USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çocuk Oyun Kütüphanesi´nin Açılışı Yapıldı

Çocuk Oyun Kütüphanesi´nin Açılışı Yapıldı

Çocuk Oyun Kütüphanesi´nin Açılışı Yapıldı
16-12-2015 10:16
Google News


Açılışta konuşan Sivas Valisi Âlim Barut, ‘İl Özel İdaresi ile ORAN Kalkınma Ajansı’nın birlikte gerçekleştirdikleri bu projede geleceğin teminatı olan çocuklarımızın iyi yetiştirilmesi her yönden eğitimli olarak hayata başlamaları için biz ebeveynlere bir takım görevler düşmektedir. Çocuk Oyun kütüphanesinin yapılmasında emeği geçen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve tüm personeline, katkısı olan ORAN Kalkınma Ajansı’na ve buradan faydalanacak olan tüm çocuklarımıza teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve Sivas İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Çocuk Oyun Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Eski halıcılık okulu olarak kullanılan metruk binada İl Özel İdaresi eliyle yaptırılan Çocuk Oyun Merkezi’nin açılışına Sivas Valisi Âlim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanvekili Erdal Karaca, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşçı ile diğer kurum yetkilileri katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Sivas Valisi Âlim Barut, ‘İl Özel İdaremiz ile ORAN Kalkınma Ajansı’nın birlikte gerçekleştirdikleri bu projede geleceğin teminatı olan çocuklarımızın iyi yetiştirilmesi her yönden eğitimli olarak hayata başlamaları için biz ebeveynlere bir takım görevler düşmektedir’ dedi.

Çocukların iyi yetişmeleri için çaba göstermeli, onları geleceğe hazırlaması gerektiğini belirten Vali Barut, ‘21. Yüzyılda her alanda başarılı olmak, toplumlar arasında söz sahibi olmak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek için en iyi şartlarda kaliteli eğitim almış, güven içerisinde yarınlara hazırlanan, kendilerini iyi yetiştiren ve hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde bilgili, donanımlı, bilgi ve teknolojilere açık, okuyan kendi başına karar verebilen dürüst, çalışkan ve başarılı çocuklar yetiştirmek ve her alanda onları desteklemek zorundayız’ ifadelerini kullandı.

Vali Barut şunları kaydetti:

‘Günümüz bilgisayar çağında çocukların en yakın arkadaşı sanal dünyadır. Elbette ki bilgiye ulaşmak çok önemli fakat bilgisayar eğitimi, küçük yaşlarda değil, daha ileriki yaşlarda verilmeye çalışılmalıdır. Bilgisayar başına oturan çocuk eğer yeterli bir eğitim almamışsa, kendisine hiçbir faydası olmayan oyun sitelerine kayıyor ve yanlış yönlere gidiyor. Bu nedenle bilgide önce eğitim daha önemli. Çocuklarımızı bu ortamdan kurtarmak, gerçek dünyayla iletişimlerini koparmamak ve tüm oyun kütüphanelerine ulaşarak, bu ihtiyacı gidermek esastır. İşte bizlerde buralarda çocuklarımızın erken yaşlarda kütüphane alışkanlığı edinmeleri, aileleriyle iletişim kurarak okuma alışkanlığı, oyun sevgisi ve öğrenmeleri, sosyal alanda beceri kazanmaları, topluma katılımları ve katkıda bulunmaları amacıyla çeşitli oyun alanları içinde bu hizmetin sunulması amaçlanmıştır. Çocuklarımızın zihinlerini doyurduğumuz kadar ruhlarını da beslemeliyiz. Bu aktiviteler çocuklarımızın ruh sağlığını etkileyecek ve ciddi anlamda katkıda bulunacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Çocuk Oyun kütüphanesinin yapılmasında emeği geçen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve tüm personeline, katkısı olan ORAN Kalkınma Ajansı’na ve buradan faydalanacak olan tüm çocuklarımıza teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ise ‘İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Çocuk Oyun Kütüphanesi’nin ilimize ve çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu projenin hayata geçirilmesinde büyük emekleri olan başta Sivas Valimiz Âlim Barut olmak üzere İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan’a, valilik ve özel idare personeline ve ORAN’a teşekkür ediyoruz’ dedi.

