USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?IPARD 2 İlimiz İçin Hayırlı Olsun?

?IPARD 2 İlimiz İçin Hayırlı Olsun?

?IPARD 2 İlimiz İçin Hayırlı Olsun?
12-01-2016 16:47
Google News


Törende konuşma yapan ve TKDK Sivas İl koordinatörlüğüne yeni atanan Muhammet Ali Genç, 2020 yılına kadar uygulanacak olan IPARD 2 programının ilk çağrısını, 18 Aralık 2015 tarihinde başlattıklarını söyledi. Genç, ‘Hedefimiz, 2020 yılına kadar sürecek bu yeni dönem ile kırsalda daha kaliteli, daha modern, daha fazla istihdamlar yaratan sürdürülebilir projeleri hayata geçirmektir. Ülkemiz ve ilimiz için, hayırlı olmasını temenni ediyorum’ dedi

SERCAN ÇETİNEL

Tarım ve Kursal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas İl Koordinatörlüğü IPARD 2 tanıtım programı düzenledi.

Programa Vali Yardımcısı Mehmet Şerif Olçaş, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Sivas Ziraat odası Başkanı Hacı Çetindağ, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ve İl Genel Meclis Üyesi Murat Toraman katıldı.

Programda, TKDK Sivas İl Koordinatörlüğü görevine yeni atanan Muhammet Ali Genç, yapmış olduğu konuşmasında TKDK Sivas Koordinatörlüğü olarak yapılan yatırımlara ve IPARD 2 hakkında önemli açıklamalara yer verdi.

İlk olarak 2011 yılından bu yana il koordinatörlüğü olarak yapmış oldukları yatırımlara değinen Genç, şunları kaydetti:

 ‘2011 yılından itibaren uyguladığımız hibe programı ile Sivas’ta 572 yatırımcımızla sözleşme imzaladık. Bu 572 projenin, yatırım tutarı 213 milyon liradır, TKDK Sivas il Koordinatörlüğü, bu 213 milyon liranın, 81 milyon lirasını yatırımcılara hibe olarak vermiştir. Ayrıca 15. başvuru çağrı kapsamında incelemesi tamamlanan, sözleşme işlemleri devam eden 25 projemiz bulunmakta olup, bu 25 projenin toplam yatırım tutarı 70 milyon TL, hibe tutarı 41 milyon TL olacaktır. Sivas’ta bu yatırımların hayata geçmesinde, TKDK Sivas il Koordinatörlüğüne destek veren kamu kurum ve kuruluşlarına da buradan teşekkür ediyorum.

Çok şükür IPARD programı kapsamında, ülkemiz için ayrılan yaklaşık 1 milyar avroluk fonun tamamı, 42 ilimiz tarafından kullanılmıştır, burada altını önemle çizmek istediğim bir husus var ki, Sivas bu fonların kullanımında, 42 il içerisinde, hem proje uygulatmada, hem de hibe kullandırmada, ilk 3 il içerisinde yer almıştır. Buradan Sivas’ta bu fonların etkili bir biçimde kullanılmasında emeği geçen, tüm il koordinatörlüğü personeline teşekkür ediyorum’

IPARD 2 programı için 18 Aralık 2015 tarihi itibariyle il çağrısına başladıklarını belirten Genç, yeni bir dönemin başlangıcına girdiklerine ve daha fazla istihdam yaratan projeleri hayata geçirmeyi amaç edindikleri vurguladı.

Genç şöyle devam etti:

‘Kurumumuz 2020 yılına kadar uygulanacak olan, IPARD 2 programının ilk çağrısına, 18 Aralık 2015 tarihinde çıkmış bulunmaktadır. Ülkemiz ve ilimiz için, hayırlı olmasını temenni ediyorum.

18 Aralık’ta çıkılan çağrı ilanı ile IPARD 2 programı olarak adlandırdığımız, yeni bir döneme başlıyoruz. Hedefimiz, 2020 yılına kadar sürecek bu yeni dönem ile kırsalda daha kaliteli, daha modern, daha fazla istihdamlar yaratan, sürdürülebilir projeleri hayata geçirmektir.

IPARD 2 programı ile Avrupa birliği komisyonu tarafından, 42 ilimiz için, yaklaşık 1 milyar 30 milyon avroluk, yeni bir bütçe serbest bırakılmıştır. Sivas il koordinatörlüğü olarak, bizim 2020 hedefimiz, fonların kulamı açısından, 42 il içerisinde yine ve yeniden ilk üç il arasında yer almaktadır, bu hedefe ulaşmak için, şahsım ve il koordinatörlüğümüzdeki arkadaşlarım, çalışmalarımıza ara vermeden, devam etmeye kararlıyız.’

IPARD 2 programının hangi alanlara destek verdiğini açıklayan Genç, ayrıca yapılacak olan yatırımlara yüzde 70’e varan oranlarda hibe desteği vereceklerini vurgulayarak şöyle devam etti:

‘IPARD 2 programı ile ilimiz için destek verilecek başlıklara, kısaca değinerek sözlerimi tamamlayacağım. IPARD 2 programı ile IPARD 1 programının çerçevesi genişlemiş ve yeni başlıklar programa eklenmiştir. Sivas il koordinatörlüğü olarak, IPARD 2 programı ile ilave olarak, manda yetiştiriciliği, kaz yetiştiriciliği, yumurta tavukçuluğu, mantar yetiştiriciliği ve en önemlisi alternatif enerji üretimine yönelik yapılacak olan yatırımlara yüzde 70’e varan hibe destekleri sağlanacaktır.

Son olarak, buradan tüm yatırımcılarımızın, IPARD II programının sunmuş olduğu fırsatları, ilimiz ve ülkemiz için, en iyi şekilde değerlendirmelerini temenni ediyor, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor, katılımlarınız için teşekkür ediyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!