içerisinde olması lazım… ‘Sivas’ta 20 bin tane engelli yaşıyor’ diyoruz ama sokağa baktığımızda hiçbir engelliyi göremiyoruz. Çünkü bu engellilerimiz evlerinde hapis,  sosyal hayata katılamıyor. Sosyal faaliyetlerden faydalanamıyor. Biz dernek olarak engellilerimizi sosyal hayata adapte etmek ve dışarıya çıkarmak için çalışmalar yapmaktayız. Bugün de bir farkındalık programı düzenledik. Engelli çocuklarımızla birlikte kahvaltı yapıyoruz. Valimiz ve belediye başkanımızı ziyaret edeceğiz, bu çocuklarımızla sinemaya gideceğiz. Gün içerisinde çeşitli etkinliklerimiz olacak.’

‘ÜNİFEB OLARAK

ENGELLİLERİMİZİN

YANINDAYIZ’

1907 ÜNİFEB Cumhuriyet Üniversitesi sorumlusu Hakan Ece ise Sivas Engelliler Derneği’nin bu organizasyonuna katkı sağlayarak, toplumda engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

ÜNİFEB olarak engellilerin yanında olduklarını belirten Ece, ‘Biz Cumhuriyet Üniversitesi 1907 ÜNİFEB olarak buradayız. Bizim, taraftar grubu olduğumuz gibi sivil toplum örgütü yanımız da var. Bir sivil toplum örgütü olarak biz böyle önemli günlerde bu tür organizasyonlara dâhil oluyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde başkanımızın da belirttiği sıkıntılarla ilgili farkındalık oluşturmak için böyle bir organizasyona ortak olduk. Ben Dernek yönetimine ve burada bulunan ÜNİFEB üyelerine teşekkür ediyorum. Gönül ister ki bütün sivil toplum örgütleri bu tür organizasyonlara imza atsın.’ Dedi.

‘ENGELLİREMİZİNİN

YANINDA OLMAK

ONLARI BAŞARIYA GÖTÜRÜR’

Dost Eli Derneği Başkanı Hüseyin Akpolat ise organizasyonu düzenleyen Sivas Engeliler Derneği ve organizasyona katkı sağlayan ÜNİFEB üyesi öğrencilere teşekkür etti.

Engellilere verilen desteğin çok önemli olduğun belirten Akpolat, bu desteğin engellileri başarıya götürdüğünü belirtti. Akpolat; ‘Gerek Türkiye’de gerekse dünyanın her bir köşesinde bulunan engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum. Bizlere bu güzel ortamı yaşatan engelliler dernek başkanımıza teşekkür ediyor, bu organizasyona katkıda bulunan ÜNİFEB üyesi öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyorum. Engellilerimizin ve onların yaşadığı sorunların farkında olmamız lazım. Onların yüklerini azaltmamız gerektiğine inanıyorum. Bu engelli kardeşlerimizin bütün çalışmalarında yanlarında olmak onları başarıya götürür. Bir Âşık Veysel’i düşünün. Bugün dünyaya nam salmış bir ozanımız. O da engelliydi. Dost Eli Derneği olarak bu engelli kardeşlerimize destek olmaktan, katkı sunmaktan mutluluk duyuyorum.’ İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ÜNİFEB üyesi öğrenciler, engelli çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti. Öğrenciler daha sonra yakından ilgilendikleri engelli çocuklarla birlikte kahvaltı yaparak keyifli bir gün geçirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!