USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şehide Hüzünlü Anma Programı

Şehide Hüzünlü Anma Programı

Şehide Hüzünlü Anma Programı
09-01-2016 13:23
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Şırnak’ta 1994 yılında şehit olan Kıdemli Üsteğmen Sivaslı Cemalettin Yılmaz için, Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde şahadet ve mevlit programı düzenlendi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen anma programına Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Piyade Yarbay Özgür Maksut Aydın, şehidin annesi ve babası, okul öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Gerçekleştirilen anma programı okul temsilcisi Rabia Aktaş’ın şehidin özgeçmişini okuması ile başladı.

OKUL MÜDÜRÜ BAŞ: ‘GAZİMİZ VE ŞEHİDİMİZ

BÜYÜK BİR PROJEYE KARŞI MÜCADELE VERMEKTE’

Programda açılış konuşması yapan Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Nurullah Baş, şehit olan Cemalettin Yılmaz için toplandıklarını ifade ederek; ‘Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde şehitliklerde elbiseler dahi çıkarılmadan, bilinmeyen yerlerde kefensiz ve bazılarının da mezar taşı olmadan ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde olan yatan kahraman şehitlerimizi, ülkemizin esenliğini, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için canlarını feda eden yüreği pek şehitlerimizi, hak ve menfaatlerimizi koruma uğruna görev yaparken ülkemizin çeşitli yerlerinde hain saldırılara maruz kalan şehitlerimizi ve özellikle Cemalettin Yılmaz beyefendiyi anmak için toplandık. Ülkemizin bulunduğu coğrafya bedeli oldukça yüksek bir şekilde elde edilmiş ve bu coğrafyada daimi kalmak için ağır bedeller ödemek durumunda kalmışsız. Ülkemizin bulunduğu bölgede 100 yıl önceki projeler yeniden yürürlüğe konulmuş ve sınırlar yeniden çizilmek istendiği için bölgemiz ateş çemberine sürüklenmek istenmektedir. Bu büyük ölçekte hain projelere yıllardır mücadele etmekte ve şehitler vermekteyiz. Her gazimiz ve şehidimiz büyük bir projeye karşı mücadele vermekte ve düşmanların şekil değiştirmiş yeni tiplerine karşı mücadele etmektedirler’ dedi.

‘GÜZEL VE GÜNEŞLİ GÜNLER GELECEKTİR’

Müdür Baş, savaşın olmadığı, barış ve kardeşliğin olduğu bir ülke istediklerini söyleyerek; ‘Şehidimiz Cemalettin Yılmaz komutanımızı 1994 yılının 8 Ocağında hainler tarafından şehit edildiği ve hakka yürüdüğü, bugünde ülkemize ve Sivas’ımıza kor düşmüştür. Bizler Cemalettin’imizin isminin verildiği okulda yeni Cemalettinler yetiştirmekteyiz. Her gün duyduğumuz şehit haberleriyle derinden sarsılıyor ve kahroluyoruz. Temennimiz savaşın olmadığı, barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde tek bilek olduğumuz bir Türkiye’dir. Umarım güzel ve güneşli günler gelecektir’ diye konuştu.

BAŞKAN MUSTAFA HIZAL: ‘BİZİM AZİZ VATANIMIZ

MÜBAREKTİR. CANIMIZ KADAR KIYMETLİDİR’

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal ise, vatanın canları kadar kıymetli olduğunun altını çizerek; ‘Bugün burada şehidimiz Jandarma Kıdemli Üsteğmen Cemalettin Yılmaz kardeşimizin şahadetinin yıl dönümünü sizlerle birlikte olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Vatan olması için uğrunda can verilmesi ve kan dökülmesi gerekir’ dedi. Hızal, ‘Anadolu toprakları bir vatandır. Aziz milletimizin mübarek vatanıdır. Uğrunda yüz binlerce şehit verilmiştir. Bir o kadar da gazilerimiz vardır. Ecdadımız vatan sevgisini iman parçası gibi görmüştür. Vatana hizmeti ibadet saymıştır. Vatan, bayrak, sancak bize emanettir. Ezan, kuran ve İslam bize emanettir. Emanete sahip çıkmak, hakkını vermek siz değerleri gençlerimize ve bizlere düşen ulvi bir görevdir. Bizim aziz vatanımız mübarektir. Canımız kadar kıymetlidir. Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da İstiklal savaşında kanlarını veren yüz binlerce şüheda bu topraklar üzerinde yatmaktadır. Vatanın kıymetini vatan mihnetinde mahrum olanlara sormak lazımdır.  Ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu mücadeleye iştirak eden kahramanlarımızı, onun her daim destekçisi olan aziz Türk ulusumuzu, vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetler yâd ediyoruz’ ifadelerini kullandı.

MÜDÜR ALTINSOY: ‘ALLAH HİÇ KİMSEYİ

VATANSIZ BIRAKMASIN’

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da, vatanın önemine değinerek; ‘Bugün burada çok duygu yüklü bir ortamdayız. Konuşulacak çok şey var. Zaman zaman duygulanıyoruz, hüzünleniyoruz ama ortada gerçekler var. Ben şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehidimizi bir kere daha hatırlamanın, gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler devlet olarak elimizden geldiği kadar şehitlerimizi gerek Genel Kurmay Başkanlığımız, gerek devletimiz ve gerekse valiliğimiz tarafından isimleri yaşatmak için çeşitli şekillerde formüller bulmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede okulumuza 2 yıl önce şehidimizin ismi verildi. Ben bundan tabii ki gurur duyuyorum. Vatan uğruna ölmek bizim için en önemli değerlerden birisidir. Allah hiç kimseyi vatansız bırakmasın’ ifadelerini kullandı.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Konuşmalar esnasında şehidin annesi, babası, okul öğretmenleri ve öğrencileri duygulu anlar yaşadılar. Zaman zaman katılımcıların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

ŞİİR VE SİNEVİZYON GÖSTERİMİ YAPILDI

Konuşmaların ardından şehit ile ilgili kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından okul öğrencileri şiir okudular. Programında sonunda tüm şehitler için dua edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!