USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Oğan: ?Vicdanımız Sızlıyor?

Oğan: ?Vicdanımız Sızlıyor?

Oğan: ?Vicdanımız Sızlıyor?
29-02-2016 09:43
Google News


OĞUZHAN SARZEP / RUHİ DEMİR

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, partilerinin mecliste 4. parti durumuna düştüğünü, bunu kendilerine yakıştıramadıklarını söyledi. MHP’yi kurultaya götürme çabası yürütenler arasında yer alan Genel Başkan Adayı Oğan, ‘Genel merkez kimsenin babasının malı değildir’ dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere hafta sonu ilimize gelen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Revag otelde parti mensuplarıyla bir araya gelerek önemli çağrılarda bulundu.

Toplantıda Genel Merkez tarafından görevden alınan İl Başkanı Ragıp Özkan ve yönetimi ile il, ilçe teşkilatları ve çok sayıda davetli katıldı.

‘SORUNLARIMIZLA BERABER ÇÖZÜMÜ BULALIM’

Partililere seslenen Oğan, Milliyetçi Hareket Partisi'nin 1 Haziran ve 7 Kasım seçimlerinden sonra 5 ay bir süre içerisinde 2 Milyon oy kaybına uğradığını dile getirerek; ‘MHP’nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinden sonra özellikle mecliste 4. parti olması, 5 ay gibi bir süre içerisinde 2 milyon oy kaybetmesi, meclisteki sandalye sayısının 80’den 5 ayda 40’a düşmesi, Cumhuriyet şehri ve ülkücülüğün beşiği Sivas’ta 7 Haziran’da aldığı 1 milletvekilliğini 1 Kasım’da kaybetmesi bizim ülkücü milliyetçi hareketin bir kurultay toplayarak bu kayıplarının sebebini sorgulaması gerektiğini ifade ettik. Bu sebeple yola çıktık. Bu sebeple bugün Cumhuriyet şehri Sivas’tayız ve bu sebeple dün Bursa’daydık, bugün Sivas’tayız, yarın Eskişehir’deyiz, öbür gün Türkiye’nin başka bir vilayetinde. 81 vilayeti dolaşacağız. 81 vilayette ülkücüler ile buluşacağız, kucaklaşacağız ve bizim bugün ülkücü hareketin iktidar olması için bütün şartlar mevcutken neden iktidar olamadığımızı konuşacağız. Biz istiyoruz televizyon ekranında, sosyal medya sayfalarında, mahkeme köşelerinde değil ülkücülerin toy, düğün yeri olan kurultay salonunda konuşalım sorunlarımızı, sorunlarımız ile beraber çözümü konuşalım. Sorunlarımızla beraber çözümü bulalım. Kurultay salonuna kol kola girelim, kurultay salonundan kol kola çıkalım’ dedi.

‘548 DEĞERLİ İMZAYA SAYGI GÖSTERİLSİN’

Olağanüstü kurultay için imza veren delegelere saygı gösterilmesi gerektiğini söyleyen Oğan; ‘Buradan sayın genel başkana bir kez daha çağrıda bulunuyorum. 4 Eylül şehrinden, Cumhuriyet şehri Sivas’ta mandaya karşı, emperyalizme karşı dimdik durmuş Sivas’ta çağrıda bulunuyorum. Sayın Genel Başkanım düşün önümüze hep beraber kurultaya gidelim, ağabey olun bize, bizlerle beraber toplayın bütün söyleyecek sözü olan arkadaşları, çağırın meşveret edelim. Ortak aklı bulalım ve ülkücü iktidara hep beraber yürüyelim. Siz bize öncülük edin, kurultayımızı siz toplayın. Türk milliyetçilerini, ülkücüleri mahkeme salonlarına düşürmeyin. Eğer ki bu hareketin yeniden dirilişi, mahkeme salonları vasıtasıyla olacaksa biz bu hareketin dirilişi adına gerekirse mahkeme salonlarından geçerek kurultay salonlarına geleceğiz. Ama vicdanımız sızlayarak, gönlümüz sızlayarak yapacağız. Biz istemeyiz ki ülkücü, milliyetçi hareket mahkeme salonlarından, kayyumlardan geçerek kurultay yapsın. Biz isteriz ki ülkücü iradenin 548 değerli imzasına sayın genel merkezimiz, Sayın Genel Başkanımız saygı göstersin ve kurultay talebini yerine getirsin. Unutmayalım ki bu delegeler 10 ay önce Sayın Genel Başkanımıza oy verdiler yeniden genel başkan seçtiler. Ama bir süre sonra 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde ülkücü, milliyetçi hareketi mevcut yönetimin artık iktidar yapma umudu tükendiği için ülkücü irade duruma el koyuyor, kurultay delegelerimiz duruma el koydu. Artık ‘yeter’ dedi. ‘Ülkücü iradenindir söz’ dedi ve kurultay günü ülkücü irade tecelli edecektir’ dedi.

