USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Memnun Değilse Gidebilir?

?Memnun Değilse Gidebilir?

?Memnun Değilse Gidebilir?
22-01-2016 09:54
Google News


Otyakmaz; ‘Yekta’nın gerekli şeyleri yapması lazım ve bu camiadan da memnun değilse de otururuz, konuşuruz ayrılır gider. Biz kendisinin bu hal ve hareketlerinden memnun olmadığımızı söyleyeceğim. Bu affedilir bir şey değil’ dedi

OĞUZHAN SARZEP

Medicana Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Yekta Kurtuluş’un sosyal medya hesaplarındaki Galatasaray forması ile ilgili, ‘Taraftarlarımız da haklı. Kendi formasını giydiği futbolcudan en azından saygı bekler. Bu saygısızca bir hareket, hiçe saymaktır bu ve en basit itibariyle ayıptır yani’ dedi.

Sivas’taki yerel televizyon kanalından spor yorumcusu Mustafa Ateş’in sunduğu Sporaktif programına canlı yayına bağlanana kulüp başkanı Otyakmaz, Yekta Kurtuluş’un sosyal medya hesabı, hakem hataları, takıma yeni gelen transferlerin süreci ve hafta sonu oynanacak Eskişehirspor maçı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

‘SANTRAFOR KONUSUNDA TALİHSİZLİK YAŞADIK’

Başkan Otyakmaz, ligin ilk yarısında santrafor konusunda talihsizlik yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi;

‘Batuhan’ın artık disiplinsiz hareketleri takımın dengesini daha da bozmaması adına ona izin verdik. Eneramo’nun bize ilerleyen dönemde faydası olacak diye düşünüyorduk. Bu arada Baralles’in sakatlanması onu biran önce formayı giymeye zorladı fakat Eneramo’nun performans açısından takımdan gitmedi. Ben bir futbolcunun performans açısından gönderilmesi taraftarı değilim. Onun performansını artırmamız gerekiyordu fakat yarım yamalak oynadığı dönemde bir operasyon geçirdi. Bu operasyon benim çok fazla canımı sıktı ve böylece 2. yarıda birlikte hareket etmemeye karar verdik.’

‘HAYAT MEMAT MESELESİ OLAN MAÇLAR OYNAYACAĞIZ’

Ligin 2. Yarısının kendileri için büyük önem arzu ettiğini ve buna göre transferler yaptıklarını vurgulayan Otyakmaz; ‘Santraforda boşluk olunca 2 veya 3 tane transfer yapmamız gerekiyordu. Geçtiğimiz yıllarda da takıma davet ettiğimiz fakat bir türlü anlaşamadığımız hemşerimiz Hasan Kabze’yi davet ettik görüşmeye ve bu görüşmede de anlaştık. 2. yarı gerçekten çok önemli karşılaşmalar oynayacağız. Bizim için hayat memat meselesi olan karşılaşmalar oynayacağız. Hasan’ın hemşerimiz olmasından,  tecrübesinden ve enerjisinden faydalanmak istiyoruz. Ondan dolayı Hasan’la sözleşme imzaladık. Ve uzun zamandır da santrafor arayışımız devam ediyordu, hocamızın raporu doğrultusunda David Texeira ile de anlaşma imzaladık’ dedi.

 ‘TRANSFERLERDEN EN UFAK ŞÜPHEMİZ YOK’

Takıma yeni dahil olan transferlere güvendiğinin altını çizen Otyakmaz; ‘Daha önceden kendisini takip ettiğimiz ve sürekli izlediğimiz, daha öncede ismi bizimle birlikte anılmıştı Etzaz Hussain’in. Sözleşme imzaladık. Hemen transfer dönemi başladığında görüşmeye başlayıp, kadromuza kattık. Eksik antrenmanı vardı ve bu haftada antrenmanlara başladı ve geçen maçta da gayet güzel oynadı. Ben Hussain’in çok faydalı olabileceğini düşünüyorum. Bir transfer daha yapmamız gerekiyordu. Bu yapacağımız transferinde yine hocamızın tavsiyesi ile Joan Oumari ile de sözleşme imzaladık. Burada tabii ki bir uyum süreci söz konusu var. Transferlerimizin takıma katkısı olacağından en ufak bir şüphemiz yok. İnşallah bu yeni transferlerimizin bahtları açık olur ve takımımıza gerekli katkıyı sunarlar’ dedi.

