USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Seyfebeli´nde Ön Kayıtlar Başladı

Seyfebeli´nde Ön Kayıtlar Başladı

Seyfebeli´nde Ön Kayıtlar Başladı
11-02-2016 16:52
Google News


Resmi olarak ön kayıt müracaatlarının başladığını belirten Başkan Aydın, ‘Sivas’ın en büyük projesi olacak Seyfebeli Sanayi Sitesi ve Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi’nin ön talepleri alınmaya başlanmıştır. Kooperatifimizin bürosu Bankalar Caddesi l. Park Sokak da bulunan kooperatif merkezimize her esnafımız müracaatta bulunabilirler. Ön müracaatlarını arkadaşlarımız orada alacaklardır’ dedi. Aidat konusunda da bilgi veren Başkan Aydın, ‘Ön müracaatlar için esnaflarımızın talep ettiği metrekareye göre 1 TL/metrekare ön kayıt bedeli talep ediliyor’ ifadelerini kullandı.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas Belediyesi, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ve Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından Seyfebeli Sanayi Siteleri ve Toplu İşyerleri Yapı Kooperatifi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda Belediye Başkanı Sami Aydın, yeni yapılacak sanayi sitesi hakkında kamuoyunu bilgilendirme amacıyla önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıya Başkan Aydın’ın yanı sıra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, SESOB Başkanı Beşir Köksal ile diğer kurum yetkilileri katıldı.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Sami Aydın, ‘Sivas adına çok önemli bir projenin tanıtımını sizlerle paylaşacağız. Bu Sivas adına bizler adına çok önemli bir gün. Ancak bu konuya geçmeden önce bu sevincimizi buruklaştıran önceki gün ebedi hayat yolcu ettiğimiz şehidimiz Osman Yurt başta olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. İnşallah ülkemizdeki bu terör faaliyetleri bir an önce sonlandırılır. Hem Türkiye hem Sivas büyüme yolunda olumlu adımlarla ilerler diye temenni ediyorum’ ifadelerini kullandı.

‘YENİ SANAYİ SİTESİ

SİVAS’I GELECEĞE TAŞIYACAK’

Yeni sanayi sitesi projesiyle ilgili bilgi veren Aydın, ‘Sivas’ımızı geleceğe taşıyacak ve ilimiz adına çok önem arz eden Seyfebeli Sanayi Sitesi projesi hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istedik’ dedi.

Sivas’ın, sanayide ve ticarette dağınık bir şehir olduğunu belirten Başkan Aydın, ‘Sanayi siteleri, depo amaçlı iş yerleri, toptan ticaret yapanlar modern şehirlerde olduğu gibi kendi bölgelerinde toplanmış değiller. Farklı yerlerde ve farklı şartları da oldukça dağınık bir görüntü arz etmekte ve bu da Sivas’ın küçük sanayi sitesini dolaylı olarak da orta ölçekli sanayi olumsuz etkilemektedir’ dedi.

Başkan Aydın, ‘Hedefimiz; sanayiciye ve ticaret erbabına güç verecek, sanayi siteleri bölgesini kurmak, parçalı yapıdan bütün hale getirmektir. Şu anda Sivas’ta dört ayrı sanayi sitesi mevcut olup, bunların her birinin ayrı, ayrı sorunları var. Seyfebeli mevkiinde yaklaşık 6,5 milyon metrekare alanda, yine tahmini olarak toplam 5 bin iş yerinin bulunacağı sektörel bazlı küçük ve orta ölçekli yeni sanayi sitelerini faaliyete geçireceğiz. Çağın gereklerine uygun ve tüm ihtiyaçlara cevap verecek sosyal alanları, spor alanları, yeşil alanları ile Sivas’ın yeni bir cazibe merkezi olmasına da katkı sağlayacak önemli bir yatırıma başlıyoruz. Seyfebeli bölgesi tesadüfen seçilmiş bir bölge değildir. Küçük ve orta ölçekli sanayimizle bütünleşen, entegre olan, mevcut Sivas – Erzincan çevre yolunun üzerinde Organize Sanayi Bölgesi’nin karşısında yeni kurulacak küçük sanayi sitesi ile beraber bu bölge inşallah Sivas’ın yeni bir cazibe bölgesi olacak. Ulaşımı kolay, alt yapısı belli ölçüde olan ve inşallah hızlı tren hattının da bu bölgeden geçmesiyle birlikte çok ideal bir yer seçiminin olduğu inancını taşıyoruz’ ifadelerini kullandı.

Sivas’ın gelişmesinin Sivaslıların zenginleşmesiyle sağlanacağını belirten Başkan Aydın, ‘Bu proje ile küçük sanayicilerimiz hem modern bir iş yerine sahip olacaklar, hem de bir araya gelip sektörel pazar gücünü artıracaklar. Usta, kalfa, çırak ilişkisini de içine alan bir yapı düşünüyoruz. Enerjilerimizi, birbirimizi yıpratmak için değil, birbirimizi teşvik etmek için kullanmalıyız’ şeklinde konuştu.

Ön kayıtların alınmaya başlandığını kaydeden Aydın, ‘Sivas’ın en büyük projesi olacak Seyfebeli Sanayi Sitesi ve Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi’nin ön talepleri alınmaya başlanmıştır. Kooperatifimizin bürosu Bankalar Caddesi l. Park Sokak da bulunan kooperatif merkezimize her esnafımız müracaatta bulunabilirler. Ön müracaatlarını arkadaşlarımız orada alacaklardır’ dedi.

Belediye Başkanı Aydın şunları kaydetti:

‘Buradaki işleyişi, sistemi bir ana çatı üst kooperatif yani şuan içerisinde Ticaret ve Sanayi Odamızın, Esnaf Odaları Birlik Başkanlığımızın ve Belediyemizin bulunduğu bir üst çatı kooperatifi kurduk. Buna ilave olarak sektörel bazda belli sayının üzerine çıkan her sektörde yeni bir kooperatif kurulacak ve bunlar üst kooperatife karşı sorumlu olacaklar ve yükümlülüklerini yerine getirecekler. Biz böyle bir projenin Sivas’ın gelişmesine Sivas’ın markalaşmamasına katkı sunmasını temenni ediyoruz. Niyetimiz inşallah tamamlandığı zaman Sivas küçük sanayide önemli bir adım atmış olacak ve biz sanayiye sadece büyük sanayi olarak ya da orta ölçekli olarak düşünmüyoruz. Bunlar birbirini besleyen, birbirini etkileyen unsurlar. Eğer küçük esnafımız verimli çalışamazsa, bu orta ölçekli sanayicimize olumsuz yansıyor, aynı şekilde büyük sanayiciye olumsuz yansıyor. Biz işte bu olumsuzlukları ortadan kaldıracak bu çalışmayı bugün itibaren resmen ilan etmiş oluyoruz. Bu iyi niyetle çıkılan yolun başarılı bir şekilde neticelenmesini temenni ediyoruz.’

Aidat konusunda yöneltilen soruya cevap veren Başkan Aydın, ‘Ön müracaatlar için esnaflarımızın talep ettiği metrekareye göre 1 TL/metrekare ön kayıt bedeli talep ediliyor’ ifadelerini kullandı.

İsteyen herkesin buraya başvuru yapamayacağını belirten Aydın, ‘Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı olan, SESOB’a kayıtlı olan esnaflık yaptığını belgeleyen veya bir esnafımızın yanında belgeleyen ve Ustalık Belgesi olan bunlara ilave olarak da teknik anlamda diploması olan herkes müracaatta bulunabilirler’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!