‘GENEL MERKEZ KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİLDİR’

Koltuğa değil göreve talip olduklarını ifade eden Oğan, şöyle konuştu ‘Siz artık yoruldunuz. Siz artık dinlenin ve siz artık bayrağı sizden sonra gelecek ülkücü kardeşinize devredin dedim. O koltuklar hiç kimsenin babasının malı değildir. Genel merkez hiç kimsenin tapulu malı değildir. Eğer o genel merkez o koltuklar bu dava birisinin babasının malıysa bugün sabah buraya gelmeden mezarı başında dua ettiğimiz ülkücü şehitlerimizindir, Muhsin başkanlarımızındır, bu ülkeye can veren Fırat Çakıroğulları'mızındır. Biz hepimiz faniyiz bizler göreve talibiz koltuğun tapusuna talip değiliz. O görevi başarıyla yapacağız inşallah ve vakti geldiğinde de imzayla değil kurultayla devredeceğiz. Bu sebeple de MHP’nin yaşadığı sorunları bir daha yaşamaması için tüzüğümüzde ne kadar antidemokratik uygulama varsa hepsini kaldıracağız ve tüzüğümüzü demokratik hale getireceğiz.’

‘FAKSLA İL BAŞKANINI GÖREVDEN ALAMAZSIN’

MHP’nin yaşadığı sorunları bir daha yaşamaması için tüzükte ne kadar antidemokratik uygulama varsa hepsini kaldıracaklarını vurgulayan Genel Başkan adayı Oğan; ‘Bir faks göndererek ‘Sivas İl Başkanını görevden aldım’ diye bir şey olmayacak. İl başkanını siz seçtiniz ve görevden alınması gerekiyorsa kurultay günü siz görevden alacaksınız. Sayın genel başkandan ayrı düşünebilir Sivas il başkanımız, demokrasinin gereği budur. Demokrasi farklı düşüncelerin bir arada olduğu ve bir orkestra şefi gibi hepsinin yönetildiği bir sistemdir. Birbirimize tahammül edeceğiz. Ülkücü, milliyetçi hareket içerisinde farklı fikirleri boğmak değil, farklı fikirleri yaşatmak için yola çıktık. Eğer bu arkadaşımız farklı yoldan gitmeyi daha üstün biliyorsa onu hain, fitne, şunun ajanı, bunun adamı diye yaftalamayı bırakacağız. Her bir ülkücü bizim için değerlidir diyeceğiz’ dedi.

‘ŞEHİDİNİN CENAZESİNE GİTMEZSEN HALK SANA OY VERMEZ’

Devlet Bahçeli’yi 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerindeki tutumunu eleştiren Sinan Oğan; ‘1 Kasım seçimlerinde sadece iki miting yaparak seçimi atlattık. Televizyonlarda ise 2 veya 3 program yaptık. Ondan sonra da genel merkez diyor ki ‘halk bize oy vermiyor’ halka gitmezseniz halk size oy vermez, halk ile kucaklaşmazsanız halk size oy vermez. Şehidinin cenazesine gitmezsen halk sana oy vermez. Şehidimize de sahip çıkacağız, her bir ülküdaşımıza, vatandaşımıza sahip çıkacağız. Bu ülkede ülkücülerin sayısı ne kadar artarsa bölücülerin sayısı o kadar azalacaktır’ şeklinde konuştu.