‘GELİYORLAR ÖZÜR DİLİYORLAR AMA AYNI HATAYI YAPIYORLAR’

Hakemlerden dolayı ligin ilk haftalarının sonlarına doğru canlarının yandığını vurgulayan Mecnun Otyakmaz;

‘Bu sene çok sıkıntılı bir süreç var. Artık bu yapılan hatalarda, sezon başında pek aleyhimize hata yapılmadı ama ilk yarının sonlarına doğru bizim artık tahammül sınırlarımızı aşacak hatalar yapılıyor. Geçtiğimiz dönemlerde de bu tür üst düzey hakemler hata yaptıklarında bize genç hakemler verin bunu sineye çekmek daha kolay oluyor diyorduk ama bu sene maalesef hem Mete Kalkavan’dan, hem Alper Ulusoy’dan, hem Ali Palabıyık’tan, sonuca etki edecek hakem hatalarıyla karşı karşıya kaldık. Tecrübeli hakemlerden de özellikle büyük maçlarda, özellikle deplasmanlarda inanılmaz derecede oyunun kaderine etki edecek hatalar söz konusu oluyor. Bu hatalar öyle hatalar oluyor ki insanın kalbine kurt düşüyor. İstanbul takımlarıyla oynayacağımız bütün karşılaşmalara öncede 0 yazıyoruz. Puan almamız mümkün değil. Galatasaray karşılaşması da bizim 0 yazdığımız maçlardan bir tanesi. Rıza hoca da bu konuda muzdarip, neticede adaletsizliğin üzerine adalet kuramazsınız ve biz bu konuda üzüldük. Hakemlerin tribün etkilerine kanmamaları gerekiyor. Bunlar artık hata olmaktan uzak kasıt’a doğru gidiyor. Hakemlerle uçaklarda karşılaşıyoruz. Hepsi geliyorlar özür diliyorlar ama yine diğer maçta aynı hatalar yapılıyor’ ifadelerini kullandı.

‘HERKES KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİN’

Yabancı hakem konusuna değinen başkan Otyakmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

‘Bu yabancı hakem tartışmasına federasyonumuz, hemen aşırı tepki gösteriyor. Sanki bir vatan hainliği gibi yorumlanıyor. O tip söylemler yapılıyor ama artık sanıyorum bununda tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Bu yabancı hakemlerin bazı kritik maçlarda görev almasını düşünüyorum. Gerekirse yabancı hakem de getirelim de herkes kendine çeki düzen versin.’

‘MEMNUN DEĞİLSE DE OTURURUZ, KONUŞURUZ AYRILIR GİDER’

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Yekta Kurtuluş’un sosyal medyadaki Galatasaray’lı fotoğrafının afferdilir bir yanı olmadığını dile getiren ve isterse takımdan ayrılabileceğini söyleyen Otyakmaz; ‘Bu futbolcunun yeterince profesyonel olmadığını gösteriyor. Ayrıldığı camiadan etkisinde kalıp yeni camiasına hizmet veremeyecekse, bu camiaya saygı duymayacaksa bu transferi gerçekleştirmemesi lazımdı. Bizde bunu büyük ümitlerle hiçbir pazarlık yapmadan ihtiyacı olduğumuzu düşünerek kendisini transfer ettik. Ama ilk yarı itibariyle kendisinden gerekli verimi alamadık. Futbolcunun düşüş dönemleri olur ama bunu tekrar ayağa kaldırmak teknik heyetin ve yönetimin işidir. Ama bu tip şeyler taraftar arasında da, kulüp camiası arasında da büyük problemlere yol açar. Ben yine taraftarlarımızın vasıtasıyla geçtiğimiz günlerde bu konudan haberdar oldum. Cuma günü Sivas’a geleceğim ve kendisi ile bir görüşme yapacağım. Bu böyle olmaz. Bu camiaya karşıda sorumlulukları var. Gerekli şeyleri yapması lazım ve bu camiadan da memnun değilse de otururuz, konuşuruz ayrılır gider. Biz kendisinin bu hal ve hareketlerinden memnun olmadığımızı söyleyeceğim. Bu affedilir bir şey değil. Bu konuda taraftarımız da bizlere bir şeyler söylemek zorunda. Eğer buradan memnun değilse de buradan ayrılabilir, gidebilir ve istediği kulüple de kendisini dışlamış olan kulüple de tekrar çalışmaya bir şekilde devam edebilir. Taraftarlarımız da haklı. Kendi formasını giydiği futbolcudan en azından saygı bekler. Bu saygısızca bir hareket, hiçe saymaktır bu ve en basit itibariyle ayıptır yani’ dedi.

‘PUAN KAYBINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK’

Başkan Otyakmaz son olarak, ligde hafta sonu oynayacakları Eskişehirspor maçının büyük önem arzu ettiği ifade ederek; ‘Artık bu önümüzdeki 16 karşılaşmanın 9’unu içeride oynayacağız ve 7’sini dışarıda oynayacağız. O yüzden iç sahada hiçbir puan kaybına tahammülümüz yok. Bu hafta Eskişehir karşılaşmasıyla başlayacak bu periyot. Kesinlikle ve kesinlikle taraftarımıza ihtiyacımız olduğu bir karşılaşma. Biz onların stada gelmeleri için ekonomik anlamda elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Artık karşılığında da ilgi bekliyoruz. Taraftarımızdan ricamız, zor günlerde takımımızın yanında olsun ve tribünleri doldursunlar. Onların coşkusuyla da inşallah bu karşılaşmayı kazanıp bir seri yakalamayı arzu ediyoruz’ diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!