Özel İdare’nin kırsalın yanı sıra şehir merkezinde de önemli hizmetlere imza attığını belirten Bilgin, ‘İl Özel İdaremiz kırsaldaki çalışmalarının yanı sıra kendi görev alanlarına giren şehrin bazı bölgelerinde sosyal yatırımlarla, sosyal projelerle Belediyemizle birlikte yaşanılabilir bir şehir meydana getirmek üzere çalışmalarını sürdürüyorlar. İnşallah bu tip projeler merkezi hükümetimizin de desteğiyle devam edecek. Sivas’ta devam eden ve tamamlanan projeleri bir bir bitirerek, hizmete açacağız. İnşallah önümüzdeki süreçte kültür merkezimizin de temelini atacağız. Bu proje özel bir proje. Bu projemizin Sivas’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum’ şeklinde konuştu.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise yaptığı konuşmada Çocuk Oyun Kütüphanesiyle ilgili bilgi verdi. Merkezin içeriğiyle ilgili bilgiler veren Ayhan, ‘Sivas İl Özel İdaresi yol, su, alt yapı, okul, emniyet hizmetleri, turizm, kültür her konuda çalışmalarını sürdürüyor. Özel İdare olarak ilk kez böyle sosyal amaçlı, ilk defa çocuklara yönelik bir hizmet gerçekleştiriyoruz. Bu nereden zuhur etti? Burası eskiden metruk ve atıl bir binaydı. Binayı gezdiğimizde herkes nasıl hayırlı bir hizmet yaptığımıza şahit olacak’ dedi.

Ayhan, ‘Burası öğrencilerimizin yoğun olduğu bir bölge. Burada tarihi bir bina var. Birçok hassasiyeti de bir arada gözeterek, kütlesel anlamda küçük bir bina ama zemin anlamında otoparkına varana kadar birçok sosyal amaçlı ve çocuklarımıza yönelik bir proje gerçekleştirdik. Burada bazı eksikliklerimiz de var. Çocuk Oyuncak Müzesi, sosyal etkinlikler, okuma etkinlikleri, kum havuzları, çocuk oyuncak tamirhaneleri bazı sosyal yönleriyle beraber daha da güçlendireceğiz. İlk kez soğuk Sivas memleketinde bir komplike anlamında 3 bin 800 metrekare alanda buz pistinden 8D sinemasına, dinlenme alanlarından çarpışan araçlara kadar tamamen çocuklarımızın dünyasına hitap eden ama bunları uzman bir danışman da alarak biraz daha çocuklarımızı eğitsel anlamda hiçbir şekilde sıkıntıya sokmadan sağlıklı bir nesil yetiştirmek için daha titizlikle dikkat edeceğiz. Belki kamuoyu Sivas İl Özel İdaresi özel sektör odaklı bir projeyi neden yaptı diyor olabilir. Bu proje ticari anlamda değil, tamamen sosyal anlamda hayata geçirildi. Özel İdare bünyesindeki Buruciye A.Ş tarafından işletilecektir. Hiçbir şekilde kar kaygısı olmadan, zarar da etmeden mütevazı bir şekilde işleteceğiz. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

Çocuk Oyun Kütüphanesi’nin yapımında finans desteği sağlayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşçı da, ‘Bu tip projeler gerçekten de çok önemli. Sivas ilimiz merkezinde yaklaşık 320 bin nüfusumuz var. Bu nüfusun 213 binini 18 yaş altı çocuklarımız oluşturuyor. Bu nüfusun 160 bini 14 yaş altı çocuklarımız, yani projemizin hedef kitlesi. Bu açıdan baktığımız zaman projenin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bunun dışında aslında projemizin asıl sahibi Sivas Valiliği ve İl Özel İdaresidir. Bizim ajans olarak yaptığımız destek gerçekten çok cüzi bir miktar. Fakat önümüzdeki dönemde 2016 yılında sosyal alt yapıla olan desteklerimiz devam edecektir. Ben projede emeği geçenlere çok teşekkür ediyor, Sivas halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’ dedi.

Konuşmaların ardından il protokolünün katımlıyla Çocuk Oyun Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Vali Âlim Barut ile beraberindeki protokol üyeleri Çocuk Oyun Kütüphanesi’ni gezerek, yetkililerden bilgi aldılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!