‘BAŞKA ŞEHİRLER BÜYÜRKEN SİVAS KÜÇÜLÜYOR’

Sivas’ın çok sayıda göç verdiğini dile getiren Oğan, şunları sarf etti; ‘Genel merkezin 4 duvarları arasında sıkışmış bir genel başkan değil. Bizim bütün şehirlerde başa geçmemiz lazım. Sivas’ın belediye başkanlığını biz alacağız. Büyük şehir olacak diyoruz ama Sivas o kadar göç veriyor ki, başka şehirler büyürken Sivas küçülüyor. Niye Sivas küçülüyor. Bu hükümetin Sivas’tan bakanı var. 4 tane milletvekili var. Peki insanlar neden Sivas’ı terk ediyor. Niye İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e gidiyor. İş için gidiyor. Neden Sivas’ta iş yerleri açamıyoruz. Sivas’tan bu sözü veriyorum. 2019 MHP’de iktidar yılı olacaktır.’

‘HANİ ANALAR AĞLAMAYACAKTI’

Şehitler ilgili de genel başkan adayı Oğan, şunları söyledi; ‘Sivas’ta şehitlerin mezarı başında dua ederken içimiz kan ağladı. Sivas’ta sadece birkaç ayda gelen şehit sayısı, bizim iktidarı devrettiğimizde bir yılda gelen şehit sayısına eşitti. Hani analar ağlamayacaktı. Bu milletin anasını her gün ağlatıyorsunuz. Maalesef AK Parti’nin iktidarda kaldığı her gün milletin anası ağlamaya devam edecek.’

‘PKK’NIN GERİSİNE DÜŞECEK KADAR ZAYIF MIYIZ?’

Genel başkan adayı Sinan Oğan, Devlet Bahçeli’ye çağrıda bulunarak; ‘Biz senin resmini Başbuğumuzun resminin yanına asacağız genel başkanım. Sayın Genel Başkanım partimiz Meclis'te 4. parti oldu, yapmayın etmeyin, partimiz Meclis'te PKK’nın gerisinde oturuyor. Vicdanımız sızlıyor. Bunu nasıl görmüyorsunuz. Biz bu muyuz? Size soruyorum Sivas halkı, biz bu kadar aciz miyiz? PKK’nın gerisine düşecek kadar zayıf mıyız? Değiliz. Sayın Genel Başkanım, bırakın 3., 4. parti mi diye hesaplamayı, biz iktidar olacak bir partiyken 4. parti olmayı nasıl içinize sindiriyorsunuz bunu? Doğrusuyla, yanlışıyla, başarısıyla, başarısızlığıyla Sayın Genel Başkan'ımızdır. Saygıda asla kusur etmeyeceğiz’ ifadelerini kullandı.

‘EN BÜYÜK KUCAKLAŞMAYI MUHSİN BAŞKAN'IMIZIN

EMANETİ BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ İLE YAPACAĞIZ’

MHP olarak en büyük kucaklaşmayı Büyük Birlik Partisi ile yapacaklarını anımsatan Oğan; ‘Diyeceksiniz ki; 'sadece siz yola çıkmadığınız, başka arkadaşlarınız da var.’ Hepsi birbirinden kıymetli yol ve dava arkadaşlarımız var. Ama unutmayın ki 2019’da 3 seçim birden olacak. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanın olduğu Parlamento ve Belediye seçimleri. Buradan o sözü veriyorum; Benim Cumhurbaşkanı adayına, Meclis Başkanı adayına, Dışişleri Bakanı ve Büyükşehir Belediye Başkanına da ihtiyacım var. Partimizde ki bütün değerli dava arkadaşlarımızı kucaklayacağız. Bir tanesini dışarıda bırakmayacağız. En büyük kucaklaşmayı da rahmetli Muhsin Başkan'ımızın emaneti Büyük Birlik Partisi ile yapacağız’ dedi.

‘ÇALIŞAN, KOŞAN, KOŞTURAN GENEL BAŞKAN

OLACAĞIMIN SÖZÜNÜ VERİYORUM’

Sinan Oğan son olarak, çok çalışacağının altını çizerek; ‘Ön seçimi getireceğiz, kontenjan uygulamasını kaldırıp, 3 dönem kısıtlamasını getireceğiz. Gençliğimizin gücüyle yola çıkıyoruz. Merdivenleri 3'er 5'er çıkacağız. Çalışacağız, sizi yoracağız ve sizinle alın teri dökeceğiz. Çalışan, koşan, koşturan bir Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı olacağımın sözünü veriyorum. Mahkemeden netice çıktığı takdirde kurultayımızı toplayacağız. Biz her bir ülkücünün söz sahibi olduğu bir Milliyetçi Hareket Partisini yeniden yaratmayı planlıyoruz. Türkiye’nin her ilinde partimizin tabelası olacak’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!