USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas´ta Şeb-İ Arus Düzenlenecek

Sivas´ta Şeb-İ Arus Düzenlenecek

Sivas´ta Şeb-İ Arus Düzenlenecek
07-12-2015 12:26
Google News


MUSTAFA IŞIK

Sivas’ta Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla Şeb-i Arus Anma Programı düzenlenecek. Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği tarafından düzenlenecek program 7 Aralık Pazartesi günü saat:19.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Program hakkında bilgi veren Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği Başkanı Şemsi Yılmaz Susamış, ‘Hz. Mevlana’nın 742. ölüm yıldönümü münasebetiyle vuslat gecesi düzenleyeceğiz. Programımızı 7 Aralık saat:19.30’da icra edeceğiz. Bütün Sivaslıları programımıza bekliyoruz. Bu 8’inci programımız olacak. Programımızda konuşmaların ardından tasavvuf musikisi, Hz. Mevlana’nın hayatından kesitler ve ardından sema programı gerçekleştireceğiz.’ Dedi.

SUSAMIŞ, SEMA EKİBİNİN

BAŞINDA YER ALACAK…

68 yıldır semazenlik yapan ve Postnişin unvanını taşıyan Dernek Başkanı Şemsi Yılmaz Susamış, 7 Aralık’taki programda da sema ekibinin başında yer alacağını söyledi. Susamış; ‘Ben 68 senelik semazen ve postnişinim. Türkiye’de 8-9 tane postnişin var ve bunlardan bir tanesi de benim. Postnişin, Hz. Mevlana’nın postunu temsil eden sembolik kişi olarak tecelli etmiştir. Bunun beratı şerifi de Hz. Mevlana’nın torunlarından Celaleddin Çelebi’nin oğlu Faruk Hendem Çelebi verir. Ondan başkası bu beratı veremez. Bu beratı şerifi ve icazetnameyi 1976’da aldım. 1998’de de yazılı olarak aldım. Bu şekilde postnişin olarak grubun başında ben görev yapacağım. Semazen ekibi tamamen bizim kendi talebelerimizden oluşuyor.’ İfadelerini kullandı.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!